torsdag 16. februar 2012

Flaskepost uke 6

Storfiskan

Barnas ValgMed tunga rett i munnen males det med glittermaling på rosa hjertekort.
”Den ska mamma få”, forklarer et barn til et annet. ”De e morsdag på søndag skjønne du!”


De to siste ukene har vi brukt barnas valg til å forberede morsdagen.
Det er vel koselig for mammaene med en oppmerksomhet? :)
Det var i hvert fall barna enige i, og samtlige ville mer enn gjerne lage gave og kort for å hedre mammaen sin – selvfølgelig verdens beste mamma! :)


Det er artig å male, praten flyter godt og livlig rundt bordet, pensler i fargen gul, rød, lilla, oransje, blå og grønn. NYDELIG!
Små blomster blir til, noen lager en dinosaur mens andre utfolder seg fritt med alle fargene på brettet. Fargene flyter sammen og danner et nydelig lite kunstverk. Et barns kunstverk. Det vakreste i verden.

Det glitrer både på morsdagskortene, duken, hender, ansikt og malefrakker. Akkurat slik det skal være når man maler i barnehagen.
Etter hvert som kunstverkene tørker, skrives de på sammen med barna, noen vil skrive litt og andre vil bare se på. Barna er storfornøyde med resultatet og gleder seg til å vise fram hjemme.


Neste oppgave ble å lage morsdagsgave, i år lagde barna smykker eller armbånd av de fineste perler og kuleste dinosaurer.
Ivrige små barnehender tredde de ønskede perlene på tråd, Lars hjalp dem videre med å pakke inn gavene i tøft fiskepapir.


Det er herlig å se smilende barn som viser ekte glede over å få ta med seg gavene hjem, spenningen rundt om mamma kommer til å bli glad for gaven er stor.

Jeg vil tro det er mange fornøyde mammaer rundt omkring nå som er heldige eiere av et flott smykke eller armbånd og et hjertekort. Det er kreative og dyktige Storfisker vi har, og det er stor giverglede – det er det ingen tvil om!
Lars og Lena


SMÅFISKAN:

Samlingstund:

Det er stas å ha samlingstund sammen med de 7 søte små Småfiskan være. De setter seg fort til rette, og ser forventningsfullt på den voksne. «Ka ska vi gjør i dag da?»

I dag måtte vi jo finne ut hvem som var i barnehagen, så da sang vi «Trille, trille ballen».
«Trille, trille ballen, bort til en jeg liker godt.

Trille, trille ballen bort til... KRISTOFFER»


Da alle hadde fått trillet ballen frem og tilbake ville barna synge «Nede på stasjonen», og Småfiskan sang av full hals:
«Nede på stasjonen tidlig en morgen står alle togene så pent på rad.

Mannen i lokomotivet sveiver på et håndtak, tut,tut, tut, toget går.»Etter å ha sunget både Pippi Langstrømpe, Kaptein Sabeltann og lest reglen 5 små apekatter var det tid for å lære seg røverspråk!!

«KA e det for nå?» lurer noen. «E det sånn som han kaptein Sabeltann snakke» «Ja, åsså Langemann å sikkert ja.»

Nå skal dere få høre hva røverspråk er. Det er nemlig et hemmelig språk som ikke er så enkelt å hverken lære seg eller forstå. Men med litt øvelse er det faktisk ganske enkelt. Om man skal snakke eller skrive røverspråk er regelen at etter en konsonant legger man til bokstaven o og konsonanten igjen. For eksempel blir Akvariet. Akokvovarorietot. Enkelt ikke sant? :)Vi øvde oss på navnen våre i første omgang. Småfiskan trodde nok Randi holdt å å bli koko der hun satt å oversatte navnene på alle Småfiskan til røverspråk.

Ciljan = Cocilolijojanon

Oliver = Ololivovieror

Snorre = Sosnonororrore

Kristoffer = Kokrorisostotofoffoferor

Maia = Momaia

Emilie = Emomilolie

Marie = MomarorieSosarora, Hoheidodi og Roranondodi:)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...