søndag 10. oktober 2010

Flaskepost uke 40

Storfiskan

Tirsdag 5. oktober


Varmmat

Vi ble grøtsultne en dag før planen var, og bestemte oss for å spise varmmaten i dag!:)
For å gjennomføre et vellykket grøtmåltid trenger du: grøt, ni sultne barn, to sultne voksne og en stykk koselig gapahuk. Heldige oss som hadde alt dette!

Frida jublet da hun hørte at vi skulle spise grøt, hun slapp alt hun hadde i hendene og stormet mot gapahuken. Lille-Ida hjalp Lena med å bære ut grøten til gapahuken, veldig fornøyd med å være en god hjelper!:)

Hedda fortalte at hun var veldig glad i grøt, og at hun ofte spiste det til frokost. Endre nynnet lystig mens han lykkelig tok en ny skje med grøt på. Nam!

Sofie lurte på om vi hadde lånt av julenissen sin grøt – hun håpet vi hadde spart litt til han!:)
Christine lurte på hvorfor nissen var så glad i grøt – det fant vi ut at vi måtte spørre han om neste gang vi ser han…:) Christine lurte også på hvor i alle verden smøret var? Det måtte man jo ha på grøt, og det har Christine helt rett i, vi fikk hentet smøret og rettet opp i forglemmelsen!:)

Ida fortalte at hun er veldig glad i grøt, men at favorittmaten hennes er taco. Endre fortalte at han foretrekker sjokoladepølser, det spiste han rett som det var nemlig. Men hvordan man får tak i det, og hvordan de lager dem, det husket han ikke!:)

Aleksander koste seg med grøt med morrpølse i, ”vi bruke å ha pølse i grøten hjæm og” kunne han fortelle, mens Erika syntes det var fantastisk utrolig at barna faktisk fikk sukker på grøten sin! (på havregrøten de får til vanlig får de kanel og rosiner).

Et utrolig koselig og vellykket måltid… :)

Onsdag 6. oktober

Impulsive som vi av og til er, vi tok turdagen i dag i stedet for imorra, som er den egentlige turdagen vår.
Med oss i sekken; deilig, varm kakao. Lykkelig barn, åtte i tallet, gikk spent mot skogen, det er ikke hver dag vi drikker kakao i barnehagen!:)

Underveis til skogen bemerker noen av barna forandringene i naturen. ”Ka e de som e annerledes da?” spør Lena. ”Når høsten kjæm bli skyan gul” forteller Julian begeistret. Han skjønner fort hva han selv har sagt, og turkompis Sofie bryter ut i hjertelig trillende latter, Julian slenger seg med. Her er det ikke noe å si på selvironien!:)

Lille-Ida er for første gang med oss Stofiskan på tur denne dagen, øynene hennes lyser, det er moro å være på tur. Sammen med Erika var hun flott turkompis.

Christine stiller masse spørsmål om hvorfor bladene mister grønnfargen sin, hvorfor bladene faller av og hvorfor det regner akkurat når vi skal på tur. Lars og Lena svarer så godt vi kan, og kjenner at vi får tenkt litt ekstra over ting vi også takket være Christine. Skal man lære noe, må man jo spørre!:)

Vel framme i skogen, brødskiver og flasker fram, Maria spiser fiskekaker på brødskiva, og ler litt av seg selv som spiser middagsmat på skiva. Sofie har med seg en boks makrell til å ha på brødskiva, og sitter lenge å koser seg med matpakken sin.

Frida sitter lystig å ler litt sammen med lille-Ida, og etterspør snart; ”hvor er kakaoen?”
”Den er pakket i sekken” sier Lena fornøyd, nå skal vi jammen meg kose oss!!
Trodde hun ja…
Men for de som ikke har prøvd det; kakao UTEN sukker anbefales IKKE! Maria fikk prøvesmake for å gå god for at kakaoen var så fæl som de voksne sa. Og det var den.
Heldigvis ingen sure miner for det. Vi bestemte oss for å ta med termosene med kakao tilbake og drikke den til 14-måltidet. Lurt!

Nå var alle klare for litt utforsking i skogen, utstyrt med en plastpose hver til å finne blader, kongler og andre skatter i. Ida var storfornøyd, da hun har vist seg å være utrolig god til å finne alt mulig spennende når vi er i skogen.

Inne i skogen fant vi masse blader, rognbær, litt søppel (”natursvin!” sa Maria da) og spennende steder å leke på. Vi koste oss lenge og vel i skogen, Sofie hadde snart posen full av høstblader, Christine og Julian var storøyde og fascinerte av ekornspiste kongler som de fant på bakken og Ida sprang etter Lars på leten etter spennende ting.

Etter skogstur og leking på lekeplassen, var det på tide å finne veien tilbake til Akvariet. En fin tur i skikkelig høstvær!

Og for de som måtte lure; Ja – det ble kakao kl 14. MED sukker. Og den var god i følge våre søte små. :)

Takk for ei fin uke!:)
Lars og Lena


Småfiskan:
Mandag 4. oktober:I dag begynte Rine som Småfisk, velkommen til oss :)

I og med at Rine hadde tilvenning i dag, hadde vi utedag.Sondre, Petter, Arianna, Maia og Olivia viste frem uteområdet til Rine. Vi lekte i sandkassa, disset, sykla og lekte på klatrestativet, herlig å ha utedag i Akvariet med andre ord.Etter mye lek og moro var det godt å hvile seg litt i gapahuken med matboksene våre. Her ble det spist brødskiver med leverpostei, kaviar, skinke-ost og prim. Og vi avsluttet måltidet med eple, banan og druer.Etterhvert ble alle Småfiskan trøtte, og vi vinkt hadet til Rine, som skulle gå hjem sammen med mammaen sin. Vi ser deg igjen i morgn Rine :)Tirsdag 5. oktober:I dag hadde vi barnehagen for oss selv, og da benyttet vi sjansen til å leke med tog banen og bamsene våre.

Sondre, Rine og Arianna bygd en togbane som nesten var like stor som gulvet på Lillehuset, mens Olivia. Petter og Maia lekte med bamsene:)Før spisetid rakk vi også å male litt. Vi tenkte vi skulle pynte opp Lillehuset litt, og fant frem lerret, maling og svamper. Alle Småfiskan satte seg spent ved bordet, og fulgte nøye med. En og en Småfisk fikk gå å hente seg et lerett, en svamp og de fikk velge seg maling. Deretter tok vi på maling på hendene, og laget håndavtrykk på lerretet. Maia og Sondre var meget skeptiske til å lage håndavtrykk, men syntes det var gøy etterhvert :) Rine var så ivrig etter å få rosa håndavtrykk at hun nesten falt av stolen:) Mens Arianna, Petter og Olivia lo godt da de fikk maling på hendene. De kilte nok den del :) Da vi var ferdige hengte vi opp kunsten vår, og var enige om at Lillehuset ble kjempefint.Heidi kom inn med rissgryngrøt, og vi merket at vi var blitt sultne av å være kreative. Varm grøt med smør, kanel og sukker var utrolig godt =)Heidi og Randi

1 kommentar:

  1. Herlige betraktninger! - Sjokoladepølser høres forøvrig mye bedre ut enn vanlige:)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...