søndag 3. april 2011

Flaskepost uke 13

SMÅFISKAN:


Mandag 28. februar:

Utedag – og snø. Både store og små Småfisker trodde våren var på vei til Olderdalen, men jammen meg var det masse snø ute. Småfiskan gikk ned trappa og rett ut til snøen for å smake på den. Den smakte likedan som sist ble vi enige om :)

Sondre, Marie og Petter ville kjøre bil og sykkel, noe som ikke var så lett i all snøen. Men de ga ikke opp, og tråkket på pedalene alt de greide, selv om de ikke kom av flekken. Etter en del kamp med snøen ble akemattene populære. Maia var rask med seg å sette seg på det ene akebrettet, og der satt hun til Heidi kom å dro henne bortover uteområdet. Olivia og Arianna fant seg også en akematte, og de hylte da Randi og Heidi sprang avgårde med barna og akemattene på slep.

Emilie lekte seg på klatrestativet, og lo godt da hun fikk superfart ned på sklia :) Etterhvert fant alle Småfiskan veien bort til klatrestativet. Med litt hjelp til å klatre opp, litt kø på toppen, og litt øvelse i å dele på sklia fikk alle god fart ned sklia. Vi lekte oss så mye at vi nesten ikke hadde tid til å gå inn for å spise lunsj.

Etter mye utelek var det godt å komme inn i varmen. 2-måltidet ble til en piknik. Med levende lys, pledd på gulvet og gardinene igjen, ble det en koselig stund inne på Småfisk-rommet.

Vi perlet og hadde samlingstund helt til en etter en ble hentet for i dag.

Takk for en fin, fin dag alle sammen :)


Torsdag 31. mars:

Siste dagen i mars – og barnehagen har bursdag. HIPP, HIPP HURRA :)

Småfiskan hadde hele barnehagen for seg selv, og lekte seg med lego, leste bøker og lekte med dukker. Randi lagde bolledeig, og snart satt 7 små søte Småfisker å spiste deig :) Lasse prøvde å fortelle Småfiskan at det var lurt å bruke deigen til å lage boller. Han snakket for døve ører, for deigen til Småfiskan ble bare mindre og mindre :)

Maia og Sondre var snare til å spise siste rest da vi la bollene på plata. Arianna og Olivia samarbeidet, og da de trillet sammen sine deigbiter ble det faktisk en fin bolle til slutt :)

Petter og Marie ville helst spise bollene med en gang, og i dag var det ikke like stor stas å ta opp matboksene sine. Randi forklarte at vi bollene måtte heve, og stekes i ovnen. Vi måtte jo også vente på Storfiskan som var på tur. Marie var ikke helt overbevist, mens Petter var enig i at Storfiskan måtte få, hvertfall Ida :)

Etter en liten hvil i vogna si var det fint å gå ut i det fine været.

Til «2-måltidet» koste vi oss med yoghurt og nystekte boller med syltetøy og ost sammen med Storfiskan. Tror Emilie gledet seg til å spise, for mens vi kledde på utedressen, satt hun godt fornøyd på benken å sa: «Nam, nam, nammis, booollle. Nam, nam nammis, booollle» :)


Randi, Heidi og Lasse


STORFISKAN

Torsdag 31. mars


AKETUR


Vi vandrer oppover bakken
13 barn, knall blå himmel og smilende sol. Humøret er på topp.
Vi gleder oss. Akematter er med. Rumpeakebrett er med.
Varm drikke er med.

Vi vinker til huset til Hedda som vi passerer på tur opp Brattvollveien. Vi må også vinke litt til lekeplassen ved Hedda, der er det lenge siden vi har vært.

Vi er klare til å innta de snødekte åkrene rundt huset til Erika og Frida.
De viser stolt frem huset sitt til de andre barna.

Vi koser oss med matpakkene våre, varm sol i ansiktet gjør godt for vinterbleke ansikt. Varm drikke i koppen gjør at våre søte små ikke blir kalde. Allikevel, etter en liten halvtime med spising: Vi er klare for å røre litt på oss nå!

Maria og Ida E. trekker sekkene på akematter ned bakken. Her er det bare å legge på sekken sin om man vil – sekketaxi, faktisk!

Endre, Trym, Julian og Aleksander, guttebanden vår, løper fort ned bakken, klare for nye utfordringer. Øverst på bakken, action! Meeen… Med såpass bløt og mye snø, blir ikke dette full fart akkurat.

Lars og Lena trekker barna nedover bakken, med varierende hell, og er like slitne øverst på bakken som nederst… :)

Maria utropte dette til en ganske så dårlig akebakke – men vi ble enige om at med litt kaldere vær, er nok ikke dette så dårlig akebakke allikevel. Og til tross for dårlige akeforhold, ble det mye fin lek og herlig barnelatter.

Ida B. fant seg en akematte som hun kunne legge seg å slappe litt av på. Christine lagde en flott snøengel, kanskje vinterens siste?

Rine får kjøre akebrett sammen med Frida, Maria og Ida E. – selv om farten ikke er den beste, er det ”arti’ læll!”

Sofie gleder seg veldig til å tilbake i barnehagen for å feire 6-års dagen til Akvariet. Småfiskan har lovet oss nybakte boller etter mat, og det kjenner vi skal smake godt etter noen timers aktivitet på åkeren.
Vi pakker sammen sekker, akematter og finner fram til turkompisen vår igjen.
Herlig tur med herlig vær og ikke minst; HERLIGE barn!!


Lars og Lena

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...