lørdag 13. august 2011

Flaskepost uke 32

SMÅFISKAN:


Onsdag 10. august:

I dag var det utedag for Småfiskan, og vi fikk selskap av Storfiskan, Lena og Lars:)

Ciljan syntes det var stor stas å få leke i sandkassa og sitte på dissa, og lo godt da han fikk fart av snille Sofie. Maia var sjåfør av sykkeltaxien, og Petter var passasjer. Maia syklet rundt og rundt sykkelbanen, og både hun og Petter var veldig fornøyde. Emilie lekte i sandkassa med de største barna, og Marie samlet vann sammen med Ida. Mye fin og artig lek å observere i utetida.
Heidi serverte hjemmelagde tomatsuppe med fullkornpasta, egg og rundstykker. Det var herlig å gå inn bli servert suppe. Maia, Emilie og Marie spiste flere porsjoner, og Emilie kunne fortelle at: «det va herlig med tomatsaus», Marie fortalte at: «sånn spisa æ og lillebror i Oslo», mens Maia sa «æ spist sånn saus sammen med mammaen min æ». Ciljan smakte også på suppa, men syntes rundstykkene var best :) (oppskriften ligger på facebook-siden vår.
Resten av dagen var vi ute, sammen med Storfiskan :)


Torsdag 11. august:
I dag var vi inne på formiddagen, og vi hadde hele barnehagen for oss selv. Inne på Lillehuset var alle i full lek. Maia og Ciljan lekte med kopper og kar. Ciljan syntes det var stor stas å leke med koppene. Maia serverte saft til Heidi og Randi. Emilie og Marie hørte på Kaptein Sabeltann og lekte at de snakket i telefonen. Emilie snakket med Julian, hun ønsket han god tur, og lurte på når han kom tilbake. Marie snakket med kjæresten sin, og det var faktisk Langemann. Hun lurte på om han kom hjem snart, og hvor han var:)

Marie hadde veldig lyst til å male, så da gjorde vi det :) alle fikk velge farge, og Småfiskan valgte rosa, lilla, grønn, blå og gul. Marie malte ivrig i vei. Først malte hun mammaen sin, så pappaen sin. Og jammen med dukket ikke lillebror Snorre, storesøster Eira og storebror Brage opp på arket også etterhvert. Maia malte en kattepus, mammaen sin, pappaen sin, storebror Jonas og storebror Emil. Hun malte også et gult jordbærtre, og fortalte at hun hadde plukket jordbær sammen med pappaen sin. Emilie ville ikke fortelle hva hun malte. Men hun fortalte flere ganger at hun malte :) Ciljan var godt fornøyd med å få prøve å male. Han smakte også på malingen, men den var nok ikke særlig god. Litt maling i håret fikk han også, men han var strålende fornøyd :)

Etter lunsj var vi ute. Vi feiret bursdagen til Arianna, syklet, disset, spiste sukkererter fra kjøkkenhagen, klatret i klatrestativet og lekte i båten.

God helg :)

Heidi og Randi


STORFISKAN


Uka som gikk…

Etter å ha inntatt NYDELIG hjemmelaget tomatsuppe med fullkornsmakaroni, laget av Heidi, gikk Storfiskan på en ”minitur” til butikken, melk og egg ble handlet inn til fredagens superlunsj. (vafler)
Tolv barn på rekke og rad inne på butikken, noen ville se på Lars som betalte, andre la varene opp i posene våre mens andre gjerne ville komme seg av gårde så fort som mulig. Storfiskan fikk masse skryt og muntre blikk av butikkansatte og andre kunder.

Lars og Lena har nå med egne øyne fått se hvor spreke barn vi har i Storfiskan. Torsdag – Storfiskan offisielle turdag – opprant med grå skyer og lite sol, stikk i strid med værmeldingen. Heldigvis strålte Storfiskan som små soler så det gikk helt bra!

Tur til skogen, matpakker rundt bordet på lekeplassen. Prating og fundering rundt hva vi skal foreta oss etter maten i dag.
Lars, Endre, Aleksander, Julian og Petter spiller fotball. Lars vil stå i mål, men nei; ”de va jo æ som skull stå i mål, Lars”, sier Endre oppgitt.
Petter roper ivrig til storguttene ”hit da!”, klar til å score et mål eller to.

Kanskje vi skal dra på oppdagelsesferd i skogen? Foreslår Lena.
”Jaaaa!”
Så det gjør vi.

Over kvister, under grener og mellom trær. Over en bekk og noen glatte steiner. Gjennom litt gjørme og en bringebærbusk. Opp en bratt bakke, så enda en til.

Hedda og Sofie leder an på nye stier mens Sondre henger hakk i hæl.
Endre, Aleksander og Julian vil gjerne se på ”byen vårres” som Julian kaller Ranheim.
Tre staute gutter skuer utover hus og hav – og jammen ser de ikke barnehagen fra der de står og!

Ida peker og hoier og viser ivrig fram. ”Se! En fluesopp”. Denne fluesoppen får mye oppmerksomhet der den står med rød og hvitprikket kjole og viser seg fram. Olivia vil gjerne plukke soppen, men får mange advarsler fra Hedda og Sofie om at den er farlig og at den ikke må plukkes. Vi passer godt på hverandre hos Storfiskan.

Petter synes det er litt bratt opp til stien flater litt ut, da er det godt å få holde i Lars sin trygge hånd. Han forteller om skogen og hytta og minnes de fine lemmene han og Ida fant i vinter.
Her var det utrolig fint! Lars peker og ser for seg både gapahuk og bålplass, mens barna finner kvister, mose og store stubber å sitte på. Hvem trenger leker?
Sondre annonserer at han skal neimen ikke tilbake til barnehagen, han vil være i skogen, han.

Hedda og Sofie får i oppgave å finne tilbake der vi kom i fra, noe de klarer med glans. Trillende barnelatter følger oss gjennom skogen, føttene bærer så lett på myke skogstier og utholdenheten er mye bedre her enn langs en kjedelig asfaltvei.

Ned den siste bakken må barna rutsje på rumpa for å komme seg ned, Aleksander ler litt av at vi kan rutsje i skogen på sommeren og, mens Endre og Julian er raske med å følge etter ned bakken.
Vi nærmer oss, og Ida smiler gjenkjennende når hun ser lekeplassen, nå vil hun disse!
Olivia strekker armene i været i det hun kommer ut fra skogen ”Æ klarte det, Lena!”

I dag var mestringsfølelsen på topp hos samtlige Storfisker. I dag har Storfiskan klart ting de trodde de ikke skulle få til, de har vist en masse empati ved å hjelpe hverandre der det trengtes hjelp og de har vært aldeles herlige å være på tur sammen med!

Tilbake i barnehagen ventet en stolt og spent jente. Arianna fylte 3 år i dag – og gledet seg til å bli feiret!
Med flott krone, kort og ballong fikk Arianna en god start på feiringen, og enda bedre ble det med bursdagssang, raketter (en rosa, en lilla og en rosalilla, faktisk!) og til slutt: KRONEBANAN. Lars hadde kreativt pyntet bananen med et lystig smil og en flott krone, og jammen fylte ikke bananen tre år i dag og!

Slafsing overtok for prating når barna etter hvert fikk forsynt seg med deilig frukt. Og bursdagsbarnet? Smilte fra øre til øre mens hun holdt en eplebit i den ene hånden og en drue i den andre. Det er fint å fylle 3 år!

Tusen takk for at vi er så heldige å være sammen med en så herlig gjeng!

Lars og Lena

2 kommentarer:

  1. For en herlig flaskepost Lena :)

    SvarSlett
  2. Camilla, Endres mamma.16. august 2011 kl. 00:27

    Herlig! Nå skjønner jeg hvorfor Endre begynte å ake ned lia hos farmor og farfar! (Gikk ikke like fort med joggebukse men....:) Forresten enig med Julian- vi bor i en fin by!:)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...