mandag 28. november 2011

Flaskepost uke 47

SMÅFISKAN`:
Tirsdag 22. november:

Julegaver er stas å både lage og snakke om for tiden. I dag laget vi både julegaver, og noe som vi skal pynte barnehagen med. Vi kan jo fortsatt ikke fortelle hva det er, så dere får vente i spenning å se :)

Oliver, Marie, Snorre, Maia, Emilie, Ciljan og Randi benket seg ned ved bordet på Småfisk-rommet. Med tente lys, rullegardinene trukket fra, og lys fra den fine lampa vår fikk vi det skikkelig koselig. Randi tok frem pepperkakeformer, og Marie jublet: «Æ vil å bak». Randi forklarte at vi skulle ikke bake i dag, det skal vi gjøre en annen dag.

Nå skal vi lage julegaver. Snorre syntes det var stor stas, og klappet ivrig i hendene. Etterfulgt av Oliver og Ciljan.

De tre Småfisk-jentene var også ivrige etter å komme i gang. «Kan du hjelp mæ, hjelp mæ og kan du få hjelp mæ» var vel stort sett det Randi hørte. Vi ble enige om å vente på tur, for Randi har jo bare 2 hender. Flinke Småfisker laget den ene julegaven etter den andre.
De brukte lang tid på å velge ut former. Stjerne, hjerte og ekorn- formene ble absolutt favorittene. I løpet av uka skal disse julegavene spraylakkeres, og det blir skikkelig fint altså.
Etter å kost oss med formingsaktivitet, fikk Emilie, Maia og Marie være med på samlingstund sammen med 3-åringene og Lena, mens Ciljan, Oliver og Snorre var litt rastløse, og fikk leke seg sammen med Sara.

Sara og Randi

STORFISKANAlt hva Storfiskan kan


Erika kan hjelpe Ciljan, Snorre og Oliver med flaske og en brødskivebit. Hun kan tegne de mest fantasifulle tegninger og skrive navnet sitt og mye mer. Hun er en racer til å kle på seg, og er nesten alltid førstedame ut. Hun er glad i fart og spenning og har en utrolig kroppsbeherskelse.

Julian kan bygge de stiligste traktorer av lego, han kan tegne en John Deere som ser ut som en ordentlig John Deere, med gult i hjulene og alt! Han kan være den skumleste sjørøveren du kan tenke deg, men også gi de mykeste kosene som finnes! Grønn er favorittfargen, det forteller han gjerne en gang eller to i løpet av dagen.

Endre kan så mye om mangt, og han produserer gullkorn på løpende bånd. Endre møter deg med et hei hver morgen. Han har et lurt smil som kan smelte hjerter og er oppmerksom som få. Har du klippet deg eller investert i nye sko – Endre er den som vil kommentere det med en koselig bemerkning!

Sofie er sjarmøren som elsker å perle. Hun kan sette sammen de fineste mønster på perlebretter, favorittfargen på perlene for tiden, er gull. Sofie vil gjerne slappe av litt på et fang, noe som settes stor pris på, og hun kan gi komplimenter som kan lyse opp en grå dag. I garderoben er hun selvstendig og ordner opp selv!

Jente 4 år er luringsjarmisen vår. Hun har mye kunnskap om alt, og man kan umulig la være å trekke på smilebåndet når hun kniser et ”ja, æ veit de” med den karakterisktiske knisingen sin. Hun kan lese og har begynt å skrive, og hjelper gjerne barna med å finne fram til bokstaven sin og lignende.

Aleksander kan sjarmere seg ut av de fleste situasjoner. Han har blitt en racer på å vrenge ullgenseren sin når vi skal gå ut, han er stor fan av legobygging sammen med ”guttaboys”, som de helst vil bli kalt, og han har lært seg å skrive hele navnet sitt. Og det er ikke verst når man heter Aleksander!!

Trym er gutten med sitater og morsomme kommentarer på lur. Senest i dag hadde han en fin en: Utelek, et sitteunderlag utgjør enden av en dam, Trym leker med båt. Ei jente går forbi og tråkker ubevisst på sitteunderlaget. Trym, litt småoppgitt til jenta: ”du må jo ikke tråkk på Sør -Amerika.” Umulig å ikke knekke i sammen av latter av slike gullkorn! Trym vet alltid råd og er den som vil legge merke til om du har skiftet dekk på bilen din eller ei.

Frida liker å vise at hun kan kle på seg i full fart i garderoben. Hun kan synge med av full hals på ”Musevisa” og er veldig glad å klippe og lime sammen med Sara. Ute er dissing og samling av vann klare favoritter. Hun har masse gode og lure ideer og har den mest smittsomme latteren jeg vet om!

Ida elsker å pynte håret med fletter, noe en lykkelig Lena setter stor pris på. Hun kan allerede mange bokstaver og viser interesse for tallene som henger på veggen i barnehagen. Hun har mye energi, men er også den som gjerne kan sitte på fanget ditt og slappe av. Det er stas med musikk og disco, da får føttene fart på seg!

Rine, godjenta som alltid avslutter dagen med en god klem. Som kan ha latterkrampe ved matbordet, og oppdage en lekemulighet i de fleste situasjoner. Brødskiva kan fort bli til en liten jente som snakker med lys, tynn stemme. Rine har stor tålmodighet, og koser seg om hun får sitte å tegne til musikk. Synger gjerne med av full hals på samlingsstund.

Sondre kan bygge de fineste togbaner og leke tålmodig med den i langsommelig tid. Han vil gjerne ha en klem eller av og til også en nuss. Han har mye futt i kroppen og elsker å være ute. Sykling, herjing eller traktorkjøring i sandkassa står høyt opp på lista.

Olivia  - gladjenta som gjerne forteller koselige ting om lillenbror Isak, mamma eller pappa. Hun kan mye, og vil gjerne klare seg. Alt fra seler på regnbuksa til sokker fikser denne frøkna selv. Dansing og hopping er noe av det artigste som finnes, og er det en voksen som vil herje litt, ja, da er Olivia garantert med!

Arianna kjenner til bokstaven sin og andres godt. Og hun er ivrig etter å lære flere. Hun kan slenge seg fra tauet i klatrestativet uten problemer og er en tøffing motorisk. Hun kan gjerne avslutte dagen med å gi deg en nuss på kinnet og elsker å leke ”voksen, skummelt troll som tar alle barna” ute.

Petter kan spille ”angrybirds” som bare det. Han kan kle på seg selv helt selv og elsker å leke sjørøver sammen med storguttene på klatrestativet. Han kan bygge tøffe biler og traktorer med lego og vil gjerne fortelle om små og store begivenheter fra helga. Fangkos og herjing er alltid helt topp!

Flaskepost fra forrige uke kommer etter hvert, følg med! :)

Lars og Lena

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...