mandag 31. januar 2011

Hva skjer i Akvariet barnehage når det er planleggingsdag?

Tre planleggingsdager:
Vi har som kjent kun tre planleggingsdager, mot 5 som er vanlig i andre barnehager. Grunnen til dette er at vi har fast stengt hver påske. De to dagene tar vi igjen på kveldstid- og nå i februar med kurset "Magiske samlingsstunder." (Klikk på navnet for å lese mer om kurset.) Senere i februar skal Lena delta på kurset "Ledelse & Kreativitet" i regi av PBL.

Hvert barnehageår starter vi med førsthejelpskurs, og annenhvert år har vi også brannvernkurs- begge arrangert av Minso. Planleggingsdagen i august er derfor satt av til dette.

Plandag januar 2011:
I januar & august velger vi innhold i planleggingsdagene ut i fra behov. Bestillingen fra personalgruppa før forrige ukes planleggingsdag var motivasjon. "Vi vil bli motivert!" Dermed var planen klar- vi leier inn Aud Lorvik- foredragsholder & soneterapeut. Aud har en livshistorie som gjør inntrykk. Hennes evne til å snu motgang til bedre livskvalitet, gir oss et nytt perspektiv på eget liv og egen hverdag. Les gjerne mer om henne og soneterapi på hjemmesiden hennes. Hun har også egen Facebook side som heter Klinikk Helena.

Dagen startet med frokost kl 07.00, med deilig mat, levende lys (godt sikret denne gangen!!) og en rolig stemning. Deretter fikk vi høre Auds foredrag "Fra dødsangst til livsglede". Jammen var det ikke enda roligere på personalrommet etterpå. Rom og tid for ettertanke.

I mens puterommet fikk en solid "makeover"- faktisk så stor at rommet må omdøpes, badet vasket ned- samt en rekke andre praktiske gjøremål, fikk de som ønsket det soneterapi av Aud i kjelleren, for dagen behandlingsrom.

Personalgruppa diskuterte temaet barns medbestemmelse. Hvordan står det til hos oss. Hvor mye medbestemmelse har barna i praksis? Utover å sette igang prossesser i forhold til bevisstgjøring av temaet- har vi gjort en rekke fysiske forandringer i barnehagen. Vi skal jobbe videre med temaet på foreldremøte i barnehagen den 10 februar, og på personalmøtet i mars. Til dette har vi leid inn Anne Buhaug, en erfaren førskolelærer og mamma til 2. Anne har hatt ulike roller i barnehagen, og har bred erfaring på en rekke områder. Vi gleder oss!

Temabasert tilsyn var siste post på programmet. Trondheim kommune har innført et webbasert årlig tilsyn, hvor hele personalgruppa birdar til et felles svar fra barnehagen. Svaret sendes inn via nett- og resulterer i en rapport som vi får tilgang til. Utover dette skal Trondheim Kommune besøke 10 barnehager hvert år- for et grundiger tilsyn. Bra!

Sammen fikk personalgruppa drøftet seg fram til et felles svar på de 30 spørsmålene tilsynet inneholdt.
en nyttig prossess, også innad i barnehagen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...