torsdag 28. april 2011

Flaskepost uke 17

STORFISKAN

Alt hva vi kanDere vet kanskje ikke om alt det vi som er så små kan.
Alt det vi ”er for små til”, men allikevel mestrer så bra.
Med tid, mulighet og at dere tror på at vi kan, kommer vi langt.

Her er litt av det Storfiskan kan:

Ida kan hjelpe de minste Storfiskan med å ha strikken under skoene. Det er veldig vanskelig når man er tre år skjønner dere! Ida passer på at papir ikke går i restavfallet, det er jo ikke bra for miljøet!
Hun kan hjelpe til med å dekke bord og hun kan danse med ivrighet og glede på disco i barnehagen.

Maria liker at det skjer nye ting. Maria kommer med gode forslag til ting vi kan gjøre, hun hjelper gjerne til med å legge til rette for Småfiskan og ser når de trenger hjelp til noe. Maria slenger seg lett som bare det ett sted i klatrestativet til ett nytt sted. Og hun hjelper deg gjerne med å skjenke i melk av den fulle melkkartongen som søler så lett.

Christine hjelper gjerne til med å sette fram tallerkener på bordet, hun finner på mange morsomme leker, gjerne sammen med Erika. Hun kan tegne de mest fascinerende, morsomme tegninger som ingen av oss voksne kan. Og hun kan le så hun nesten faller av stolen. Christine kan huske godt ting vi har gjort før, og hun storkoser seg dersom hun får sitte med maling, lim, saks, papir og bare være kreativ!

Erika kan balansere så elegant som bare det, lett på foten løper hun rundt kjøkkenhagen, opp i klatrestativet. Hun kan synge Aqua sin ”Barbiegirl” med stor innlevelse, og har gjerne forestilling sammen med de andre jentene. Hun kan kle på seg så lett, så fort og gå ut nesten først bestandig. Hun fant årets første hestehov i Akvariet barnehage.

Julian kan mye om dinosaurer, han har nemlig en bok om dem. Han kan klatre høyt opp i et tre og sparke en fotball både langt og hardt. Han vet hva han skal bli når han blir stor: Jobbemester! Julian passer godt på lillesøster i barnehagen og skjenker melk og vann i glasset uten å søle. For ikke å glemme at han har lært seg å vrenge bukseben og genserermer selv!

Endre kan mye om fotball, da han har en storebror som liker fotball veldig godt.
Endre er en kløpper i å kle på seg, til og med vanskelige sokker. Han bruker turdoen vår som han aldri har gjort noe annet – og han legger merke til de rundt seg. Endre ser dersom du har nye sko, nyklippet hår eller har pyntet deg litt en dag! Endre danser med stor innlevelse og herlige sambabevegelser!

Sofie kan sparkesykle i stor fart, hun kan finne fram de klærne hun trenger helt selv. Hun kan spille ”apespillet”, hun kan fortelle gode historier med et engasjement de fleste ville misunt henne. Hun kan smøre matpakken sin selv.
Sofie kan hjelpe Randi og Heidi med å passe på søte Småfisker som gjerne vil være litt overalt.

Hedda kan fortelle de utroligste ting og har en herlig fantasi. Hun kan brette klærne sine selv og hun kan brette over regnbuksa over støvlene sine.
Hedda kan skrive navnet sitt helt selv og hun kan bake de utroligste ting i sandkassen vår. Sette kopp og fat i oppvaskmaskinen går som en lek!

Aleksander kan danse med stor innlevelse, han kan ta av skoene av dressen sin selv og henge dem på plassen sin. Han smører brødskivene sine uten problemer og sykler med stor presisjon ute. Aleksander kjenner godt til buss nummer sju, og er den som vet når riktig buss kommer når vi er på tur. Aleksander kan ta i fart på dissa helt selv. Han kjenner godt til bokstaven sin og husker godt det Tarkus forteller.

Trym kan mye om traktorer og andre kjøretøy. Han er den som holder oss opplyst om hva som passerer når vi er ute på tur. Trym kan passe på at de små ikke kommer bort fra Randi og Heidi, og han kan lære småfiskan om bilkjøring i sandkassa rett som det er. Trym vet mangt om mye og forteller gjerne en historie eller to i samlingsstunden.

Frida kan være førster til å prøve turdoen vår, det ble suksess! Hun kan være kreativ i leken og finner på morsomme leker. Hun kan tulle og le sammen med andre, slik at vi andre også må le. Frida rydder på plass etter smøremåltidet som den største selvfølge og legger på plass klærne sine i hylla når vi går inn etter utetid.

Ida B. kan gi deg store bamseklemmer, hun kan danse og le som bare det. Ida kan kle på seg helt selv, hun kan finne fram klær helt selv, hun kan pakke sammen tursekken sin etter å ha spist og hun kan rulle kjempefort ned en bakke. Ida kan disse helt opp til verdensrommet uten å bli redd!

Rine kan skjære brunost helt uten hjelp fra voksne. Hun kan ha masse artig sammen med vennene sine og nesten ligge på gulvet i latterkrampe!
Rine kan så sin egen karse, hun kan se hvem som har gjemt seg under teppet når vi leker i samlingsstunden og hun kan fortelle mye fint om storesøster Live.

I tillegg kan vi lage vår egen is, vi kan passe på at andre har det bra, vi kan rydde opp alle lekene i barnehagen, vi kan mange forskjellige sanger, vi kan danse med stor innlevelse, vi kan gå helt ned til Ranheimsskolen uten å klage på at vi er slitne. Vi kan være ute hele dagen – og STORKOSE oss!

Flott tur i dag, med mange fine opplevelser. Vår nye turdo fikk være med for første gang i dag, og ble med stort hell prøvd ut. Dette var spennende syntes Storfiskan!
Vi har funnet skjell i fjæra, klatret i trær, rullet ned en stor bakke, hoppet paradis og kjørt taxi.

Kort oppsummert: En finfin dag!
En strålende og solfylt helg ønskes til alle!

Lars og LenaSMÅFISKAN:


Uke 17:

Dette var uka da:


Småfiskan kom glade og lykkelige til barnehagen etter påskeferien, og kunne fortelle om både turer og påskeegg.

Sondre fortalte at han hadde kjørt traktor, sett kyr, og at mammaen hans hadde kjørt traktor.

Maia fortalte at hun delte rom med Jonas, og at Jonas ikke syntes det var noe særlig å rydde rommet sitt.

Olivia fortalte at hun hadde sett ekorn på turen til barnehagen, men at det ikke ville ha brødskiva hennes.

Emilie jublet da hun våknet etter duppen sin, og ville gjerne gå ut i sola med støvler og solbriller :)

Marie fortalte om onkel Espen, Snorre og pappa Håvard. I tillegg kunne hun fortelle at hun var iskald i kinna sine selv om det var skyfri himmel og sol:)

Arianna fortalte om ekornet hun og mammaen hennes hadde sett en gang. Hun var også så snill å delte ut lego til sondre og Olivia.

Petter fortalte om påskeegg med godterier, og brannbilen han hadde hjemme. Den hadde han nesten ikke lekt med i påsken, men det gikk bra :)Vi har også vært ute i det fine vårværet i jakke og joggesko, LYKKE :)

Vi har bakt boller, og spandert boller med syltetøy og ost til Storfiskan

Vi har danset disco med Lena

Vi har lært oss å gå på Tigerjakt i samlingstunden, snakk om skrekkblandet fryd:)

Vi har lekt med lego og dukker inne.


Takk for en fin uke alle sammen.


Heidi og Randi

1 kommentar:

  1. Herlige beskrivelser av Småfiskan, Randi! :) Morsomt å lese hva Småfiskan forteller om! :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...