onsdag 18. august 2010

Flaskepost uke 32


Mandag –onsdag

Da var barnegruppa vår straks fulltallig igjen – og i år med ei helt ny jente på laget; Christine på 5 år. Velkommen til Akvariet barnehage – vi GLEDER oss til å bli bedre kjent med deg!!

Andre nye tilskudd til gruppa vår i år er de tidligere Småfiskan: Frida, Emil, Aleksander, Trym, Hedda og Sofie. En fin liten gjeng som allerede leker godt sammen med de ”gamle” Storfiskan våre: Erika, Ida, Julian og Endre. Og neste uke er endelig Maria tilbake fra ferie og, hurra!:)

Vi har hatt fine dager sammen denne uka.
Blant de minste Storfiskan har det gått mye i sykling, både i tog og enkeltvis. Vi har hatt det hylende artig med tull og tøys på klatrestativet, vannet solsikkene med god hjelp fra alle Storfiskan og lekt fjøs i lekeboden.

Julian har rautet sånn at vi nesten trodde det var en ekte ku som feilaktig hadde havnet i barnehagen!:) Undertegnede lurte på om det også bodde griser der – men nei det gjorde det ikke, kunne Endre fortelle. Men jeg kunne jo få være grisen!:) Jo, takk; å jobbe i barnehage består av mange ulike roller!;)

Endre, Aleksander og Trym har lekt sovende luringer i køyesenger i lekeboden, og lo så de nesten trillet ned da Lars trodde de hadde sovnet på ordentlig!:)

Emil og Frida viste ekte gjensynsglede over å se hverandre igjen. De har lekt sammen i dukkestua og laget kake i sandkassen og delt på den beste motorsykkelen. Frida har ropt ÆÆÆÆmiiiil så vi voksne har trekt på smilebåndet og ledd av det ”gamle ekteparet vårt”. For noen søtinger!:)

Hedda og Sofie har hatt butikk, de har solgt og servert kaker med alt fra sjokolade og jordbær på, til lure-kaker med bæsjesmak!!
Hedda har også tidvis bært rundt på et sneglehus med en liten snegle i, den har blitt vist stor omsorg og passet godt på av sneglemamma’n!:)

Ida har feiret bursdag (stor stas) og sammen med Erika vært flinke medhjelpere til å gjøre Christine kjent i barnehagen vår. De har blant annet lært bort snurrefart på dissene, vist fram dukkestue, rutsjebane og tegnet sammen i gapahuken. Når Lars herjer og tuller med de tre jentene lyser det av øynene deres; han har fort oppnådd heltestatus ja!:)

Vi gleder oss til å komme ordentlig inn i barnehagehverdagen igjen etter en lang ferie, og ser fram til spennende opplevelser sammen med barna deres i kommende år!:)

Torsdag 12. august

Barnehageårets første turdag!
Og som vi gledet oss – både liten og stor!

Elleve fine turbarn gikk pent på rekke opp bakken til Overviksvegen.
Vi fant frem matpakke og flaske og koste oss vel og lenge med maten vår. Til manges store begeistring kom det en lastebil mens vi satt å spiste. Julian, Aleksander, Emil, Trym og Endre var så trollbundne at de helt glemte å spise av brødskiva de holdt i hendene sine.
Den har jo nesten gravemaskin på lasteplanet utbrøt Trym begeistret!

Hedda fortalte velvillig til de som ville høre på om huset sitt og om pappa Klas Erik, ”ferr de heite han næmli skjønne du”, som holder på å male huset hennes.
Sofie var mest opptatt av at det ikke gikk an å se huset hennes fra Heddas hus, men at det faktisk gikk an fra Lenas hus.

Erika, Maria og Christine spilte fotball og lekte prinsesser på steinene. ”Æ kan vær pappan æ, kongen” mente Christine. Og det fikk hun lov til!:)

Emil og Frida sparket ball og byttet på å stå i mål, tuuuuunnel ropte Emil mens han skjøt ballen mellom Fridas ben og rett i mål – begge lo godt og sprang inn i det lille målet, som nesten så ut som et lite hus.

Det ble mye fliring og leking, moro å komme seg litt bort fra barnehagen innimellom og! Og ja, vi hadde en super tur!!:)

Ønsker små og store en finfin helg!:)

Lars og Lena


SMÅFISKAN:

Velkommen til Olivia, Ida, Arianna, Marie, Maia og Emilie. De er de nye Småfiskan, og vi gleder oss til å bli bedre kjent med de :) Velkomme tilbake fra ferie Sondre og Petter:)

Torsdag hadde vi barnehagen for oss selv. Vi startet dagen med litt frilek før vi delte oss opp i to grupper. Den ene gruppa leste bok og lekte seg sammen med Heidi, mens den andre gruppa malte juleposer sammen med Randi. Disse posene skal vi legge julegaver i når den tiden nærmer seg.

Først fikk Arianna, Sondre, Ida og Maia male. Vi ble enige om å bruke rød, grønn, lilla, sølv og gull til å dekorere posene med.
Arianne falt straks for fargen lilla, og malte med stor iver. Ida malte først mammaen sin på posen, så malte hun pappaen sin, og tilslutt kom Christine på posen også. «Æ e jo lille Ida æ no, så da får e akkurat plass her» fortalte hun og malte seg selv på hjørnet av posen. Maia og Sondre syntes det var mest stas å blande alle fargene før de tok frem den kreative siden sin og malte i vei :) Da alle var fornøyde med resultatet byttet vi gruppe.

Emilie, Petter og Olivia fant seg hver sin plass, pensel og pose. Emilie prøvdesmake på malingen, men fant fort ut at den ikke smakte noe særlig, så hun tok fatt på juleposen sin hun også. Olivia malte også mammaen og pappaen sin. Og var godt fornøyd med resultatet. Petter satt konsentrert og malte på posen sin. «ball» sa han og pekte på kunstverket sitt.

Posene ble hengt opp i gardinstanga, slik at vi kunne beundre alle sitt kunstverk under maten.
Etter måltidet var det tid for feiring av Arianna, hun fylte 2 år. Hun fikk krone og kort. Tilslutt sang vi bursdagssangen for henne og sendte opp en lilla rakett og en rød rakett.
Arianna hadde valgt seg yo-yoghurt (yoghurt med bær) til bursdagsmat. Småfiskan koste seg under bursdagsfeiringen. Etterhvert ble de fleste Småfiskan trøtte. Det ble stell og skift før de kunne ta seg en dupp i vogna si. Ida og Sondre gikk ut for å leke seg sammen med Storfiskan som hadde kommet tilbake fra turen sin.

Takk for en fin dag alle sammen.

Heidi og Randi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...