søndag 26. september 2010

Flaskepost uke 38

Tirsdag 21. septemberSamlingsstund


I dag har vi hatt besøk i samlingsstund. Pelle P. Noen av barna har kanskje nevnt han hjemme? Han er, for de som ikke har hørt noe om han, et pinnsvin som bor i en bringebærbusk i Chammonix.


Vi viste han litt hvordan vi pleier å ha det i samling – vi sang ”morn, morn” – sangen vår, dette for å få en fin start på samlingen og for at Pelle P. Skulle bli litt bedre kjent med navnene våre. Det er også en fin måte og markere at alle barna blir sett og lagt merke til.


”Morn, morn, morn jeg heter (for eksempel) Hedda, morn, morn, morn hva heter du?”


Barna syntes det var veldig pinlig og skummelt å synge dette lille verset alene til å begynne med, men nå ser vi at flere og flere synger uten problemer. Veldig artig å se!:)


Videre sang vi:


”Hvilken dag er det i dag?
Hvilken dag er det i dag?
Er det tirsdag? JA!
Er det tirsdag? Ja.”


Vi snakker også litt om hvilken måned vi har og årstiden vi har. Barna er godt kjent med hva årstiden høst betyr – ting de blant annet nevner: Det blir kaldere, bladene blir gule, røde, brune og oransje, bladene faller av og at vi må ha mer klær på ute.


Pelle P. Tror han har lært seg alle navnene, men det viser seg at han snakker bare tull, noe barna må le litt oppgitt av… Pelle får velge en sang i kurven vår med alle sangene, vi synger eventyrvise. Maria mener at den kan vi ikke synge når vi ikke er på det flygende teppet vårt. Men det gikk heldigvis bra!:)


Vi synger om Kaptein Sabeltann – og dette er en sang alle kan veldig godt, lite tvil om hvem som er helten til noen av gjengen vår ja!


Etter å ha sunget om sommer og Postmann Pat, er det på tide å spise litt. Pelle får mange gode klemmer av våre søte små, og mens barna finner plassen sin ved bordet, tusler Pelle tilbake til bringebærbusken sin. Vi håper han snart stikker innom for å hilse på igjen!


Fredag 24. september


Vi valgte å utsette turdagen vår til fredag, da vi hadde fotografering i går.
Tolv flotte barn og to voksne på tur til lekeplassen til Hedda. Der liker vi oss så godt!:)


Under maten undret noen av barna seg på hva som ble bygd på andre siden av veien. Lena forklarte at her skulle det komme hus som folk skulle bo i. Endre tenkte seg om en liten stund, før han utbrøt: bygge dæm hus te’n Lars?!


Vi ble enige om at det hadde nok vært fint for Lars å bo her, men at det allerede var folk som skulle bo her!


Aleksander viste stolt fram den nye matboksen sin med navnet sitt på og et søtt lite ekorn. Den hadde bestemor kjøpt kunne han stolt fortelle.

Christine hadde med druer i matboksen, hun delte velvillig med de på bordet sitt, som lykkelig sparte druene til matboksen sin var tom.


Etter mat, var det lek som stod for tur.
Maria og Ida byttet på å gi hverandre snurrefart på dissa. De lo så de nesten falt av dissa!:)
Christine og Sofie fikk fart helt opp til månen, spennende! Da er det best å holde seg godt fast, altså, spesielt når Lars står bak farten!:)
Erika, Aleksander og Hedda bygde seg badeland av forskjellige ting de fant i sandkassa. De samarbeidet så godt og var tydelig fornøyde med resultatet!:)


Emil, Trym og Lena balanserte og lekte på steinene. Vi oppdaget etter hvert at steinene lignet på egg, vi fant ut det var drageegg. Plutselig hadde alle tre små, små usynlige drager i hånden. Tryms drage sov, vi måtte være veldig stille så vi ikke vekte den. Emils drage var slett ikke noen drage, men en dinosaurmamma – og der var det best å passe fingrene sine, for den bet hardt!:)


Frida, Endre og Julian spilte fotball sammen med Lars, de driblet ivrig og jublet fornøyd når noen scoret mål.


Turen vår var noe forkorte i dag, vi måtte tilbake til barnehagen for å henge opp kunst og vaske og ordne i gapahuken til foreldrekaffen som skulle være senere samme ettermiddag.
Flinke, hjelpsomme barn vasket ryddet og kostet. Godt samarbeid med andre ord.


Vi hadde en kjempekoselig ettermiddag sammen med dere!:) Det frister til gjentakelse!


Lars og LenaSmåfiskan:
Torsdag 23. september.I dag var det fotografering i barnehagen. Før fotograferingen begynte gikk vi ut. I dag skulle vi møte Rine. Hun blir Småfisk i oktober og vi gleder oss til å bli bedre kjent med henne:) Alle småfiskan var ferdig påkledd da Rine og mammaen kom, og vi visste stolt frem uteområdet vårt.Det ble tid til litt lek i sandkassa, dissa og klatrestativet før Storfiskan kom ut. Alle fant seg en plass på trappa til Camilla, og gruppebildet ble tatt :)Noen av Småfiskan rakk å bli foreviget før regnet kom. Camilla avtalte ny fotografering neste uka, og vi gikk inn etter 2 måltidet.Fredag 24. september:Storfiskan dro på tur, og vi hadde barnehagen for oss selv. I dag skulle vi ordne ferdig stjernene som vi skal henge opp i gapahuken. Heidi tok med seg Småfiskan på stua. Her ble det satt på musikk, og Småfiskan fikk danse så mye de ville :) På Lillehust var det klart for forming. En og en småfisk fikk komme inn å lag ferdig stjernene sine. Ida valgte seg rosa ispinner som ble limt som en stjerne, Sondre valgte grønn, Emilie lilla, og Petter valgte seg en flerfarget stjerne. Marie brukte lang tid på å velge ut pynten hun skulle ha på stjerna si, da hun hadde sett seg ut noen fin diamanter ga hun de til Randi og nikket fornøyd :) Maia ble også fornøyd da hun fikk velge hvilken pynt hun skulle ha på stjerna si. Fra den store boksen valgte hun både perler, diamanter og blomster, og lyste opp da stjerna var ferdig og Randi hengte den på veggen. Olivia fant så mye pynt at hun måtte lage seg en ekstra stjerne, noe hun var meget fornøyd med :)Mens kunstneriske Småfisker lagde stjerner hadde Heidi funnet frem matboksene. Etter mat ble det servert yoghurt og frukt, noe som ble tatt godt i mot.Da klokken nærmet seg 15.00 var Småfiskan ferdige med duppen sin, gapahuken var vasket og pyntet med stjerner og malerier og vaffeljernet tatt frem. Småfiskan gledet sg til å vise frem gapahuken til besteforeldre, mamma, pappa og søsken. De gledet seg også til å spise vafler:):)

Takk for en fin avslutning på uka alle sammen =)Randi og Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...