søndag 7. august 2011

Flaskepost uke 31

SMÅFISKAN:


Tirsdag 2. august:

Velkommen til et nytt barnehageår:)

Marie, Emilie og Maia var på plass i barnehagen, litt spente på hvordan det var å være størst på Småfiskan :) I dag ble vi bedre kjent med Ciljan Andre`, han er en av de fire nye guttene som skal begynne i barnehagen dette året.

Med blå himmel og sol ruslet vi ut rett etter frokost. Ciljan Andre` lekte seg i sandkassa, og ble ellers kjent med uteområdet vårt. Småfisk-jentene leita etter snegler sammen med Lars, dissa, sykla og lekte seg i dukkestua. De syntes det var stor stas å komme i barnehagen igjen.

I dag feiret vi bursdagen til Olivia, som ble 3 år i sommerferien. Vi feiret henne med sang, krone, kort og tre fargerike raketter. Olivia hadde valgt seg yo-yoghurt til bursdagsmat, og delte ut til alle og enhver. Maia hadde også med seg en overraskelse som hun delte med store og små, nemlig hjemmebakte lefser. De var nydelige:) Tuusen takk Maia :)Onsdag 3. august:

Både Maia, Emilie og Marie spurte etter Lars da de kom i barnehagen. Vi skulle nemlig feire bursdagen hans i dag :)

I dag som i går gikk vi ut i det fine sommerværet. Ciljan skulle være noen timer i barnehagen aleine i dag, noe som gikk veldig bra.

Varm maten i dag ble pannekaker med blæbærsyltetøy, noe alle barna liker SVÆRT godt. Den ene pannekaka etter den andre forsvann ned i småfisk-magene:) «æ like pannekake æ» sa Emilie strålende fornøyd. «Æ spise pannekake sammen med mammaen min æ» sa Maia. «æ å like pannekake, men det gjør ikke lillebror da» lo Marie. Ciljan satt godt fornøyd sammen med jentene :) Vi feiret også Lars sin bursdag. Også han fikk sang, krone, kort og raketter. Lars serverte smoothie etterpå, nam-nam :)

Camilla fortalte at hun hadde en overraskelse til oss før vi gikk i fra bordet. Alle satt spente å ventet. «Æ trur julenissen kjæm æ» sa Marie der hun satt og ventet i spenning. Det var ikke julenissen, men storebroren til Endre, Henrik som kom. Han hadde vært på gitarkurs i sommer, og ville veldig gjerne ha rocke-konser for oss. Småfiskan satte seg godt til rette for å høre på:) Da konserten var ferdig fikk de som ville komme å prøve gitaren til Henrik, noe Ciljan syntes var morsomt :)

Vi gleder oss til å være sammen med dere alle dette barnehageåret :)STORFISKAN:

Torsdag 4. august
Samling: «Ferien min»

Endre:
«Æ har vært i Namskogan. Der fikk æ førerkort for traktor. Æ traff å ei geit, som sprang på rumpa mi, og da skvatt æ. Vi såg å en bjørn. Da vi va på Tautra laga vi en båt. Åsså har æ vært på Torstein og Celin-konsert. Og på konsert med Rasmus og verdens beste band. Åsså mala vi badstua på hytta, den har blitt gjestehytte. Æ ska på hytta i helga, og da ska e på Kurt og Åge-konsert»

Hedda:
« Æ har vært i Legoland å besøkt prinsessa. Åsså har æ vært i dyreparken i Danmark. Der så æ apekatta, villsvin, zebra, en helt levende løve og slanga. Æ så åsså en gnu, det e dem som gnur det. Vi mått pass på tingern vårres da vi så apekatta, så dem ikke skull ta dem. Æ har å vært i Salsnes, og det e et land faktisk. I Danmark va vi på picnik. Og vi satt i hestevogn, åsså kjørt vi legobil og karusell. Æ va sammen med Kari, ho e bestevenninna mi. Æ har faktisk spist 1000 is æ»

Petter:
«Æ va ved bassenget.åsså tok æ stort fly, høyt oppi lufta. Åsså va det veldig, veldig, veldig, veldig varmt. Æ klatra å i træe, men æ va ikke redd, for æ e jo en guttaboys æ. Æ bada hver dag, åsså va det nån som laga sandslott. Æ spist1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 is»

Aleksander:
«Æ så lemur i dyreparken æ, åsså så æ hest, det va en babyhest som hoppa ut og inn av gjerdet. Æ satt å på en tiger, men den va ikke levende da. På Leksa fiska vi, æ va med i en fiskekonkurranse, og da vant æ, og fikk fiskeutstyr. Åsså onkeln til mamma sin katt har fått sæ babykatta. Og det e mammapusen som e mammaen»

Olivia:
« Æ har vært på hytta t mormor og morfar.Æ fikk Dora-veske med tante Lena. Æ har vært på Munkholmen med onkel, mamma og pappa. Åsså blåsa æ ut lysa mine på kaka, og feira bursdagen mitt t farmor og farfar. Åsså va æ i Oslo, sammen med Rime Og Caro. Æ har bada i hagen med pappaen min»

Julian:
«Æ har vært å sett Kaptein Sabeltann, han bor på Den sorte dame. Han Kaptein Sabeltann va ikke skummel. Emilie va åsså me, og hu syns det va litt skummelt da. Åsså har æ vært i dyreparken, og der så æ løve og apekatta. Æ har å vært i Danmark, og i Legoland. Det va langt å kjør dit med bila, men æ tok karusell og pariserhjul. Åsså drakk æ Foxy Kombi»

Ida:
« Æ har vært å sett Pippi i Pippi by. Ho bor i Villa Villekulla. Æ har vært sammen med mamma, pappa og Christine. Pippi løfta opp Kling og Klang. Vi så bare Pippi da, men ikke Herr Nilson. Æ har dansa i huset t Pippi, åsså så æ stigen t Pippi. Æ spsit en hjerte-is, men æ klart ikke hele da. Æ, mamma og Chrisyine flydd hjem, åsså tok vi flybussen»Sofie:
« Æ spist pannkak t frokost. Åsså har æ vært i Dineyworld i USA. Der så æ Bell, Askepott, Snehvit, Minnie Mus, Tornerose, Snipp &Snapp, Langbein og Mikke Mus og han holdt for øyan sine. Æ fikk mæ hjertesolbrilla. Også traff vi ei skillpadde, som gikk veldig sakte. Vi tok å et Dumbo-tog. Vi feira sånn 17- mai i USA. Vi va å i badeland, der va det ei kjempestor sklie, og et basseng med ei sklie.Lars, Heidi og Randi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...