mandag 26. mars 2012

Flaskepost uke 12

STORFISKAN

Påskeforberedelser


En liten kylling i egget lå, banket, og banket, og banket på

her er så trangt, jeg vil ut å gå pep den, og ynket seg der den lå.

Hakk, hakke-hakk, egget det sprakk

og en liten kylling ut av det stakk





Det nærmer seg påske – og da hører påskeverksted med, ”sånn e det bare” som Heidi ville sagt! :)


Når barna får spørsmål om de vil være med, kommer det et unisont ja!


Med gul papp, fjær, små barnehender og røde nebb kommer vi langt. Lena tegner og klipper rundt hendene til barna, de som vil får prøve å klippe selv.


Gunhild og Håvard sitter klare til å hjelpe til med å oppfylle barnas ønsker om pynting. Her er det mange kreative forslag skal dere vite, noen kyllinger får opptil sju øyne, flotte, fargerike fjær og nebb plasseres der barna selv synes de passer best!


I Akvariet barnehage er det barna selv som lager påskepynten sin! :)


Snart peker og viser barna stolte frem den første fine påskepynten sin, alle voksne som kommer inn må bort til vinduet på stua å se på hva de har laget.


Videre har vi malt egg – noe som kan være en utfordring for små barnehender, da egg kam være ganske skjøre når de er tømt for innhold…
Utrolig nok var det kun et egg som måtte ”bøte med livet” i dekoreringsprosessen.


Den observante har kanskje lagt merke til at barna og har malt påskebilder som henger i gangen. Der kan dere beskue alt fra påskefisk, isbjørner og abstrakt kunst. Nyt! :)

Det er kreative og herlige barn vi har i Akvariet barnehage – den siste uka har vi hatt flere samlinger med fokus på rim og regler. Noe som er veldig populært!
Det er fascinerende hvor fort barna lærer seg de ulike reglene. I tillegg gjør vi bevegelser til, noe som sikkert gjør de enda mer populære!


”Steg for Steg” har 5 og 6 - åringene hver uke, der tar vi for oss ulike tema knyttet til dagligdagse hendelser.


” Steg for Steg tar for seg tre hovedområder: empati, problemløsning og mestring av sinne. Målsettingen er å øke barnas sosiale kompetanse gjennom positiv sosial ferdighetstrening”


Forrige gang tok vi utgangspunkt i et bilde om to barn ved et bord, der den ene hadde sølt ut melka si. Tema for dagens samling var ”Å hjelpe hverandre”. Barna kom med mange gode forslag til hvordan det andre barnet kunne hjelpe jenta som hadde sølt ut melka si, de reflekterte litt rundt hvordan dette opplevdes for hun som hadde sølt. Til slutt fortalte de om situasjoner de hadde vært i der de hadde gitt eller fått hjelp.
Steg for Steg er et flott verktøy for å gjøre barna litt mer bevisst hverandre, lære seg å  se sine medmennesker.


Det var litt fra barnehagehverdagen til Storfiskan den siste tiden – benytter samtidig sjansen til å ønske dere alle en herlig påskeferie! :)






Håvard, Gunhild, Lars og Lena









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...