søndag 28. november 2010

Uke 47

STORFISKAN

Fredag 26. november


Barnas valg

I dag har vi hatt to grupper på barnas valg; ”Røris” sammen med Lars og forming sammen med Lena.

Lars tok med seg sin gruppe, som bestod av; Maria, Endre, Aleksander, Frida, Ida B.O og Christine, på puterommet. Man kunne høre tramping, latter og høy musikk – ingen tvil om at ”Røris” er morsomt! En smugtitt i vinduet avslørte hinkebevegelser rundt i ring, stå på ett bein og hopping. Undertegnede har ingen problemer med å skjønne at dette er noe som fenger barna, nei. Avslutningsvis ligger alle i en ring på gulvet til rolig musikk, da er det godt for både liten og stor å hvile seg litt.

Erika, Hedda, Sofie, Ida , Julian, Trym samlet seg rundt to bord på stua. Vi skulle lage engler til å pynte med i barnehagen. Flotte ansikt ble tegnet på, langt hår ble også festet på. En lang, hvit kjole, vinger og en tråd – og vips så hadde barna laget hver sin flotte engel.

Stolte og fornøyde lekte de at englene deres fløy gjennom luften.
Sofies engel fikk langt hår og pannelugg som mamma, mens Trym sin engel fikk oransje hår – akkurat som hans mamma visstnok! :)
Ida, Erika og Hedda kunne fortelle at englene deres tilfeldigvis hette akkurat det samme som dem. Julian fortalte ivrig at han gledet seg til å få besøk av mormor og morfar i helga – og når kunne de få ta med seg englene sine hjem?

For englene skal få bli med hjem – til jul – vi låner dem bare litt i barnehagen enda, de ble jo så fine der de henger i vinduene på stua.

Dere foreldre er hjertelig velkommen inn for en titt! :)

Lars og Lena


SMÅFISKAN:


Onsdag 24. november:

I dag var det utedag for Småfiskan. Litt kaldt, men det finnes jo ikke dårlige klær, bare dårlig vær. Vi leika oss med spade og bøtter, sparkesykkel og akebrett. Olivia var så snill at hun dro både Emilie og Marie på akebrett, noe de to minste syntes var morsomt. Olivia derimot ble litt sliten etterhvert :)

Olivia, Maia, Marie og Emilie fikk også øve seg på å å komme seg opp på klatrestativet selv. Med litt hjelp og en del trening klarte de det til slutt :) Småfisk-jentene er tøffe jenter, og de balanserte på brua, klatret opp og ned, mens Heidi og Randi sto på hver side å passet på så ingen datt ned. Etterhvert ble vi slitne, og den siste delen av utedagen tilbrakte vi i båten. Vi reiste blant annet til Oslo og til Syden.

Kalde små barnehender gledet seg til å gå inn, og Lena hadde laget tapas til varm mat. Vi traff også Petter, som hadde kost seg ekstra lenge hjemme i dag. Og Rine som fikk være inne sammen med de største barna :)
Småfiskan satt med store øyne og kikket på maten som ble satt frem. Her var det potetbåter, oliven, agurk, fetaost, pølser, paprika, mais,eggerøre, tomat, rundstykke, fiskepudding og mye, mye mer. Tror nok småfiskan syntes det var en merkelig varm rett, men den falt hvertfall i smak. Eggerøra, potetbåtene, maisen, fiskepuddingen, pølsene og kjøttbollene fikk hvertfall bein å gå på. Og Heidi og Randi fikk seg en god latter da Småfiskan smakte på oliven. Her var det mange ansiktsuttrykk som skulle vært filmet :) Maia derimot likte oliven kjempegodt, og forsynte seg både en og to ganger med det.

Resten av dagen var inne å koste oss på Lillehuset.

Heidi og Randi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...