tirsdag 22. november 2011

Flaskepost uke 46

SMÅFISKAN:Onsdag 16. november:i dag stod maling på planen. Og Småfiskan liker jo så godt å holde på med maling, så det passet utmerket:)Ciljan, Maia og Oliver fikk være med å male først. Hva vi malte kan vi dessverre ikke fortelle dere, for nå er vi i gang med å lage julegaver.
De tre små fikk velge ut farger og former. Maia syntes lilla-fargen var fin, oransje (som vi oppdaget var rød), og sølv. «No bli det fint ja», sa Maia før hun satte i gang. Ciljan og Oliver valgte seg rød, blå og grønn. Begge syntes det var stas å male, og Ciljan lo litt for seg selv, da han oppdaget at det var mye morsommere å male på voksduken enn å male på julegaven. Oliver fant ut at det penselen var fin og se på, og vips var Oliver litt blå og grønn i panna og på kinna:) Heldigvis gikk det fint å vaske av malingen, både på bordet og i ansiktet.

Etterpå fikk Emilie og Marie og Snorre komme å male. Marie rakk å male hele den lille nestetippen sin rød da Randi snudde seg et lite øyeblikk. Og det morsomste var da Randi ikke oppdaget det. «Sjer du ikke nesen min du» sa Marie til Randi mens hun smilte lurt:) Emilie syntes det var så fint å sitte å male. Hun brukt god tid på å finne ut både form og farger. «Æ trur æ tar gull æ. Eller nei, æ tar lilla. Æ klare itj å velg æ» sa hun betenkt. Løsningen ble at hun fikk litt av alle fargene. Snorre syntes ikke julegaven var særlig spennende, men malebrett var ganske så interessant.Da alle de 6 kunstspirene var fornøyde med resultatet fikk vi servert kjøttkaker i brun saus med potet og grønnsaker som Lena hadde laget. Takk for god mat :)
Vi tok frem malesaker, og begynte på julegavene. Vi kan jo ikke legge ut bilde av julegavene, men en ting er ihvertfall sikkert: de ble VELDIG fine :) Små barnehender malte med fine farger, og Småfiskan var veldig fornøyde med resultatet :)
Torsdag 17. november:
I dag var det klart for avreise. Vi skulle jo dra på tur i selve barnehagen. Småfiskan hadde allerede bestemt at destinasjonen skulle bli Oslo. Lars tok med de spente Småfiskan på tur. Som dere ser her, koste de seg både store og små .)

Togbilletten må være i orden når man skal ut å reise :)Klare til avreise.


Småfiskan syntes det var stas å dra på tur, og fulgte godt med da Lars kjørte toget.
Vel fremme i Oslo, så de på slottet og hilste på Langemann.
Takk for en fin tur alle sammen.


STORFISKAN


NORDPOLEN

Denne måneden skulle Storfiskan reise til et fremmed land, de skulle sammen bli enige om hvor de ønsket å reise.

Undertegnede hadde gjettet på et land i et sydligere strøk – men barna var klare i sin sak.
De ville til Nordpolen.
Muligens litt inspirert av at vi nærmer oss jul, det er jo en kjent sak at nissen bor på Nordpolen.
En fin mulighet til å lurkikke litt på julegavene, best å passe på så noe av tingene på ønskelista havner under juletreet i hvert fall! :)

Reisemåten vår kunne vært reinsdyr, fly, båt eller kanskje tog... Men siden barna har opplevd komforten på det magiske teppet til barnehagen, var valget lett. De skulle fly med de magiske teppet hele veien til Nordpolen.

Først laget vi oss billetter, slik at vi i det hele tatt kom oss til Nordpolen og tilbake igjen.
Barna satte selv på egne «stempler» som teppe-konduktøren måtte se før de fikk lov til å gå ombord.
Obligatorisk var også varme votter og luer. Det kan bli ganske trekkfullt på et flygende teppe i november, spesielt dersom man skal til Nordpolen.

Etter en litt turbulent reise med mye vind og snø, kom vi oss da endelig fram til Nordpolen. Der var det kaldt. Kaldere enn vi kunne ha forestilt oss. Men når vi fikk se et fargerikt hus i det fjerne, var kulda glemt.
Stille som mus fløy vi frem mot den morsomme bygningen. Det lyste så innbydende og varmt fra vinduene.
Stille, stille fløy vi helt inntil ruten, og der.... Rett foran øynene våre... Fikk vi se....

JULENISSENS GAVEFABRIKK!!!!!!!!!!!!!!

Små søte alver løp rundt omkring, noen pakket inn gaver, noen hadde på store sløyfer, en skrudde på en snodig maskin, en limte på øyer på noen teddybjørner... Ja... Det var leker, farger, julepynt og fest så langt øyet kunne se.

Men, er ikke det?

NISSEN!!!

Best å få fart på seg, vi er enige om at nissen sikkert ikke liker at barna lurer seg til å se julegavene sine før julaften.
Vi flyr avsted, kræsjer nesten med to reinsdyr, men det går heldigvis bra.

PHU!
Etter mye om og men er vi trygt fremme i barnehagen igjen, etter en finfin tur til julenissens hjemsted, Nordpolen.

Takk for oss, vi kommer gjerne tilbake!

Litt bilder fra turen:


 Sitter klare og venter med billettene sine, Nordpolen neste!
 Kø, påstigning til det magiske teppet skjer hvert øyeblikk!
 Alle har funnet plassen sin, vi er straks klare til å lette!

Lars og LenaIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...