mandag 7. februar 2011

Flaskepost uke 5

STOOORFISKANGadsrit 1. febrUar
Vi lager tøysehistorie


Vi innleder månedens tema med å lage to herlige tullehistorier – barna har laget dem selv.


Fremgangsmåten vår er enkel, alle fikk si en setning hver, tilsammen ble det en morsom historie.


Ulven


Det var en gang en jente som het Randi som ble spist opp av en ulv.


I magen til ulven var også Heidi. Det var veldig trangt der – det luktet bæsj, og klærne ble til bæsj. Og Randi og Heidi ble til bæsj – og ulven bæsjet dem ut. Og da ble de sinte på ulven og skyta den i rumpa.


AU! sa ulven og han blødde i rumpa si. Også kom ulven på sykehuset. Ulven spiste opp alle dyrlegene, og så bæsjet han dem ut. Da skyta de han med en kanon inn i sykebila til sykehusdoktor'n.


På sykehuset blir ulven frisk og så går han bort til kanonen.


Takk og hei, leverpostei!


Elgen

Det var en gang en liten elg som var i gangen i barnehagen vår.


Plutselig bæsja den på foten til Lars. Lars ble streng og bæsja på elgen. Elgen klatra opp i vasken, men vasken var for liten og datt ned. (Heldigvis kom Frode og reparerte den!)


AU! sa elgen. Elgen fikk vondt i ryggen og blødde. Lars tok elgen med på det lille dyrlegesykehuset. Randi plastret elgen, og så ble elgen frisk og dro tilbake til skogen.


Og så la elgen seg til å sove.
Snipp snapp snute, så var eventyret ute.


Dorstag 3. febbruaR


Hei og hå

vi er rå

til skogen skal vi nå gå!Ni barn og to voksne, tursekker, regnklær, godt humør og trivsel.


Turen vår gikk også idag til skogen, der har vi det så fint!


Vi koste oss med matpakker og varm saft, noen satt i mosen, andre på en stein. Maria fant seg en flat stein som hun brukte til bord, Frida og Rine satt tett sammen og pratet over en brødskive. Rine syntes det var spennende å være med Storfiskan på tur for første gang. Frida forklarte at når vi spiste opp maten, fikk de ofte varm eller kald drikke. I dag stod varm saft på menyen.
Ida B smattet fornøyd mens hun drakk saft fra turkoppen sin, Aleksander og Julian brukte god tid på å spise, de har tydeligvis tatt tull og tøys – temaet vårt på alvor, for de lo så de nesten trillet ned skråningen vi satt i.


Etter å ha pakket sammen flaske og matboks i sekken sin, gikk Maria, Christine, Hedda og Erika på oppdagerferd i skogen. De klatret over stein og busker og under veltede trær.


Snart var de kommet til badeland, faktisk! Rine, Frida og Ida B. Og Lena fikk også være med, for de tre yngste var det både kriblende spennende, litt skummelt og motorisk utfordrende. Store steiner, kvister, stubber og bratt ulendt terreng, kan være en utfordring for korte føtter. Litt knall og fall ble det, men her var det ingen sure miner, nei!


Julian og Aleksander lekte seg i en «trehytte» (et veltet stort tre), de var tydeligvis arbeidmenn, og jobbet og stod på. Morsomt måtte det være, for vi kunne høre glade lattertoner hvor enn vi gikk i skogen.


Snart kom vi oppdagerne til en trehytte som noen holdt på å bygge. Eierne var ikke der, men de hadde lagt igjen hammer og spiker. Vi hjalp dem litt på vei, og spikret fast en spiker som ikke var festet ordentlig. Det er morsomt å leke snekker, og vi blir enige om at dette må vi prøve i barnehagen og!


Vi leker, oppdager og klyver en god stund i skogen, før vi avslutter turen vår på lekeplassen.


Tenk det, sanden i sandkassa er myk! Vi kan grave og bygge med den!
Alle barna bortsett fra Ida B. og Hedda samler seg i sandkassen, der de bygger et stort slott med en dyp vollgrav rundt. Hedda og Ida B. benytter muligheten til å disse litt, det er jo så artig!!


Også denne turen har en ende, slikt alt har. Vi har kost oss masse denne dagen, og håper at vi snart kan komme oss på en litt lengre tur, til en annen skog – det er morsomt å oppdage nye ting, nemlig! :)
Ha en morsom uke! :)
Sral go Anel


SMÅFISKAN:


Onsdag 2. februar:


Grimase-gymnastikk:

Småfiskan sitter på gulvet og ser seg selv i speilet,

Ut med tunga,

Lag store øyne,

Rynke på nesen,

Underansiktet.

Le høyt

Overrasket-ansikt

Vise hvor sterk du er,

Hvordan ser vi ut når vi er trist.

Lage en grimase hver.I og med at vi har tull og tøys som tema for måneden hadde Småfiskan grimase-gymnastikk. Sondre, Olivia, Petter, Maia, Marie og Emilie trodde nok Randi tullet da hun begynte å lage grimaser i speilet. Men det tok ikke lang tid før de ble med de også. Noen syntes det var morsommere enn andre :) Sondre og Emilie syntes det var mest morsomt å legge ansiktet helt inn i speilet så nesen ble klemt. Petter lagde overrasket-ansikt og sterk-ansikt. Maia lagde sinna-ansikt. Olivia rekte tunge, lagde store øyne og rynket på nesen, mens Marie så seg selv i speilet og lo høyt :)

Artig for både stor e og små .I samlingstunden fikk vi høre 2 nye sanger og en ny regle:


«Jeg er en liten undulat,

som får så dårlig med mat.

For de jeg bor hos, ja de jeg bor hos

er så gjerrige så.

Jeg spiser sild hver eneste dag,

men det vil jeg ikke ha.

For jeg vil heller, ja, mye heller,

ha Coca cola og is.»«Hode, skulder, kne og tå, kne og tå.

Hode, skulder, kne og tå, kne og tå.

Øyne, nese, kinn å klappe på.

Hode, skulder, kne og tå, kne og tå»Regle om ansiktet vårt:

Panneben,

Øyensten,

Nesetipp,

Munnlipp.

Hakesnipp,

Dikke, dikke, dikk».Etter både grimase-gymnastikk og samlingstund var det herlig med nystekt pizza og juice.Randi og Heidi.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...