fredag 9. september 2011

Flaskepost uke 36

SMÅFISKAN:
Mandag 5. september:
Ha med dag og turdag. For en herlig kombinasjon :)

Maia holdt My Little Pony som den vakreste skatt. Marie visste stolt frem dukka si, mens Emilie svingte seg i barnehagen med Sunniva vesken sin. Ciljan syntes det var stas å få ta med den fine bamsen sin i barnehagen.

I dag gikk turen til Igleif. Det er en artig, liten kar som bor ned ved Coop Prix. Det beste han vet er glass og metall. Nå er det lenge siden vi har vært å besøkt han, så vi ble enige om at måtte være skrekkelig sulten. Vi samlet glass og metall og ruslet nedover. I dag var vi så heldige å få med oss Camilla på turen. (Heidi har ferie denne uke). Camilla fikk æren av å være turkompis med Ciljan, Oliver og Marie. Mens Randi var turkompis med Maia og Emilie.

Onsdag 7. september:

Sol og blå himmel, for en fin, fin dag å ha utedag på :) Etter to turer denne uka var det godt å være i barnehagen. To turer, tenker du kanskje. Jo, i går var vi så heldige at vi fikk være med Storfiskan på tur. De skulle ned til butikken for å poste Tubfrim-konvoluttene. (Om du leser litt av Storfisk-flaskeposten fra forrige uke, ser du hva Tubfrim er )

Maia og Emilie kledde på seg selv, mens Ciljan fikk litt hjelp. Og ikke lenge etter var vi ute. Ciljan storkoste seg ved klatrestativet. Han synes det er morsomt å se ut av de hullene som er nederst på klatrestativet, og i dag var det intet unntak :) Ciljan stod på den ene siden, Randi på det andre, og da var det spennende å skremme hverandre. Ciljan lot som han skvatt flere ganger, og det var ekstra morsomt da Randi skvatt så hun nesten datt:)

Maia og Emilie satt på hver si disse og sang Pippi-sangen av full hals:)

Ikke lenge etterpå fikk vi selskap av Storfiskan, Lena og Lars :)

Maia lekte seg i sandkassa sammen med Petter,Sondre, Ida, Rine og Frida. Emilie lekte seg på klatrestaivet sammen med Olivia, mens Ciljan var så heldig at han fikk sitte på sykkel-taxien til Hedda og Sofie.

Camilla hadde laget nydelig varm mat til lunsj: Hjemmelaget hamburger med brød og grønnsaker. Den var kjempegod :)Som dessert ble det servert fruktfat MED rosiner. Det var stas det :)

Resten av dagen lekte vi oss ute. Ciljan fikk sitte i dissa. Og Frida, Rine og Ida hjalp til med å gi han litt fart. Maia og Emilie lekte seg i sandkassa, klatrestativet og syklet sammen med de største barna.

Takk for en fin dag alle sammen :)Fredag 9. september:

I dag var vi så heldige at Lena skulle være sammen med oss. Med blå himmel og sol bestemte vi oss for å dra på tur mens storfiskan hadde Barnas valg. Vi pakket tursekken og la i vei, turmålet i dag var Trollskogen. Maia, Emilie og Marie var spente på hva som befant seg i skogen. De diskuterte både troll, Ole Brum og Tiger-nøff faktisk :) Oliver og Ciljan ble trøtte av å sitte i vogna si, og tok seg likså godt en dupp i mellomtiden:)

Marie viste stolt frem huset sitt da vi gikk forbi. Hun viste frem garasjen og trampolina si, samtidig som hun fortalte hvem som bodde der:)

Etter langt om lenge, og lenger enn langt kom vi frem til skogen. Ciljan og Oliver sov fortsatt, mens Småfisk-jentene fikk kaste stein i elva og stå på brua å se ned. Da var det viktig å holde en voksen i hånda altså. Etter å ha sett på vannet satte vi oss et stykke bortenfor brua. Der ble det servert eplejuice og kjeks. Snakk om lykke :) Småfiskan kan å kose seg på tur.

Da vi kom tilbake til barnehagen hadde Storfiskan, Lars og Camilla laget smøremåltid til oss. VI feiret også Lena, som hadde bursdag i dag. Bake-gruppa på barnas valg hadde laget kort, tiara og verdens beste sjokolade-kake. Vi sang også sang og sendte opp fargerike raketter for Lena. Hipp, Hipp, hurra :)

God helg store og små.

Camilla, Lena og Randi

STORFISKAN
Nå har dere vel sittet og dirret i spenning på fortsettelsen av hva som skjedde med TUBFRIM-konvoluttene... Og endelig kommer fortsettelsen:

Sju konvolutter fulle med frimerker lå, som nevnt i forrige ukes Flaskepost, klar til sending.


Tirsdag bestemte store og små seg for at det var på tide å gjøre noe med disse konvoluttene.
Vi ble enige om at vi måtte gå en tur til Prix for å få sendt brevene, der har de nemlig en fin rød postkasse som man kan sende brev man har satt frimerke på.
Og det gjorde vi!
Seks hjelpsomme barn og en hjelpsom Lars fikk legge brevene i postkassen.
Barna visste godt hvor brevene så tok veien. Postmann Pat kommer å henter dem, og tar den med til den adressen vi har skrevet på fremsiden av konvoluttene!Nå håper vi mange får glede av alle de fine frimerkene vi har sendt inn!Torsdag 8. september

Tretten barn sitter så pent og venter
I busskuret i Olderdalen
Lurer på når bussen oss henter?
Slik startet turdagen vår. Vi var ute i god tid og gledet oss til å kjøre fire busser og til å leke oss masse i Ila parken. Men etter å ha ventet på bussen i over 20 minutter ringte Lars og etterlyste buss nummer sju. Den hadde fått motorstopp, så vi måtte ta neste buss.

Heldigvis har vi tålmodige, dyktige barn som gjorde ventingen til en fin opplevelse. Ingen sure miner her i gården, nei!

I byen ble det knapt tid til å se seg rundt, vi gikk rett på neste buss som tok oss med til Ila parken. 40 minutter etter planen, men fortsatt like blid!Etter litt spising, pakket vi sammen sekkene og løp bortover til lekeområdet. Her var det mye artig å se på!

Klatring og rutsjing fra det store klatrestativet ble en populær aktivitet.

Likeså den morsomme linedissa som man kunne sitte på mens den for i full fart bortover en line.

Seks av barna fant en stor disse de kunne sitte i sammen – KULT!!

Artig å disse alene og!

For ikke å glemme den artige vippedissa


Etter litt over en time med full fart og masse action, viste klokka dessverre at bussen vår snart kom. Vi måtte ta med oss sekker og finne turkompisen sin hånd, Akvariet barnehage neste!
Venter på bussen


Men først måtte vi til byen, der Lars kjøpte med litt «bensin» på Rema til slitne barnekropper.

Folk stoppet opp, de kikket, smilte og kommenterte de flotte Storfiskene våre. Makan til flink gjeng på tur hadde de sjelden sett. Pent på rekke, hånd i hånd. Stille prat om det de passerte på vei til bussen. Jeg kan godt forstå at de ble imponert!!

En flott og herlig gjeng å ha med seg på tur!

Tusen takk ei fin uke, undertegnede ble feiret med brask og bram - kake, raketter, tiara og flott bursdagssang. Det er fantastisk å bli eldre i barnehagen! :)


Lars og Lena.

1 kommentar:

  1. Nok en herlig flaskepost fra dere to! Massevis av fine og fargerike bilder- super dokumentasjon! Bra jobb:)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...