fredag 23. mars 2012

Delfintur til Pirbadet 2012!

Tirsdag morgen og stor planer for dagen. På med jakke, lue & skjerf- og hoppe opp i støvlene. Turen går til Sjøskogbekken barnehage. Vi er så heldige at vi får lov til å bli med på skoleklubb her. Julian, Erika og Endre synes det er ok å ha to kjente voksne med seg, selv om de voksne vi møter her er imøtekommende og trivelige. Ny plass, med mange nye fine ansikt. 
Alle skolestarterne fra Sjøskogbekken og Akvariet samler seg i garderoben til en «God morgen» sang og et navneopprop. Barna reiser seg stolt opp når de hører sitt eget navn og smiler lurt. Vi hører at det viskes «hun har jeg sett på Allidretten» eller «Han møtte jeg på innskriving på skolen...» 
Etter en lang seanse med lesing for 21 barn som er imponerende stille, er det bokstaven F som er i fokus. Barna bidrar med mange forslag. Fisk, frosk, fiskesnøre, fiskegarn...... og en voksen bidrar med FIS og FJERT!:) (og det var ikke undertegnede!!:))  På Sjøskogbekken barnehage har alle bokstavene hver sin sang, intet unntak for mr F. Etter denne sangen kom barna på enda flere F ord som ble flittig brukt.
Vi var sammen med skoleklubben til Sjøskogbekken kun en times tid i dag. Og det med god grunn.... vi skulle jo videre til Pirbadet! Aldri før har jeg sett Delfinan kle på seg så raskt og de arrangerte «første mann til bilen» helt på egen hånd. Vel framme i Pirbadet var de like effektive og klare til vannlek, svømming, hopping og vannsklier.
Før vi hoppet uti tok vi oss tid til en matbit. Spennende matpakker med litt ekstra godt i fulgte med i dag. Det er herlig å være voksen å følge med på den gode praten mellom de tre skolestarterne våre. Gunhild er allerede en naturlig del av gjengen og er tilstede for barna. Tydelige grenser settes vennlig og bestemt. Supert å forholde seg til. 
Barnebassengene er atig en liten stund, før vi bare MÅ hoppe oppi strømmen. Gledeshyl, latter og fornøyde ansikt. Vi suser rundt minst hundre ganger, om ikke tusen! Og det er like artig, hver eneste runde!:) Fra det store varme velværebassenget ser vi Munkholmen, små og store båter samt en modig mann i kajakk. Det er spennende å følge med på hvordan han kommer seg fram i store bølger under brygga.
Vi er innom et boblebad ved hvert basseng, deilig å varme seg litt imellom! Vi flyter, plasker og dykker. Noen vil ta den store sklien, andre den lille. Her rutsjer de alle tre sammen, og blir tatt trygt imot i enden. I og med at Camilla frister med en overraskelse til drikkepausen, er det ok å ha et lite avbrekk. 
Her kunne vi ha vært hele dagen, selv om tær og fingre har blitt skrukkete og egentlig begynner vi å kjenne det på formen. Ingen vil innrømme at de begynner å bli litt slitne. Vi klarer en tur i boblebadet på taket og! Nå er det de voksne som hyler og barna fniser fornøyde. Det er veldig kaldt å gå ut i badedrakt i mars. VELDIG. Et øyeblikk vurderer vi å bare bli i boblene for å unngå å gå ute igjen. Barna smiler fonøyde og er i gang med historier, de hopper litt (ingen basseng er for lite til det) og plasker enda mer. Klart de kunne ha vært her til kvelds!
Vi blir enige om at når boblene gir seg, skal vi gi oss og.
Godslitne, med mange nye og gode minner venner vi snuten tilbake til Akvariet barnehage. Vi er enige om at det har vært en fantastisk dag!


Gunhild & CamillaIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...