lørdag 3. september 2011

Flaskepost uke 35

SMÅFISKAN:

Mandag 29. august:

Dagen startet med frokost for store og små, i dag stod rundstykker med pålegg på menyen. Etterpå ble det tid til litt lek sammen med Storfiskan:)

Da alle Småfiskan hadde kommet i barnehagen gikk vi garderoben for å kle på oss. Maia, Emilie og Marie er kjempeflinke til å kle på seg, og trenger bare litt hjelp med glidelås og sko :) i mens vi kledde på oss spurte Maia om vi ikke kunne gå ned på lekeplassen til Arianna. Og selvfølgelig kunne vi det:)

Oliver og Ciljan var strålende fornøyd med å få sitte i vognene sine på turen. Ciljan har vært på lekeplassen sammen med oss en gang tidligere i høst, men for Oliver var dette første gangen. Maia, Emilie og Marie viste vei. På turen nedover øvet vi oss på se oss for i trafikken, gå på riktig side av veien, og gå inntil kanten. Vi stopper opp om det kommer biler, og vi ser oss både til høyre og venstre før vi krysser veien:)

Vel fremme ved lekeplassen fikk Småfiskan det travelt med å få av seg sekkene, før de sprang avgårde for å finne seg noe å leke med. Her på lekeplassen i Martin Barstad vei er det hele 4 disser, så alle kan disse samtidig. I dag var det bare Maia og Ciljan som ville disse først. «Kan du gi mæ fart?» sa Maia til Heidi. Ciljan fikk også fart av Heidi. Oliver syntes sandkassa så spennende ut, og fant seg en bøtte, en leke som var formet som en frosk, og en rive. Emilie fant seg spade og ville gjerne lage slott sammen med randi, og Marie fant seg en stor spade som hun gravde med.

Etterhvert ville Ciljan også se i sandkassa, så da fikk Oliver prøve dissa. Noe han syntes var stor stas. Småfisk-jentene tok seg en løpetur rundt lekeplassen. Ciljan syntes den store leketraktoren som stod på en trapp så fin ut, og ble litt sint da Heidi forklarte at den kunne vi ikke leke med.

Ingen av Småfiskan var sene med å sette seg da matpakkene ble satt ut på bordet. Noen hadde salami på brødskiva, andre hadde prim, og den ene brødskiva etter den andre forsvant ned i sultne Småfisk-mager :) Man blir jo så sulten av å være på tur. Det var heller ingen som sa nei takk da Randi fant frem saft.

Etter noen timer på lekeplassen ruslet vi slitne, men fornøyde opp til barnehagen igjen. Ciljan og Oliver sovnet i vognene sine, mens Maia, Emilie og Marie var turkompis med Heidi og Randi.

I barnehagen var vi ute resten av dagen sammen med Storfiskan, noe som alltid er like stas.

Takk for en fin tur og en fin dag alle sammen :)

God helg.

Heidi og Randi.

STORFISKAN


TUBFRIM


En gang hver måned står det «tubfrim» på månedsplanen i Akvariet barnehage.

«Ta med frimerker om du har» står det også gjerne på planen vår.

Men hva er egentlig TUBFRIM?


«Tubfrim er en organisasjon som i over 80 år har samlet inn brukte frimerker, prospektkort (postkort, gratulasjonskort, julekort o.l.) og telekort.
Dette videreselges til frimerkeforhandlere, privatpersoner og samlere i Norge og mange andre land. Beløp til utdeling (i 2010 var beløpet hele 650 000 nok) fordeles av eieren:
Nasjonalhelseforeningen for folkehelsen. Pengene går til helse- og trivselsfremmende tiltak for funksjonshemmede og funksjonsfriske barn i Norge, og til bekjempelse av tuberkulose.»
(kilde: www.tubfrim.no)

Som dere ser over, blir det en del penger av de gamle, brukte frimerkene våre. På mandag hadde Storfiskan tubfrim, og i dag hadde vi litt av en jobb.

Alle frimerkene fra en god stund tilbake skulle sendes avgårde til Nesbyen, der tubfrim holder til. Ivrige barn hjalp til med å fylle hele 7 konvolutter med frimerker.
Både Storfiskan og Lars og Lena var enige om at det ble masse penger av alle de konvoluttene!
Nå håper vi andre mennesker rundt om i verden kan få glede av pengene fra de brukte frimerkene barna deres har hatt med på «tubfrim»dagen hver måned i barnehagen.
Takk! :)Neste uke skal dere få lese om hva vi videre gjorde med konvoluttene...


Torsdag 1. september


Torsdag og Turdag

Småfiskan og Storfiskan

Leke og Le

Glede og Grille

Spise og Snakke

Klatre og Klyve

Holde i hånda

Fint to og to

Vi koser oss på tur!!
 
Lars og Lena

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...