tirsdag 30. november 2010

Månedsplan Desember

Desember
”Hvor det er barn, er det alltid jul!”
                                                                     Dansk ordtak
Julemåneden er over oss – i Akvariet barnehage er dette forventningenes måned. Da gleder vi oss til det som skal komme. Vi forbereder oss og vi koser oss!
I desember skal vi tradisjon tro ha omvendt julekalender. Det vil si at barna tar med en leke eller et klesplagg som de ikke trenger selv lenger. Adventspakkene blir gitt til en veldedig organisasjon som sørger for at barn som ikke er like heldige som oss, får gavene. Dette pleier å være veldig populært, det er stor stas å få bidra til at andre barn kan få det bedre.
Vi reflekterer mye rundt nestekjærlighet, vi snakker litt rundt hvorfor vi feirer jul og lar barna komme med sine tanker om dette. Alltid like spennende og meningsfylt!
”Barnehagen skal reflektere og respektere det mangfoldet som er representert i barnegruppen, samtidig som den skal ta med seg verdier og tradisjoner i den kristne kulturarven.» (Rammeplan for barnehagen 2006:39)
9. desember skal vi ha julefrokost i barnehagen, da blir det servert frokost og barna synger Sankta Lucia, stemningsfullt og rørende. Det er fint om barna kan ta med en hvit genser/skjorte til dette. Velkommen skal dere være! 16. desember skal Storfiskan på julegudstjeneste i Ranheim kirke, vi går nedover og tar taxi hjem. 
17. desember skal hele barnehagen på Zitrus Lekeland. En hel dag der barna får boltre seg fritt i masse forskjellige lekeapparater – noe å se frem til!:) Ellers skal vi ha bakedager, ha juleverksted, være masse ute og gjøre ferdig juleposene vi har laget. Petter blir 2 år 17. desember, og det skal selvfølgelig feires!:) 

Delfinan skal på to turer i desember. Vi skal til førskolegruppa på Sjøskogbekken barnehage, og på Engleverksted i Nidarosdomen. Vi skal og ha koseklubb- og hva det vil si, er faktisk hemmelig!
Vi gleder oss!                                                                               

                                                                                                                                   Randi, Heidi, Camilla, Lars og Lena

Ps: Klikk på månedsplanen for å gjøre den større før utskrift.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...