søndag 29. januar 2012

Flaskepost uke 3

SMÅFISKAN:
Mandag 16. januar:
I dag ble det utedag i stedet for turdag. Maia, Emilie og Marie har blitt kjempeflinke til å kle på seg selv, og trenger bare litt hjelp til det vanskeligste. Tålmodig venter de på Oliver, Ciljan, Sara og Randi som er litt sene.
Før Småfiskan kunne gå ut måtte Sara og Randi strø uteområdet. I dag var det jammen meg glatt ute. Vel fremme ved klatrestativet forsvant de tre jentene inn i lekens verden. Med spader, bøtter, og grus laget de sin egen butikk oppe på klatrestativet. Marie var mammaen, Emilie var storesøstera, Maia var babyen og Randi fikk være bestemor :)

Ciljan og Oliver var så heldige å få sitte på dissa, mens Sara ga de fart. Kristoffer kom litt senere i dag, men synes det var sats å være ute sammen med de andre Småfiskan.

Ciljan fant seg en ball som han sparket avgårde i full fart, og Emilie ble snart med på leken hans. «Spark den hit da Ciljan» sa Emilie mens begge løp etter ballen.

Oliver og Kristoffer koste seg på dissa. Kristoffer lo høyt da Sara ga han fart. Maia fant seg en sparkesykkel , mens Marie fant seg en taxi-sykkel. De prøvde å sykle på snøen og isen, men det gikk ikke så bra. Maia hjalp heler Sara med å gi guttene fart på dissa. Marie ga ikke opp så fort, og med litt hjelp fra Randi gikk det fint :)


Etter mye fin lek, var det godt å komme inn til Storfiskan. Lars hadde laget smøremåltid, som vi koste oss med.

Etter maten fikk guttene sove litt, mens jentene gikk ut igjen samme med Storfiskan.


Takk for en fin dag alle sammen.

Sara og Randi.


STORFISKAN

Aketur


”Først så trakk vi kjelken opp på en diger bakketopp
så suste vi avsted langt utpå jordet.
Og så bar det opp igjen, snart var vi på topp igjen.
Så lo vi mens vi akte, små og store.”
(Vi tenner våre lykter)

Vinter og snø – Storfiskan kler på seg varme klær, vester og sekk – vi skal på TUR!!
Vi tok med akebrett og akematter, og gledet oss til aking i det fine vinterværet.



Lekeplassen til Arianna, Rine og Trym ventet på oss, her var det en finfin akebakke, akkurat passe til å ake opp og ned så mange ganger man måtte ønske.
Vi spiste matpakkene våre og drakk varm saft, varm drikke hører med på tur om vinteren, det er vi alle enige om!
Vi fant også ut at det er veldig lurt å ha et par fingervotter i sekken sin, da fingrene fort blir kalde når vi spiser brødskiva vår ute! :)


Matboksen er tom og saftkoppen likeså – små barneføtter tripper etter å få slippe løs med akebrett og akematter. Men først må vi pakke sammen sekkene våre, med flaske og matboks, slik at den er klar til vi skal gå. Dere visste kanskje ikke hvor flinke Storfiskan er til å gjøre dette helt selv? :)


”Sje på mæ da!!”


”Pass opp her kjæm vi!”


”Juhuuu, haha, vi kræsja nesten”


”Kan æ få sitt på sammen med dåkker?”


Dette var setninger som gikk igjen underveis i akingen. Etter å ha øvd oss litt på hvor det var lurt å gå opp slik at vi ikke ble påkjørt av flygende akebrett, gikk det riktig så bra. Herlig å se hvor flinke barna er til å inkludere hverandre, slik at alle hadde et akebrett å sitte på.


Etter hvert fant noen ut at de ville prøve ut sklia og dissene, mens andre valgte å ake helt til vi fikk se noen mørke, grå skyer som nærmet seg faretruende fort. Snøskyer.


Og jammen ble det snø!! Vi ble enige om at det var lurt å dra tilbake til barnehagen, det var jo nesten snøstorm jo! Viktig å snu i tide vet dere! :)


Takk for en herlig, fartsfylt tur med mange kile-i-magen øyeblikk!! :)






Lars og Lena





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...