søndag 7. november 2010

Flaskepost uke 44

SMÅFISKAN:
Mandag 1. november 2010

Siden temaet vårt denne måneden er jorda vår, passet det veldig bra med en tur til Igleif – Det er kompisen vår nede ved butikken, og han blir veldig glad når vi kaster glass og metall i magen hans.
6 småfisker og 2 litt større småfisker kledde på seg, og pakket tursekk, klar for å gå på tur.

Sondre og Arianna var turkompiser sammen med Randi, mens Maia, Petter, Marie og Emilie fikk sitte i vogna. På veien ned måtte vi stoppe opp for å se nærmere på både kumlokk, søledammer, hunder, biler og gravemaskiner. Det er også viktig å huske på å gå inntil kanten, gå på rekke og se oss for når vi er ute å går i trafikken.

Vel fremme ved butikken måtte vi vente på tur, for å kaste mat i magen på Igleif. Men etterhvert ble det kastet både syltetøyglass, kaviartuber og hermetikkbokser. Med fornøyde barn og tomme poser ruslet vi opp til barnehage igjen.

Vel fremme fant vi frem matboksene vår, og spiste oss gode og mette i gapahuken. Lena hadde laget varm saft som vi koste oss med etter måltidet.

Resten av den fine november dagen var vi ute :)


Heidi og Randi


STORFISKAN

Onsdag 3. november


Fra sangen om Akvariet barnehage:

” Det grønne flagget har vi nå, det er jammen flott!
Til Igleif gir vi bokser, de syns han smaker godt
Og restene av maten vi ikke spiser opp,
de kaster vi i bingen,for den får aldri nok!”

Tema denne måneden er jorda vår, og den er vi opptatt av å ta vare på. Dette kommer også frem i Akvariet sangen vår.

Igleif er en kjær venn som har vært med oss siden barnehagen startet.
Han er en kraftig, søt type som er glad i glass og metall. Han bor like ved Prix, og ser ut til å trives bra med det. Han er opptatt av at jorda vår skal ha det bra, og han har et stort ønske om at flere skal bli flinkere til å gjenvinne glass og metall.

I barnehagen vår har Småfiskan’ hatt hovedoppgaven med å holde Igleif god og mett. I dag ble Storfiskan’, Lars og Lena enige om at det var på tide at vi avla kjære Igleif et aldri så lite besøk, vi kan jo ikke risikere at han glemmer oss! Ei heller vi han!!

Tolv barn og to voksne – og to bæreposer med glass og metall la av gårde nedover mot vår venn. Lars hadde aldri møtt Igleif før, og var spent på hva dette var for en kar!

Heldigvis er Igleif en inkluderende fyr som er glad for hver en ny venn han før, han og Lars kommer nok til å bli perlevenner!:)

Vel fremme, barna stilte seg på rekke, Lena delte ut mat ( det vil si glass og metall) og Lars løftet opp ett og ett barn, slik at alle fikk bidra til at Igleif ble god og mett.

Etterpå var det våre søte små som skulle få fylle i magene sine litt, noen få bokstavkjeks i handa ga fornyet energi til turen oppover.

Igleif hadde nok ikke glemt oss, det var nesten så vi kunne se han smile blidt til oss da vi vinket farvel. Takk for oss!:)

Lars og Lena

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...