søndag 13. november 2011

Flaskepost uke 45

SMÅFISKAN:Onsdag 9. november:

Samlingstund:

Hvem er her i dag?

Hvor er Ciljan? Deeeeeeer er Ciljan.

Vi fant ut at Maia, Snorre, Emilie, Ciljan og Randi var med i samlingen i dag,

Vi fortsatte samlingen med å finne ut hvilken dag det var i dag.

Emilie var skråsikker på at det var tirsdag. «For det va det i går faktisk» sa hun stolt. Vi sang «Hvilken dag er det i dag», og fant ut at det var nok onsdag. En siste ting vi fant ut var at vi nå var inne i november måned.

Etterpå fikk barna bestemme hvilke sanger vi skulle synge.

Maia ville gjerne synge «Nede på stasjonen» og «Ole Brum».

Snorre lo godt da vi sang:

«Snorre i lokomotivet sveiver på et håndtak, tut-tut-tut, toget går»

Emilie spurte om vi kunne synge Kaptein sabeltann og Pippi Langstrømpe.

«Ciljan Sabeltann er en farlig mann, nå kan han lukte gull derfor ror vi inn mot land»

«Her kommer Emilie og Maia Langstrømp, Tjolahopp, tjolahei tjolahoppsansan» sang Randi, mens Emilie og Maia lo og lo.

Etter den lille latterkulen avsluttet vi samlingen med «Kua mi jeg takker deg», før vi spiste lunsj.Torsdag 10. november:

I dag var vi så heldige å få være med Storfiskan på tur. Maia og Emilie kledde på seg i en fart, mens Ciljan fikk litt hjelp, og snart var vi klare for å ta bussen på Vikåsen. Maia fikk være turkompis med Sofie, mens Emilie fikk være turkompis med storebror Julian. Ciljan fikk sitte i vogna, og så ut til å glede seg over å dra på tur både med store og små. 14 barn og 4 voksne satte seg på bussen. Småfiskan syntes det kilte litt i magen og at bussen kjørte fort:)

Vel fremme på Vikåsen ledet Lena vei. Hun viste om en fin turplass med mange gapahuker og fint lekeområdet. Og for en fin plass vi kom frem til. Småfiskan kunne nesten ikke vente med å kaste av seg sekkene og forsvinne inn i lekens verden, men først måtte vi bli enige om noen tur-regler.

1. Ikke gå for nær vannet.

2. Om en voksen sier navnet ditt, må du svare.

Mens Lars grillet pølser, utforsket vi lekeområdet. Ciljan syntes det var litt vanskelig å gå i så ulendt terreng, men litt hjelp av en voksen gikk det fint.

Maia og Emilie lekte seg sammen. De plukket kongler og kvister. Og de sprang fra gapahuk til gapahuk. De syntes også det var spennende å se på den store steinen som var i vannet. Da Randi fortalte at det var hodet ti trollet ropte Emilie: «Neeeei, det e det ikke», mens Maia var litt mer skeptisk. Etterhvert fant hun ut at det var bare en stein, og ble med på leken videre.

Det var godt å sette seg ned å spise pølser med brød. Etter å ha spist seg god og mett sovnet Ciljan i vogna si. Mens Emilie og Maia lekte seg videre sammen med Storfiskan.

Etter noen timer med lek og moro var det på tide å ta bussen tilbake til barnehagen.


Takk for en fin, fin tur store og små.


Randi og Heidi


STORFISKAN

mandag 7. november

Vi feiret denne karen, 5 år!!!


torsdag 10. november

Grunnet tilkoblingsproblemer mellom flaskeposten og den som skulle skrive den (Lena), kommer Storfiskans flaskepost fra forrige uke først nå - bedre sent enn aldri, eller noe sånt... :)
Vi hadde en flott uke, der turen til Vikåsen var høydepunktet, magisk stemning i skogen med sol og tåke i skjønn forening. Da er det fint å være både liten og stor!

Da bildene fra turen sier mer enn tusen ord, lar jeg de beskrive stemninga for turen vår:
Fredag 11.11.11

Barnas valg - sterkt ønske om ansiktsmaling, og derfor ble det kun det på barnas valg i dag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...