søndag 5. juni 2011

Flaskepost uke 22

SMÅFISKAN:
Mandag 30. juni :
Turdag igjen, noe alle Småfiskan synes er stor stas. I dag brukte vi litt ekstra tid i garderoben, slik at vi kunne øve oss på å kle på selv. Med litt hjelp til glidelås og sko var alle klare til å gå. Snakk om flinke barn altså:)

På med tursekker og vester. Marie, Maia og Emilie satt godt fornøyde i vogna, mens Sondre og Arianna ville gjerne holde i hånda til Randi. Petter og Olivia ville prøve å være turkompiser uten å holde i en voksen :)

I dag skulle vi ikke gå så langt, men små turer er jo også turer :) Vi hadde blitt invitert ned i hagen til Petter.

Petter fortalte at her bodde han, Ida, mamma og pappa. Og han viste vei opp trappa og inn i hagen hans. Her var det jammen meg mye fine leker.

Maia og Emilie og Olivia forsvant inn i lekehuset, der begynte de å lage mat, og serverte både kake, is og kaffe ut gjennom vinduet.

Arianna og Marie studerte teltet som stod i hagen, mens de lurte på hvem som bodde inni der. Petter fortalte at det var ingen som bodde der, det var faktisk teltet til pappaen hans det der :) Sondre syntes sandkassa til Petter var super-spennende og satte seg godt til rette for å leke seg.

Etter mye lek og moro tok vi frem matboksene våre, og spiste oss gode og mette. Heidi og Randi hadde tatt med saft i sekken i dag, så etter maten kunne barna velge mellom varm eller kald saft, nam-nam :)

Etter mat og saft var Småfiskan klare for mer lek. Disse-stativet ble også tatt i bruk under leken.

En etter en ble trøtt og sliten, så vi ryddet opp etter oss, og ruslet opp til barnehagen igjen. Takk for lånet av hagen Petter, vi hadde en kjempekoselig tur :)


Fint om alle har med tursekk med matpakke og drikkeflaske hver mandag, Småfiskan synes det er stor stas å få bære sin egen sekk :)

Tirsdag 31. juni:


Da Storfiskan gikk ut på morgenen, var det fint å få hele barnehagen for seg selv. Formiddagen ble brukt til lek og maling inne. Vi skulle lage invitasjoner til sommerfesten.

Arianna, Maia, Sondre og Marie fikk male først. En og en kom frem for å velge seg farger. Noen valgte rosa, andre valgte grønn :) Konsentrerte og nøyaktige malte de på hvert sitt ark. Sondre ville vise frem arket til pappaen sin når det ble hentetid, det ville Maia også. Mens Arianna og Marie fortalte hverandre at man måtte ikke spise malingen nei, det smakte jo æsj det.

Etterpå fikk Olivia, Petter og Emilie komme å male. Rosa var favoritten her, men også gul og grønn ble valgt. Olivia malte mammaen og pappaen sin, mens Emilie malte Julian. Petter malte mormor og Best, mens de pratet og lo sammen.
Etter all malingen var det godt å gå ut i regnværet. Vi lekte oss ute sammen med Storfiskan før vi gikk inn igjen på ettermiddagen. På slutten av dagen hadde vi samlingstund, der en og en småfisk fikk velge seg en sang vi skulle synge, og vi avsluttet samlingen med å gå på tigerjakt:)


Heidi og RandiSTORFISKAN

ANSIKTSMALING


Onsdag, blå himmel, barnelatter og lyden av barn som leker.
God blanding av hverdagslykke.

Denne dagen kom Rine forsiktig bort til undertegnende. Med store, spørrende øyne: ”Lena, kan vi itj mal oss i ansiktet?”
Hvem kan si nei til det?
Ikke jeg i hvert fall!

Vi rigget oss til med ”ventebenk” – TTT – Ting Tar Tid når 20 barn skal ansiktsmales, og da må det en ventebenk til. Slik at små, tålmodige søte barn kan hvile seg mens de, ja nettopp: venter.
Sminkestoler ble satt opp, ansiktsmaling funnet fram – vi var klare til start.

Julian var klar i sin sak; han ville være klovn, han ville ha rød nese. Bare rød nese, ingenting mer. Det var litt av et syn skal dere vite; En rødneset gutt i full action ute i barnehagen. Vi måtte trekke på smilebåndet flere ganger i løpet av dagen.

Christine ville være en skummel heks, og ble mer og mer skummel jo grønnere hun ble i fjeset. Og det er ekstra morsomt å leke heks etterpå når man faktisk ser ut som en heks.

Ida E. ble flott jåledame som jålet seg sammen med Maria og Ida B. som også ville være ”jåledame”. Med lilla eller rosa lepper, øyenskygge og røde kinn så de ut som fine fruer klare for teselskap.

Endre og Trym ble militærmenn med skummel kamuflasjefarge i hele ansiktet. De fikk ekstra energi av ansiktsmalingen og turnerte rundt på barnehagens område.

Erika hadde sett Christines tøffe heksemaling, og ville også være heks – det ville også idéinnehaveren, Rine. Snart hadde vi tre tøffe, herlige hekser med ru stemmer og masse lureri og trolleri i barnehagen. De skulle putte ansiktsmaleren i en magisk gryte, best å passe seg med andre ord!

Hedda ville ha blomster fra halsen og opp i panna. Med sin nyervervede ”tatovering” spankulerte hun stolt rundt og viste fram sommeransiktet sitt.

Sofie ville ha en engel i ansiktet, og sammen med Frida som også gjerne ville ha en engel på nesa, utgjorde de et flott kompani. De flakset og lekte rundt omkring, dem mot heksene!

Hva er vel en ansiktsmaling-seanse uten en sjørøver. Heldigvis ville Aleksander være sjørøver, eller Kaptein Sabeltann om du vil. Med skjegg, arr på kinnet og lapp for øyet ble han en knakende flott pirat!
Småfiskan fikk også være med, det resulterte i herlige små sjørøvere, hjerter, grønne neser og lilla lepper. Stilig!

Det var en litt annerledes, men like fantastisk gjeng som ble hentet i barnehagen den dagen. Ansiktsmaling er alltid like populært – det er spennende og artig å være noen andre enn seg selv av og til, om enn bare for en time eller to.


Lars og Lena

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...