tirsdag 20. september 2011

Flaskepost uke 37

SMÅFISKAN:


Dette var uka da:

Marie, Emilie og Maia lekte masse kaptein Sabeltann. Langemann er fortsatt favoritten om noen lurer :)

Ciljan lekte med kopper og kar, han spanderte drikke både til store og små :)

Oliver syntes det var stas å leke med dyra i barnehagen. Han laget en lang rekke med ku, zebra, dinosaurer og løver. Etterpå satt han å studerte dyre-rekka med et fornøyd smil :)

Heidi laget ovnsbakt laks med potet og grønnsaker til store og små.

Emilie ble overrasket over å få servert «rosa fiks» som hun kalte det, og hun spiste en stor porsjon før hun ble mett.

Marie fortalte at hun hadde vært på fisketur sammen med pappaen sin, mammaen sin, storebror Brage, storesøster Eira, lillebror Snorre og bestemor Bodil, men de hadde ikke fått rosa fisk, de hadde ikke fått fisk i det hele tatt.

'Maia fortalte at hun hadde plukket jordbær fra jordbærtreet i hagen sin, og i det treet fantes det blåbær også.

Emilie trodde storebroren til Marie var en skummel drage, for han heter jo Brage :) «dragen må itj ta mæ nei» sa Emilie da Marie ble hentet av storebroren sin :)

Oliver og Ciljan satt på hver sin disse, mens Storfisk-jentene ga de bare litt superfart.

Småfiskan var ute i regnværet, og storkoste seg med å samle vann i bøtter og spann.

Vi var så heldige å få være med Storfiskan i hagen til Sofie. Hun har fått seg en søt liten kanin som heter Trampe.

Emilie, Maia og Marie var ivrige på å få klappe Trampe, og sto lenge å beundret han.

Oliver og Ciljan var mer skeptiske, og syntes det var greit å holde hånda til en voksen mens de så på kaninen.
Heidi og Randi

STORFISKAN

Fredag 16. september


Eventyrstund på biblioteket

Altfor lenge siden Storfiskan har vært på biblioteket, på tide med et besøk igjen!

Fjorten små og to litt større tok buss nummer sju til byen. Er det en ting barna aldri går lei av, er det å kjøre buss. Spente, forventningsfulle og godt humør beskriver bussturen vår ned til byen.

To og to sammen går vi oppover til Hovedbiblioteket, vi henger av oss jakker og sekker og gjør oss klare til eventyrstund.

Vi får høre om en gryte som kokte så mye grøt at det flommet over. Ja, bekker med grøt fylte skogen rundt det vesle huset der jenta og moren hennes bodde. Storøyde barn lurte på om dette virkelig går an?

Videre sang vi velkjente sanger som blant annet ”Hjulene på bussen”. Etter smilene å dømme, var dette en kjent og kjær sang for alle deltakerne på Eventyrstunden.

Avslutningsvis leste vi en spennende bok om knapper. Gule, grønne, røde og blå knapper. Store, mellomstore og bitte små knapper. Knapper over hele boka, knapper som forsvant ut av boka. Barna fikk hjelpe til å trykke på knappene, og spennende ting skjedde. Fascinerende!!

Etter å ha ryddet opp etter oss, spiste vi matpakkene våre og pratet litt om det vi hadde opplevd. Barna snakket spesielt mye om knappe-boka. Den gjorde stort inntrykk!

Til slutt koste vi oss litt i Barneavdelingen med å lese bøker. Vi fant også noen fine bøker som vi lånte med oss til barnehagen. Vi gleder oss til å lokke fram spenning og smil gjennom bøkenes eventyrlige verden.


Tirsdag 20. september

GYMSALEN

Etter forrige ukes skuffelse der gymsalen var opptatt, var gleden stor over ny gymsal tur i dag.
Nydelig høstvær strålte over Ranheim og Akvariet barnehage.

Vi valgte å gå nedover – Sofie og Julian var veldig opptatt av om vi husket hvor skolen og gymsalen lå. Det var veldig viktig at vi ikke gikk til feil skole altså. Det var nelig den gamle gymsalen på den gamle Ranheimsskolen vi skulle til.
Endre kunne fortelle at det var der han pleide å være på allidrett. Julian og Erika istemte at de pleide også å være på allidrett sammen med Endre, og mange andre barn.

Ida og Frida pratet og lo, de fikk være turkompiser i dag, og gleden over dette var stor!

Etter en times gange, nådde vi dagens mål – gymsalen. Det første som møtte oss der var en ivrig og glad Trym og mammaen hans, Randi. De hadde åpnet og gjort klar gymsalen til vi kom. Og Trym hadde ventet LENGE på oss, og det er ikke lett å vente når man er fire år og gleder seg så mye altså!!

Vi spiste matpakkene våre, og barna var snart klare for vilter boltrelek i gymsalen. Trym, Aleksander, Endre og Julian samlet alle ballene de fant i gylsalen i et lite fotballmål. De lekte og koste seg sammen lenge, uten at undertegnede fikk helt innblikk i hva de lekte. Men mest sannsynlig var det nok noe med ”arbeidsmainna.”

Petter og Sondre fant hver sin ball som de løp hylende rundt med, tett etterfulgt av Lars. Olivia lekte sammen med Emilie. De gikk så søtt rundt å leide hverandre mens de pratet så fint sammen.

Arianna, Sofie og Erika hoppet og spratt på ”tjukkasen”, de stupte hodekråke og salto, det var latter og røde, varme kinner. Dette er artig!!

Rine, Sofie, Aleksander og Trym fant på en morsom lek der de fanget oss voksne i to store plastbokser, der måtte vi sitte under strengt vakthold av de fire nevnte barna. Trenger vel ikke å fortelle at det var tidvis latterkrampe i dette hjørnet?

Til slutt lekte vi ”Bjørnen sover” og en lek Randi viste oss. En gruppe skulle være inne i en ”binge” av fire benker, mens like mange barn skulle være utenfor. Barna inne i ”bingen” skulle fortløpende kaste ballene de utenfor kastet inn i ”bingen”. Dette var kjempeartig!

Etter noen fine timer i gymsalen, var det på tide å komme seg tilbake i barnehagen. Og vi er så heldige å ha en knalltøff disco-taxi kjørt av en minst like tøff Camilla. I grupper på seks barn ble vi hentet og kjørt tilbake til Akvariet.

Tusen takk for en topp dag!! :)

Lars og Lena

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...