mandag 30. mai 2011

Flaskepost uke 21

SMÅFISKAN:


Mandag 23. mai:

I dag gikk turen ned til lekeplassen i Martin Barstadsvei, eller lekeplassen til Trym om du vil.

Maia, Marie og Emilie var raske med å sette seg i vogna, for det er alltid stas med tur:) Petter og Olivia var turkompis med Randi, mens Sondre fikk være turkompis med Heidi. Mens vi ruslet nedover gikk praten løst.

Petter inviterte alle de voksne i barnehagen hjem til seg på ettermiddagen, og da kunne vi få is og kaffe, vi kunne også få hoppe på «hoppolina» hans, og han trodde at mammaen hans og pappaen hans kom til å bli super-overraska om alle de voksne ble med hjem altså.

Olivia lo godt av Petter sitt forslag, og sa at Randi kunne jo ikke bli med da, for hun måtte jo ta bussen hjem. Vi ble enige om at det var nok best at de voksne dro hjem til seg, men at det var fint at Petter inviterte :)

Nede på lekeplassen var Småfiskan i full lek, før vi rakk å ta av sekkene. Sondre og Marie hoppet opp i sandkassa, og begynte å lage en krabbekake, og å kjøre med lastebil. Olivia, Maia, Petter og Emilie fikk superfart på dissa av Heidi.

Nede på lekeplassen var det også 4 mindre barn som lekte seg, men det var ikke noe problem, for Småfiskan var snille og hensynsfulle slik at alle fikk leke seg.

Marie, Emilie og Maia lekte seg også på sklia som var der. Tror de syntes det var like gøy å klatre opp som å renne ned. Gledeshyl hørtes hvertfall :) Sondre og Petter lekte med lastebilene, og de hjalp hverandre med å ha sand oppi. Deretter rygget de avgårde i superfart :) Olivia lagde kake sammen med Randi.

Etter mye lek og moro, var det godt med en liten pause. Matpakkene og drikkeflaskene ble funnet frem. For man blir jammen meg sulten av dra på tur. Mens vi satt å spiste observerte vi en katt som spankulerte ikke så langt i fra oss, artig med underholding til maten :)

Etter å ha spist var det på tide å pakke sekkene sine å dra opp til barnehagen igjen. Småfiskan vinket hadet til de andre barna før vi gikk. Småfiskan har blitt SÅ FLINKE på tur. Vi stopper opp om det kommer bil, og vi ser oss for før vi går over veien. Nå gleder vi oss til å dra i fjæra på torsdag :)


Tirsdag 24. mai:

I dag fikk vi besøk av Emil og mammaen hans. Emil gikk her før, men sluttet i oktober i fjor. Noen av Småfiskan kjente igjen Emil og Eva, mens andre var mer beskjedne.

Etter frokost kledde vi på oss å gikk ut. Storfiskan dro på tur, så derfor hadde vi hele uteområdet for oss selv. Dissene ble flittig brukt, det ble også de nye syklene vi har fått.

Sondre syklet og syklet rundet sykkelbanen, og gleden var stor da Petter kom til barnehagen. Marie og Arianna og Olivia lekte i klatrestativet. Emilie og Maia disset i superfart, og var rimelig fornøyd med det:)

Til 11-måltidet hadde Salim kokt pølser, og vi koste oss med pølser i brød eller lomper i gapahuken. Snakk om trivsel:)

På ettermiddagen gikk vi inn, noe Småfiskan syntes var stas. Legoen og togbanen ble mye brukt, på slutten av dagen ble det faktis tid til en liten dans også :)

Heidi og Randi


STORFISKAN


BARNAS SAMLINGSSTUND

«Endelig er det min tur!» Lite tvil om at Maria hadde gledet seg til dette, og hun hadde planen helt klar for dagens samlingsstund. Ballett var stikkordet.
Maria har underholdt Storfiskan med nydelig klassisk musikk og ballettdans. Her var ingenting overlatt til tilfeldighetene, ordentlig ballettantrekk, oppsatt hår og et lurt smil om leppene.
Etterpå spilte Maria en annen cd hun hadde med seg, med dansemusikk, så da ble det disco i gapahuken! Herlig!

Nestemann ut i Barnas samlingsstund var Julian.
Han var litt ekstra rak i ryggen og hadde et ekstra lurt smil denne fredagen i mai.
«I dag e de æ som ska ha samlinga, Lena!»
Og Julian hadde hatt tema klar for samlingsstunden lenge, det var ikke tvil hva han ønsket å lære Storfiskan litt mer om: DINOSAURER.
Han hadde med seg en flott bok om dinosaurer og en nesten ekte dinosaur som barna fikk lov å se på. Og kunne fortelle oss både det ene og andre om dinosaurer.

Som voksen er det artig å se hvordan barna tar oppgaven på alvor, de gleder seg samtidig som de nok kjenner litt på sommerfuglene i magen. Så langt går Barnas Samlingsstund kjempebra, barna er veldig flinke til å formidle fra sitt tema og vi har lært masse forskjellig i vår. Heldigvis har barna forskjellige interessefelt slik at samlingene våre blir veldig allsidige. Herlig!

Torsdag 26. mai

«E det i dag vi ska te fjæra?» Julian hoppet opp og ned i gangen.
«Ja, de e de, for det har mamman min sagt» svarer Trym bekreftende.
«Å ja – det bli arti!!»

God stemning i Akvariet i dag, mange gledet seg til Hansbakkfjæra.

Erika gleder seg veldig til å leke i fjæra og lete etter krabber, det synes hun er så morsomt! Kanskje vi finner en krabbe som hun kan ha i en bøtte? Brune gnistrende øyne ser tilbake på oss voksne, et stort smil om munnen og bedende stemme.
«Ja, kanskje vi finner en krabbe du kan ha i en bøtte, Erika» svarer vi.
«JAAAA!!» er responsen på det.

To og to finner sammen, en turkompis er god å ha når 16 store og små skal på tur.
Turen til fjæra er innholdsrik for små barneøyne. Vi ser blant annet Igleif som ivrig vinker når vi går forbi, flere hunder som logrer med halen i det vi passerer.

Vi ser søppel, til barnas store frustrasjon: «Vi har jo nettopp plukka søppel her jo!!»
Ved Trægården er det virkelig mye å skue – gravemaskiner, store kjøretøy og arbeidsmenn – også kjent som «jobbemestra».

Vi vinker og hilser og er veldig flinke til å holde oss inntil kanten på vegen, og bra er det. Gangvegen er borte og vi må gå der bilene kjører noen meter. Bra vi har barn med godt trafikkvett i barnehagen.

Vi tar snarveien ned til fjæra, gjennom den lille skogen. Endre håper det skal komme et tog som vi kan vinke til, kanskje det til og med tuter tilbake til oss?
Heldigvis passerte det mange tok denne dagen, så Endre og resten av gruppa fikk vinket i massevis.

Vi spiste maten vår på lekeplassen før vi gikk bortover til fjæra. Trym koste seg med sukkererter mens Ida B. var strålende fornøyd med de deilige druene som lå og ventet i matboksen hennes. Til og med en banan hadde hun fått med seg i sekken sin i dag. Stas!

Rine kunne fortelle at hun hadde vært i fjæra her før sammen med Live, storesøsteren sin. Og at det gikk an å bade her. Men det var kanskje litt kaldt i dag ble vi enige om.
Små mager ble snart mette, det kriblet i barneføttene – skal vi ikke snart gå videre?
Og det skulle vi!

Hansbakkfjæra lå badet i sol denne dagen, barna fant raskt frem bøtter og spader. Salim, Lars og Lena tok med seg ni Storfisker bortover til «krabbeland». Ved å løfte på tang og store steiner dukket det snart opp en liten vilter fyr. Lille Krabbelure. Han fikk bo i bøtta til Erika – strålende fornøyd med det selvfølgelig.
Frida kikket nysgjerrig opp i bøtta og hvinte, skrekkblandet fryd er nok veldig beskrivende for hva Frida følte akkurat her.

Rine ville gjerne holde en krabbe, og etterhvert fant vi flere søte små krabber. Den ene fikk lov å spasere litt på Rines hånd.
Det kilte litt, og Rine lo forsiktig samtidig som hun passet på at krabben ikke falt ned.
Ida B. holdt seg litt i bakgrunnen, og var sikker i sin sak: hun ville ikke holde i den, men hun kunne gjerne se på den litt da.

Sofie fortalte at pappaen hennes hadde sagt at hun måtte ta med seg en krabbe hjem – men det skulle hun altså ikke nei! Krabben skulle få være i fjæra der den hørte til, kanskje mammaen til krabben ble lei seg dersom hun ikke fant igjen krabbebarnet sitt?

Aleksander, Trym, Julian og Endre var på fisketur. De hadde funnet fram hver sin pinne og satt seg på en stor stein i fjæra. De får masse fisk og jubler hver gang de får en rugg på kroken. Fantasien er det ikke noe å si på i hvert fall!
Vi koste oss med oppdagelsesferd på berg og i skogen og grillet tacowraps på grillen. Kjempegodt!
En kjempefin dag i fjæra! Vi gleder oss allerede til neste tur.Lars og Lena

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...