fredag 30. november 2012

DESEMBER 2012

Da er vi i gang med julemåneden Desember. En koselig måned der vi skal bruke mye tid på baking, juleverksted, adventsamlinger og ikke minst vise ekstra mye omsorg og kjærlighet ovenfor hverandre.
Tradisjon i Akvariet barnehage er omvendt julekalender, noe barna synes er stas. De viser gledelig fram hva de skal gi videre til organisasjonen «hjelp oss å hjelpe!», og barna har ofte kloke og gjennomtenkte begrunnelser for hvorfor de ønsker å gi bort akkurat den tingen, og hvorfor vi gjør det.
14.Desember ønsker vi alle foreldre/ foresatte velkommen til julefrokost i barnehagen. Det blir servert frokost, og barna går i Lucia-tog. Fint om alle kan ta med ei hvit skjorte/ genser til dette. 
Vi gleder oss :-)

I adventsamlingene skal vi tenne adventsstaken, snakke om nestekjærlighet og reflektere rundt hvorfor vi feirer jul. «Barnehagen skal reflektere og respektere det mangfoldet som er representert i barnegruppen, samtidig som at det skal ta med seg verdier og tradisjoner i den kristne kulturarven» (Rammeplanen for barnehager 2011: 39).
Ciljan, Oliver, Kristoffer og Snorre drar på tur til biblioteket onsdag 12.Desember, og ellers skal småbarna begynne et fargeprosjekt. Den første fargen de skal begynne med er julefargen, RØD. Dette fordi «Barnehagen skal bidra til at barna utvikler elementære kunnskaper».(Rammeplanen, 2011: S.44).

19.Desember fyller Petter 4år, noe vi skal feire med sang, krone og kort i barnehagen :-) Juleposene begynner å bli fulle med selvlagde julegaver, og kan tas med hjem i uke 51 :-) Vi gleder oss til en fin førjulsmåned med mye kjærlighet, omsorg, sang og glede :-)
Gunhild, Antonia, Clara, Karina og Camilla 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...