lørdag 4. september 2010

Flaskepost uke 35

Storfiskan

Uka som gikk…


Så var plutselig september her!


Denne uka har vi fått følt litt mer på høsttemperaturer – fleece og regnklær har blitt flittig brukt.


Barna har kost seg med hvilestund to ettermiddager, til stor jubel! De minste Storfiskan spør gjentatte ganger før hvilestunden om de også kan få bli med… Litt vanskelig å huske at man ikke er Småfisk lenger kanskje?:)


På mandag var vi på tur ned til Sjøskogbekken barnehage, som ligger ved fotballbanen og skolen på nedre Ranheim.
Dit skulle vi for å se Vilde Bjerke, datter av Andrê Bjerke, fortelle dikt, rim og eventyr for oss – alt med stor innlevelse og engasjement.


Etter å ha spist ute, gikk vi inn å satte oss ned. Storfiskan var kjempeflinke til å sitte rolige, enkelte gapskrattet, noen kikket med litt skrå øyenbryn å undret seg til hva slags dame dette var – men de fant etter hvert ut at hun var ganske så morsom!:)

En artig stund for store og små!:)


På torsdag var vi på tur til Prestenget. Her fikk barna utfolde seg fritt blant disser, motorsykkel-og heste vippedisse, klatrestativ og fotballbane, uten mål vel og merke!;) Og en stor fin sandkasse.


Her var det stas å være! Trym fortalte gjentatte ganger at dette var hans lekeplass, og at han bodde like ved. Maria viste velvillig fram huset sitt også, mens Endre pekte og forklarte hvor bestemor bor.


Christine fikk også vist oss huset sitt på tur ned og opp fra turen. Vi kikket alle litt ekstra etter hunden ”Shaker”, som dessverre ikke var ute akkurat når vi passerte.


Emil, Julian og Lars spilte fotball mens Ida og Christine disset med snurrefart annenhver gang på en disse. Erika og Maria satt litt unna og pratet om livet og andre små opplevelser!:)


Emil fant en veldig fin vippedisse, den fikk Lena lov å sitte på sammen med han. Kan tro han lo godt da vippedissa gikk helt ned til bakken, ETTER at Lena hadde satt seg ned…:)


Sofie og Hedda laget sølekaker og disset i babydissa, de lekte baby kunne de fortelle.


Det ble mye lek etter maten, og de fleste ville ikke bli med hjem igjen, ei heller Lars!;)


Takk for en fin tur!

God helg ønskes dere alle!
Lars og Lena

SMÅFISKAN:
Mandag – og vi startet uka med turdag. I dag gikk turen ned til butikken, her skulle vi kaste glass og metall i magen på vår gode venn Igleif.

Arianna, Maia, Ida, Sondre, Petter, Emilie og Olivia var med:) Vi hadde med oss to store poser med kaviartuber, glass, hermetikkbokser og mye annet som Igleif er glad i.

På vei ned var det mye å se på for de minste, både biler, hunder, gravemaskiner og lastebiler.Vel fremme fikk alle barna hive det vi hadde med oss i magen til Igleif, noe som var stor stas. Igleif ble nok god og mett, mens småfisk-magene begynte å rumle, derfor ruslet vi tilbake til barnehagen for å spise lunsj.Resten av dagen lekte vi oss ute sammen med Storfiskan. Camilla kom med yoghurt etter 2-måltidet, noe som ble godt tatt i mot.

En fin, fin turdag for både store og små.Torsdag – September har så vidt startet, men Småfiskan har allerede startet på julegavene. Vi begynner tidlig, slik at vi rekker å lage det vi skal. I dag sto maling på programmet, men vi kan ikke si hva vi malte, det er jo hemmelig. Men vi kan si at resultatet ble kjempefint. De er heldige de som får disse gavene altså :)

Ida. Arianna, Maia, Olivia, Emilie, Petter og Sondre fikk velge farger og fasonger selv. Noen valgte firkantede, andre ovale. Noen valgte grønn, mens andre valgte sølv.

Konsentrerte og engasjerte Småfisker satt lenge å koste seg med malingen, og fine kunstverk kom frem :)Tone og Randi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...