torsdag 23. september 2010

Delfintur til Voll Gård
Tirsdag morgen tok vi med oss sekkene og kjørte Discobilen til Voll gård. For å kunne være lenge på gården og treffe alle dyrene- begynte vi besøket med å spise matpakkene våre. Vi hadde hele kjøkkenet for oss selv. Matpakken smaker ekstra godt på knallgrønne voksduker med hvite prikker på. 
Fjøslukta skjemmet ingen- men Maria mente at geitene kunne ta en liten pause i brækingen. «Dokker forstyrre oss i matpausen!» Vi prata litt om at det var vi som var gjester på gården- og at det er geitene som bor her. 
Etter en trivelig matpause med gode samtaler og masse undring var vi veldig klare for å ta en tur til fjøset. Her traff vi på tre griser som kjeklet en del. Vi fikk hilse på de bråkete geitene- og en hoppete bukk. På alle båsene hang det bilder og informasjon om dyrene. Og- en sang som handlet om dyrene som bor i båsene.


I hønsegården var det en diger hane og ei lita høne. Hanen spankulerte stolt omkring- spiste litt innimellom høylytte gol. Det første fikk et par jenter til å hoppe høyt- for de var jo tross alt inni hønsebingen sammen med ham. Hanen på nabogården gol tilbake med full kraft- spennende for oss å få ta del i den samtalen. Til Marias store forundrelse bæsjet hanen rett foran tærne hennes- og hun utbryter litt veslevoksent: « hanen tørket seg faktisk ikke....!» Det er herlig med slike betraktninger som skaper grunnlag for flere undringer. Vi listet oss forsiktig inn i hønsehuset også- hvor vi fant et egg godt gjemt i sponen. Rett bak oss kom en sort liten høne som vi ikke hadde sett tidligere. I det vi forlot hønsegården dukket det opp to hvite høner også- som hadde gjemt seg under hønsegården.
Bak hønsehuset er det en stall. Der bor det en kjempefin og stor hest. Jeg må si at vi har tre tøffe Delfinjenter i år- alle tre ville klappe hesten- og lot den lukte på fingrene. Helst skulle vi ha tatt en ridetur- alle 4. Vi fikk også hilst på tre ville kyr, - en kjempestor svart kanin og flere hester ute på jordet.  Selv om alle dyrene var både spennende og søte- er det ingenting som kan slå litt hopping i høyet. Ida hylte av glede på tur ned- og Christine kunne ikke få snakket nok om høyhopping på tur tilbake til barnehagen.
Til og med guttene (eller de ungdommelige mennene) på Trønsdal fargehandel fikk høre om besøket vårt på Voll gård. Vi var nemlig innom der for å hente en fantastisk flott tapet, maling og tapetlim. Lillehuset får en lekker make-over av Majas pappa Morten.Trønsdal fikk vi se hvordan malingen blandes og hvordan den ristes sammen. Vi fikk til og med smake lakrisdrops. Jentene rakk seg innom tapetavdelingen en tur - for der er det masse fine bøker å bla i.
Tidligere har vi fått oss noen lekre tapetbøker- som vi skal lage fine ting av- vent og se:)
Mandag skrev vi denne fortellingen sammen- Ida og Christine har tegnet gården. (Maria var hjemme.) Jentene har scannet- og gleder seg til å lese historien sammen med dere hjemme.


Camilla

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...