søndag 14. november 2010

Flaskepost uke 45

SMÅFISKAN:
Mandag 8. november
Etter en kald tur i nærmiljøet var det godt og varmt å komme inn i barnehagen igjen. Med smøre-måltid
på Puterommet. Noen valgte skinkeost på brødskiva, mens andre valgte knekkebrød med brunost.

Etter å ha spist oss gode og mette, flyttet vi oss inn på stua. Der var det klart for feiring av Julian. Arianna, Olivia og Petter lo godt da Lena sa at det var hun som het Julian og at det var hun som hadde bursdag:) Da alle var enige om at det faktisk var Julian som hadde bursdag fikk han en fin, fin krone og et kort. Arianna, Olivia og Petter lo godt da Lena sa at det var hun som het Julian og at det var hun som hadde bursdag:) Da alle var enige om at det faktisk var Julian som hadde bursdag fikk han en fin, fin krone og et kort. Deretter sang vi bursdagssangen til han, etterfulgt av 4 fargerike raketter :) Marie kunne nok tenkt seg at Julian ble eldre, for hun syntes det var såå stas å lage raketter :) Lena delte ut kjempegode fruktspyd som bursdagsbarnet hadde ønsket seg. Maia og Emilie lagde «overraskelse» fjes da de fikk hvert sitt fruktspyd :)
Etter feiringen var det godt å finne vogna si og gode, varme voksiposer :)

Onsdag 10. november
Utedag – og snø, det betyr Småfiskan på akebrett, og voksne som springer rundt med hylende småfisker bak seg :) Petter, Maia, Rine, Marie, Olivia og Marie koste seg.
Petter hadde med seg rattkjelke som han ville kjøre på, og gentleman som han er, fikk Småfisk-jentene sitte på også. Marie holdt seg godt fast i dressen til Petter, og hylte av glede da Randi sprang avgårde med rattkjelken på slep. Emilie syntes det var stas å ligge på akematta, med føttene i snøen, og hun ble like overrasket hver gang hun falt av.
Etter mye lek og moro var det tid for å gå inn å spise varm-mat; pasta bolognese. Det var mat for Småfiskan, og Maia og Olivia spiste flere porsjoner.


Etter maten tegnet fine kort til farsdags gavene som vi skal sende med hjem. Rine fikk være med å knyte på kortene mens de andre Småfiskan tok seg en dupp i vognene sine. Hun syntes det var litt rart at det bare var pappaene som skulle få gave denne gangen, derfor ble vi enige om å male en julegave som kanskje mammaen hennes kunne få. Det var Rine enig i, og laget en fin, fin julegave som vi skal pakke inn senere :)Heidi og Randi


STORFISKAN


Mandag 8. november


Hurra for deg som fyller i år!
Ja, deg vil vi gratulere!
Alle i ring omkring deg vi står,
og se, nå vi vil marsjere,
bukke, nikke, neie, snu oss omkring,
danse for deg med hopp og sprett og spring,
ønsker deg av hjertet alle gode ting,
og si meg så hva vil du mere
GRATULEREBursdag! Vår alles kjære Julian har blitt fire år, og det må selvfølgelig feires!

Ute blafrer flagget i vinterværet, inne er det godt og varmt. Vi gleder oss alle med bursdagsgutten vår, som er så stolt så stolt. Han forteller ivrig om alle de flotte gavene han har fått i helgas selskaper hjemme, lite tvil om at det er helt greit å fylle år ja!:)
Dagens bursdagskos er fruktspyd, valgt av Julian selv. Men før de kan serveres, må vi synge sang, dele ut korne og kort. Og sende opp raketter. Ingen bursdag uten.
Julian er svært stolt av den fine krona si og kortet. Og han har det helt klart hvilke farger rakettene skal ha. Etterpå spiser vi deilige fruktspyd og er enige om at bursdag er koselig både som hovedperson og gjest.

Fredag 12. november

Barnas valg ble omgjort til juleverksted i dag – da alle barna ville ha forming.
Noe som selvfølgelig var helt greit, og veldig koselig!

Med maling, glitter og noe som er hemmelig, satte vi i gang. Og for dere som ikke har opplevd juleverksted i barnehagen; her snakker vi skikkelig trivsel!!

Barna pratet og lo sammen på bordene, og lot seg inspirere av hverandres gode, kreative ideer.
Det ble pratet litt om hva de gledet seg mest til med julen – og det kommer kanskje ikke som en overraskelse at ordet pakker kom opp under denne samtalen!:)
Andre gledet seg til å pynte juletre og se på all den fine julepynten og noen gledet seg til noen dager fri sammen med familien sin.

Stolte barn kunne etter litt over en times formingsaktivitet fastslå at de hadde laget to julegaver – og gjett om vi gleder oss til å pakke de inn og ta de med hjem til jul!:) Og til dere heldige mottakere; gled dere!:)

Et ”kjent” ordtak i Akvariet er: ”Når man finner glitter under sokkene, på bordene og egentlig litt overalt; da er det snart jul. Og på fredag kunne man finne glitter, litt overalt.

Vi er halvveis i november og tiden flyr. Vi GLEDER oss til jul!

Lars og Lena

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...