fredag 10. juni 2011

Flaskepost uke 23

SMÅFISKAN:


Mandag 6. juni:

Herlig turvær for 7 herlige Småfisker. Vi tar på sko, jakke, sekker og vest, og setter kursen opp til Sondre sitt hus. Vi er nemlig invitert til lek og latter i hagen hans. Maia og Emilie sitter i vogna og observerer det som skjer rundt oss. De ser på bilene som kjører forbi, og husene vi går forbi. De får også øye på kyrne som beiter på jordet, og da må vi stoppe opp for å se litt ekstra på de.

Olivia og Sondre hjelper Heidi med vogna. Sondre forteller mye om huset sitt, og gleder seg til å vise det frem:) Marie, Petter og Arianna er turkompiser med Randi. En stolt Marie holder ekstra hardt i hånda til Randi, det er ikke bare, bare å være en liten Småfisk på tur:)

Vel fremme i hagen til Sondre kaster Småfiskan av seg sekkene, og forsvinner snart inn i lekens verden. Sondre viser vei til sandkassa, og deler lekene sine så fint med de andre. «Låne, ledig og dele» blir mye brukt på denne turen. Emilie, Petter, Randi, Maia, Marie og Olivia holder Sondre med selskap i sandkassa, mens Heidi og Arianna koser seg på disse-stativet.

Olivia og Petter finner ut at det går ann å klatre i disse-stativet, og snart er de på toppen, mens Heidi passer på.

Maia, Emilie og Arianna finner seg en ball, og spenner fotball sammen, mens de hyler, ler og koser seg. Sondre og Marie sitter på gravemaskina og traktoren ser på.

Etter mye lek og moro tar vi en pause på den fine benken til Sondre. Alle får plass, og det jammen meg er vi sultne. Den ene brødskiva etter den andre havner i små mager. Når alle har spist opp, finner Sondre en overraskelse i sekken sin. Lena hadde ordnet en boks med bokstav-kjeks for anledningen, og Sondre deler ut til takknemlige Småfisker.

Etter måltidet leker vi litt til, før vi rusler tilbake til barnehagen.

Takk for en fin, fin tur alle sammen. Dere er supre turkompiser :)


Tirsdag 7. juni:

I dag har vi frilek på Lillehuset før lunsj. Klossene, dukkene og kopper og kar er det vi holder på med. Sondre og Petter bygger høye tårn, det samme gjør Arianna og Maia. De ler høyt når tårnene faller ned. Olivia og Marie koker kaffe og Lynet McQueen-kake til oss voksne. Marie serverer kaffe og spør: «E d koselig, Randi?». Og Randi svarer at ja, det e veldig koselig. Emilie bærer på dukken som en dyrbar skatt, hun legger pledd over den, og gir den mat. Etter lunsj går vi ut til Storfiskan. Det er herlig å være ute i det fine været. Noen leker, mens andre er med å rydder og koster til sommerfesten i morgen. Vi avslutter 2-måltidet med milkshake som Lars har laget til oss, nam-nam :)

Good helg.
Heidi og RandiSTORFISKAN

Estenstadmarka


Deilig og varmt allerede klokka ni, shorts og t-skjorte, lukten av solkrem, solbriller, caps og solhatt. Sekk på ryggen med drikke og matpakke i. Spente ansikt og lure øyne.
Noen beskrivende og svært dekkende ord for torsdag 9. juni. Storfiskan skal på tur til Estenstadmarka, og kunne ikke ha vært heldigere med været!

Vi blir hentet av en stor taxi, med plass til 12 Storfisker og tre voksne.
Tre? Tenker dere kanskje nå... Vi var så heldige og ha Marte fra ungdomsskolen her denne dagen. Alltid kjekt med ett par ekstra hender!

Fra parkeringsplassen og opp var det to lange bakker til dit vi skulle være. Maria visste godt hvor det var, her hadde hun vært flere ganger.

Varmt nok ble det oppover, og det var deilig å ta frem matpakke og vannet sitt når vi endelig kom fram. Her var det trehytte, klatretrær og flotte benker. Julian og Endre var raske med å finne seg en plass å sitte i et tre som lå veltet på siden. Aleksander og Trym klatret også raskt opp i treet. Slik satt de fornøyde og spise, fine kompisgjengen!

Rine, Frida og Ida B. hadde latterkrampe rundt bordet, her var det så mye å se på. Kråka ville gjerne ha maten deres og rett som det var spaserte en stor stokkmaur forbi.

Praten gikk lett og smilet satt løst, det er artig å være på tur!!

Sofie og Hedda bykset avgårde så fort de hadde pakket sammen matpakken sin – nå skulle lekeplassen utforsket. Blomster ble plukket, trehytta inspisert og trær ble klatret i. Spesielt den fine trehytta ble populær, her lekte så godt som alle Storfiskan sammen lenge. Det var babyer, brannmenn, pappaer, mammaer og storesøstre. Og fiskestenger. Allsidighet er viktig! :)

Christine og Erika fant seg godt til rette oppi hytta sammen med Marte, stas med nye ansikt i barnehagen!

Etterhvert kom også Ida E. Oppover, hun hadde noen ærend sammen med pappa og Petter før barnehagen denne dagen, og kom derfor litt sent. Hun kom imidlertid raskt inn i leken sammen med resten av gjengen.

Vannhjulet litt nedenfor «lekeplassen» ble populært. Her kunne vi også avkjøle litt hender og føtter. Erika hoppet fra stein til stein som en liten røyskatt. Frida kastet stein med stor presisjon. Trym fortalte at han hadde vært i Estenstadmarka mange ganger han, også på denne lekeplassen.

Aleksander lurte fælt på når vi skulle gå videre oppover til hytta. Der hadde han vært før, og der var det veldig fint! Endre hadde også vært ved hytta før, og han hadde gått hele veien kunne han stolt fortelle!

Vi hadde en helt fantastisk herlig dag i marka med masse lek og spennende oppdagelser. Vi hadde med «Uteboka» vår, og leste litt om både maur, bever og elg. Og tenk at vi fant en maurtue, skjønt dronningmauren så vi ikke noe til!

Takk for en kjempeartig tur Storfiskan.


Lars og Lena

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...