søndag 15. mai 2011

Flaskepost uke 19

SMÅFISKAN:

Mandag 9. mai:

7 Småfisker gleder seg til å dra på tur. I dag skulle vi plukke søppel i nærområdet, slik at det blir fint til 17. mai :) Småfiskan er blitt superflink til å kle på seg selv, og jakke og joggesko kommer på i en fei. Til slutt tar vi på vester og sekker, og er klare til å gå. I tursekken har vi med hansker og plastposer.
Maia, Emilie og Marie får sitte i vogna, og de får passe på tur-sekkene sinne og holde utkikk etter søppel i veikanten :) Petter og Arianna får være turkompis med Heidi, mens Olivia og Sondre er turkompis med Randi.
Vi la i vei bort mot huset til Sofie. Her var det jammen meg ikke mye søppel å finne, og vi fortsatte bort til skogen. Olivia fant et is-papir, og det puttet vi med oss i sekken. Vi ble enige om å gå innom skotthyllbanen, og se om det var noe søppel der. Lite søppel å finne, så vi ble værende i skogen å leke oss i stedet. Maia, Emilie og Marie syntes det var stor stas å få leke seg i sandkassa. Olivia og Arianna fikk fart av Heidi på dissene, mens Sondre og Petter lagde superfart selv på humpa. Sol, blå himmel og herlig barnelatter :)
Etter en del lek gikk vi inn i skogen for å se hva som befant seg der. Sondre, Arianna, Petter; Marie og Olivia ledet an, og gikk langt om lenge, og lenger enn langt oppi skogen. Maia og Emilie syntes det var best å holde i hånda til Randi og Heidi. Man vet jo aldri hav som kan dukke opp langt inne i skogen. Plutselig stoppet Sondre opp, og pekte opp mot skogen. Hva var det han så? Ole Brum faktisk. Alle kunne se den søte gule bamsen, og jammen meg fikk vi øye på Tussi, Nasse Nøff og Tigergutt. Vi hadde jo havnet i selveste Hundremeterskogen :)

Vi ble både sultne og tørste av å utforske skogen, så da var det fint å gå tilbake til lekeplassen å spise matpakkene sine. Olivia, Emilie og Maia sprang nedover bakken så håret flagret :) Petter og Arianna akte seg på rumpa ned bakken, og lo godt da de fikk så stor fart at de rullet ned den siste biten. Sondre og Marie gikk lengre opp i skogen, de var ikke helt ferdige med å leke seg. Da Randi fortalte at vi hadde eplejuice i sekken, vinket de fort til Ole Brum å vennene hans og sprang nedover til lekeplassen :)

Matpakkene ble funnet frem, og maten forsvant fort ned i Småfiskmagene sammen med eplejuice.

Slitne og trøtte gikk vi tilbake til barnehagen og Storfiskan. Da var det godt å legge seg i vognene sine å ta seg en liten dupp :)

Takk for en fin tur alle sammen.


Ellers denne uken har vi hjulpet Lena med å vanne blomstene våre, og så i kjøkkenhagen.

Vi har dratt på tigerjakt i samlingstunden vår.

Vi har bakt muffins, og servert til Storfiskan.

Vi har spist hamburger, is og saft i det varme været.

Vi har pyntet barnehagen med fine 17. mai blomster. De kan sees i gangen :)Randi og Heidi


STORFISKAN


Fredager

Barnas samlingsstund

Da er vi allerede godt i gang med ”Barnas samlingsstund” hos Storfiskan. Vi har hatt to dyktige, engasjerende jenter som har lært oss mye nytt som vi ikke visste fra før.

Først ut var Ida E. Hennes tema for dagen var lemen. Hun tok lederrollen i samlingen helt naturlig og fortalte oversiktlig og pedagogisk rundt dette emne. Vi fikk alle utdelt ark med bilder og forklaringer om lemenet.

I år er det lemen år, det betyr at det er veldig mye lemen. Ida hadde fått studert lemen på nært hold i påskeferien. Da hadde hun og lillebror Petter hvert sitt lemen i en kasse utenfor hytta. Det er veldig viktig at man ikke klapper lemen – de er nemlig ganske så sinte og kan finne på å bite deg!

En morgen fant de dessverre kassen til lemenene tom – mens de spiste frokost hadde ”Fresi” og ”Lemmi” blitt frokost selv. Reven hadde vært på besøk...
Etterpå hadde Ida laget oppgaver til oss – ”tegn et lemen” og ”Lag en sang om et lemen”.
Veldig spennende og flott samlingsstund, vi lærte masse!

Neste jente ut var Christine. Hun gledet seg sånn at hun hoppet opp og ned når det endelig var tid for dagens samlingsstund.
Dagens tema var ”kroppen vår”. Hun hadde med en stor plakat med mange forskjellige bilder, og a4-ark som hun delte ut blant Storfiskan.

Vi fikk lære om babyen i magen, som sitter fast til mammaen via en navlesnor. Det er der babyen får mat. Den tisser og bæsjer i mammaens mage kunne en knisende Christine fortelle. Dette skapte en munter tone i gruppa.

Vi fikk se hvordan skjelettet vårt ser ut, hvordan kroppen ser ut under huden. Vi lærte om øret, øyet, huden som dekker hele oss og hvordan vi kan smake ting på tunga.
Barna så nysgjerrig på bildene og spurte interessert dersom de lurte på noe.

Morsomt å se de flotte barna våre i en annen rolle enn den de vanligvis har – vel blåst, Christine! :)
Vi gleder oss allerede til fredag, og er spente på hva vi skal lære om da!!

Torsdag 12. mai

Vi plukker søppel

Med plasthansker og plastposer til hvert turkompispar var vi klare for å plukke søppel i Olderdalen.
Granskende øyne i grøftekanten som lyste opp når det dukket opp et dropspapir eller noe annet som ikke hører hjemme der.
Den korte turen vår ned til Prix resulterte i velfylte plastposer – og stolte barn – gode miljødetektiver!
Etter god håndvask var matpakken god å finne i sekken sin. Brødskiver og frukt ble nytt i flott vårvær. Og etterpå ble det tid til litt plukking av løvetann, rulling i bakken og annen lek, akkurat slik vi liker det.

Tilbake i barnehagen lokket nye ”storsykler”, som vi delte så godt vi kunne på. Alltid artig med noe nytt!
Ida E. og Maria vasket gapahuken og lagde seg en butikk. Der fikk de servere ordentlig pæresaft (!). Det var stas for liten og stor. Pent og pyntelig stod de i kø og bestilte det de ville ha. Maria og Ida byttet på å skjenke i koppene og servere ved kaffebordene. Snakk om trivsel!


Lars og Lena

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...