mandag 22. august 2011

Flaskepost uke 33

STORFISKAN

Mandag 15. august
Ha-med-samling
Hva har DU med deg?

Aleksander: ”En bil og en båt med tilhenger. Æ kjøpt den bare, det va mamma som kjøpt den te mæ.”
Ida: ” Æ har me ei dukke som hete for Kaja. Ho har ikke hår også har a nattdrakt på sæ. Ho har og en smokke med sæ!”
Petter: Skute. Sorte Dame, Kaptein Sabeltann sin. Æ leike my me den. Æ har to båta og Kaptein Sabeltann. Æ har fått den fra farmor. Den koste masse pænga.”
Hedda: ” Æ har me et pennal. De har æ fått fra mamma. Også dæm blyantan, dæm va der når æ fikk de. De e et skolepennal. Æ va på tivoli på Steinkjer i helga, æ kjørt mang karusella.”
Sondre: ”Traktor. De e en Massey Ferguson. Æ fikk den i pakke.”
Sofie: ” Æ har me tusja og Barbie World. Man kan fargelegg inni her. Herre har æ tegna. (viser frem).”
Julian: ”TOG! Æ har fått de av bestemor. Togsjåførn kjøre.”
Rine: ” Æ har me en bil og en dukke. De går an å åpne døra. Man kan åpne bagasjeromme og. De e en Hello Kitty bil. Dukka har æ fått te Live og bila har æ lånt.”
Endre: ” En traktor. Den e oransje. Æ kalle den for John Deere. Æ huske ikke kæm æ fikk den fra. Den har en skuffe, den kan man ta bort tinger me.”
Trym: ” En Valtra traktor, sånn som morfar har. Æ fikk den av pappa. Æ va me å kjøpt den. Det går an å ta av lesseapparatet og åpn dørin.”
Arianna: ” En bamse. Den har på et skjærf. Den bruke å heng på tursekken min.
Olivia: ” Har me ei dokke. Den har ikke nå navn. Den heite bære dokka. Den har hestehale.”Torsdag 18. august
Sirkusparken

Torsdag, turdag og forventningsfulle barn. De hadde fått vite at i dag skulle vi kjøre buss, og noen jublet da de hørte at Sirkusparken på Lade var turmålet i dag. Julian hadde vært der før, og forklarte velvillig til de som ikke hadde vært der før. ”De e kjæmpearti der, også har dæm masse vann der, et klatretårn og et stort fjell som man kan gå oppå!”
Endre hadde også kjørt forbi Sirkusparken og sett etter den med lengselsfullt blikk. Lett på foten ankom han barnehagen med tursekken sin. Dette gledet han seg til!

Sondre gikk med lette bein da han hørte at vi skulle kjøre buss, stolt turkompis med Delfin-Endre. Som små tente lys satt barna og kikket rundt seg på bussen. Gjenkjennende smil og hilsener ble utdelt da Emil, vår gamle venn fra Storfiskan kom på bussen sammen med den nye barnehagen sin. Koselig å se igjen kjentfolk! J

Vi gikk av bussen ved Lademoparken, og barna fikk leke litt der til neste buss kom. Petter var rask med å løpe opp til den store sklia, som han fikk kjøre sammen med Trym på. Stor stas!! Sofie, Rine og Ida la seg i den store dissa og fikk stor fart av Lars. Det kilte i magen og latterkulene satt løst!

Så var det tid for å ta neste buss. Buss nummer fire til Lade. Endre og Trym lurte veldig på når bussen kom, og sukket skuffet flere ganger da bussene som kom fortsatte Innherredsveien og ikke svingte av mot Lademoen.
Heldigvis kom bussen vår ganske snart, og etter en liten busstur var vi fremme ved Sirkusparken.

Julian viste veien, og vi fant oss raskt to bord. Selv om de fleste gjerne ville løpe av gårde og teste ut alle de nye lekeapparatene, ble vi enige om at vi måtte ha litt mat i magen først.

Ida spiste matpakken sin med stor iver og fortalte om alt det morsomme hun skulle gjøre etterpå. Olivia ville helst løpe ned til vannet og kaste stein med en gang. Men da hun fikk høre at det ventet kakao til den som spiste maten sin, satte hun seg godt til rette.

Maten ble spist og kakaoen forsvant inn i søte små barnemunner. NÅ var det på tide og utforske litt!!

Trym, Julian, Sofie og Endre var raske med å klatre opp i det store klatrestativet. Derifra så de nesten hele byen!

Ida og Rine fant en morsom leke og klatre på, mens Rine fant noe som lignet litt på en sopp og som laget rar lyd når du pratet i den.
Sondre, Petter og Olivia løp ned til vannet, noen så fisk og andre lette etter steiner for å kaste i vannet. Artig!!!

Mye lek og mye moro med andre ord. Og etter hvert slitne barn som gledet seg på mat igjen. Det tar på å være på lang tur og samtidig være så aktive hele dagen.

Buss nummer fire kom og snart var vi tilbake i Lademoparken. Igjen hadde vi litt tid til overs, og barna fikk leke seg litt før vi hoppet på buss nummer sju til Olderdalen.
Trøtte barn, noen sovnet nesten. Lykkelige, fornøyde barn. En like stor del av turen var å kjøre så mye buss. Det er alltid like populært!

Det var deilig å komme til barnehagen å bli servert nybakte rundtstykker som Småfiskan hadde bakt mens vi var på tur. Matlysten var på topp, og det gjorde godt å få litt energipåfyll.
Julian forklarte og viste til Heidi og Randi at vi hadde kjørt hele FIRE busser i dag. Tenk det da!!

Takk for en fin tur Storfisker! :)

Lars og LenaSMÅFISKAN:

Dette var uka da:

Småfiskan hadde med seg kosedyr og bøker da det var ha med dag.

Småfiskan var på tur i nærområdet i øsende, pøsende regn.
Ciljan satt godt fornøyd i vogna og så med store øyne på gravemaskina da vi gikk forbi. Emilie viste frem huset sitt, og fortalte at en jobbemann jobba der, med å bytte vindu. Maia fortalte at hun bodde litt lengre borte, og Marie fortalte at hun hadde trampoline i hagen sin.

Maia, Emilie og Marie fant fine blomster som de plukket med seg, de skulle gies bort til mamma, Petter, Lena og Langemann.

Småfiskan bakte nyyydelige rundstykker til små og store. De fikk også med seg en smaksprøve hjem.

Småfiskan lærte seg to nye sanger: Pippi Langstrømpe sangen, og Jeg gikk en tur på stien.

Emilie lo godt og lenge da Randi sang: «Her kommer Emilie Langstrømp».

Marie fortalte at Randi sang feil, for sangen het faktisk PIPPI Langstrømp.

Maia og Ciljan lo lenge da Randi sang «ko-ko-ko-ko-ko» uendelig mange ganger.

Vi spiste Chicken Tandoori, og de fleste spiste med god apetitt.

Småfiskan lagde slott i sandkassa. Her skulle Langemann få bo, (han er den nye helten blant Småfisk-jentene.

Småfiskan la puslespill som de aldri hadde gjort noe annet.

Vi inviterte Storfiskan inn på perling på ettermiddagen. Med lys fra den fine lampa på Småfisk-rommet, rullegardinene nede, prinsesse-musikk og rolig stemning :)

Småfiskan fant seg en favoritt-app på Ipaden.

Heidi og Randi

2 kommentarer:

  1. Herlige beskrivelser fra Småfiskan sin uke, Randi! :) Gjenkjenner hver enkelt unge så godt fra referatet ditt! :)

    SvarSlett
  2. Lise, mamma'n til Emilie og Julian.24. august 2011 kl. 08:08

    Artig lesing, både om store og små fisker:) Setter pris på at dere følger med snekkerne;)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...