fredag 10. september 2010

Flaskepost uke 36

Torsdag 9. september


Det er den 9. september – i dag!
I dag er det den 9. september!
Alle Stofisker skal ut å gå, ha ryggsekken på –
Det er den 9. september i dag!


Blå, blå himmel og strålende sol.
12 skjønne barn og tursekk med pølse og brød.
Dette er oppskriften på den gode turen.


I dag skulle vi prøve oss på tur til Chammonix.
Det er et lite stykke å gå – men med riktig motivasjon
Er ikke det noe problem!:)


I dag hadde vi med oss en liten ekstra turkompis –
En svart, veldig søt kattepus som tydeligvis liker seg godt sammen med oss!:)
Den fulgte etter oss hele veien til skogen. Til barnas store glede.


Maria mente at katten egentlig bor i gaten hennes, hun var veldig bekymret for at den skulle bli igjen i skogen. Christine var påpasselig med å fortelle katten at den måtte passe seg for bilene på vegen – og ropte høyt av glede da hun så at katten fortsatt levde etter at det hadde passert en bil!:)


Vel fremme, grillen ble fyrt opp og snart satt tolv stykker (og to voksne OG en kattepus) og spiste pølser. Julian viste fortvilet frem en grillpølse med skogbunn over hele seg – dette kunne han jo ikke spise. Med litt vann ble heldigvis pølsa mulig å spise igjen!


Emil smilte lykksalig blant gode venner, grillpølse i handa og juice i koppen. Livet er godt når man er på tur!:)


Frida, Trym og Aleksander prøvde seg som ”fjellklatrere” opp en bratt skråning, Aleksander syntes det var best å holde en voksen i handa opp det bratteste partiet.


Vi bestemte oss for å gå på en liten oppdagelsesferd etter maten. Vi endte opp blant store og små bringebærbusker.
Hedda og Sofie dannet baktropp, hånd i hånd gikk de klare for nye eventyr!


Erika og Ida oppdaget at buskene nesten var som en labyrint, de sprang rundt mellom gress og kratt – dette var spennende!
Endre kom med en liten barnehånd full av røde, søte bær. Det så virkelig ut som han nøt hver eneste en, her er det snakk om å kose seg!:)


Maria ble usynlig blant alle buskene, Emil satte seg likeså godt rett ned mens han spiste det ene bringebæret etter det andre!:)
Christine syntes det var så deilig at hun nesten ikke ville bli med tilbake!


MEN tilbake måtte vi – takk for en nydelig dag sammen med dere Storfiskan!:)


Fredag 10. september


I dag har vi hatt ”Barnas Valg”.


Vi hadde to grupper – matlagingsgruppe og ”Røris” gruppe.

Endre, Christine, Ida, Frida og Emil valgte ”Røris” sammen med Lars. De hoppet, snurret og danset til musikk. Det så ut som de hadde det veldig morsomt!;)


Resten av gruppa hengte opp husene vi har laget, det ble mye fliring om hvem som ble ”naboer” etter hvert som husene kom opp.


Etter at dette var gjort, laget vi lunsj til de andre barna i barnehagen. Nybakt brød, godt pålegg og kakao. Dette ble populært på en fredags formiddag!:)


Julian og Hedda rørte med stor entusiasme, mens Erika, Sofie og Trym dekket bord. Kjempegode hjelpere!:)


God helg alle sammen!:)Lars og Lena


SPRÅKSPRELL

Tirsdag 7. oktober
Da var det tid for språksprell igjen. Det er 4-åringene og 5-åringen i barnehagen som er målgruppen.

Ida, Maria, Christine, Erika, Julian og Endre satt som 6 lys da samlingen begynte. Vi startet med oppmerksomhet for lyd. Målet er å skjerpe barnas oppmerksomhet for lyder generelt.


Samling 1:

Vi snakket litt om hva det vil si å lytte, hva vi bruker når vi lytter, og hva som er viktig å huske når vi skal lytte.


Endre: «Æ bruke øran når æ høre æ»

Julian: «D gjør æ å, åsså e d viktig å hør ætter, og vær still når dem andre snakke».

Erika: «D e vanskelig å hør når andre rope eller bråke»

Christine: «Æ å bruke øran»

Maria; «Vi kan rekk opp hånda når vi vil si nå, åsså må vi ikke snakk i munn på hverandre, for da høre vi ikke ka den andre si»

Ida: «Vi høre med øran. Vi kan rekk opp hånda når vi ska si nå, og viss nån andre snakke kan vi legg den andre hånda på munn, sånn at vi ikke boble over, og snakke i munn på hverandre. Det huske æ fra steg for steg»


Randi tok opp en pose, og den var full av magiske bokser. Men ingen visste hva de inneholdt. Vi ble enige om å lytte sammen, og finne det ut.


Den første boksen var ganske enkel. Noen mente den inneholdt perler, og andre mente de hørte makaroni. Etter en stund ble vi enige om å gjette makaroni, og det var riktig.

Den andre boksen inneholdt penger. Barna rakk fort opp hendene sine, og alle var enige om at det var penger i boksen. Riktig igjen :)

Boks nummer tre var litt vanskeligere, oppi den var det vann. Barna var musestille, hørte riktig godt etter, før den ene hånda etter den andre ble rekt i været.

Den siste boksen var en lureboks. Vi konsentrerte oss, var musestille igjen, og lyttet så godt som mulig. Erika og Christine tok til og med håret bak øren for å høre best mulig. Til slutt sa Ida: «Æ trur du bare lure oss, d e ingenting i den boksen». Barna var enige. Vi løftet av lokket på boksen, og der var det ingenting, akkurat som barna mente.

Jeg gleder mg til neste samling sammen med dere.

Randi
SMÅFISKAN:


Torsdag- og inne-tid for Småfiskan fra morgenen av. Vi har startet med farsdags-gavene i dag. Hva det er hemmelig, men vi kan si så mye at alle barna syntes det kilte da vi holdt på :)

Ida. Arianna og Olivia syntes det var stor stas å få lage gavene sine, mens Petter, Maia og Emilie var mer skeptiske. Gavene ble kjempefine, og nå er det bare innpakkingen som gjenstår.


Nå er husene med bilder kommet opp på Lillehuset, og Småfiskan synes det er stas å se på sine egne bilder og andres bilder. Dere kan godt ta en titt når dere kommer å henter barna :)


Tone laget supergode ostesmørbrød til lunsj. Det er herlig å være Småfisk i Akvariet barnehage.


I utetiden kom Storfiskan tilbake fra turen sin, og da ble det feiring av Lena. Småfiskan hadde laget bursdags kort, og Ida hadde vært med å laget krone. Den skulle være rosa, for det var en jentefarge kunne Ida fortelle. Randi klipte krone, og Ida satte på fine klistermerker.


Lena fikk krone og kort, og vi sang bursdagssang og sendte opp en stor og fargerik rakett til ære for Lena:) Etterpå drakk vi smoothie og koste oss i gapahuken :)Fredag – og ha med dag. Småfiskan hadde med seg bamser, biler, gravemaskin, dukker og biler. De lekte med lekene sine etter frokost. Vi gikk ut til sol og blå himmel i dag også.


Ute fant barna fort noe å leke seg med. Sondre og Olivia fant seg hver sin motorsykkel som de suste avgårde med. Marie, Emilie og Maia koste seg i sandkassa, mens Petter fant seg en bil som han kjørte med. Storfiskan hadde laget smøre-måltid til lunsj. Og ut i gapahuken kom brød, pålegg og kakao. Gjett om vi koste oss :)


Tone og Randi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...