mandag 31. januar 2011

Flaskepost uke 4

SMÅFISKAN:
Mandag 24. januar:

Det er fortsatt glatt og isete på veien, så vi tok en utedag i stedet for turdag i dag.

Favorittaktiviteten til Småfiskan i dag var samling av vann :) Utstyrt med bøtter og spader samlet vi vann fra under klatrestativet, under blekkspruten og under bordene.

Gleden var stor da Arianna, Olivia og Sondre fant ut at båten var full av vann. Og vips stod det tre fornøyde Småfisker å hoppet i båten, så vannet sprutet til alle kanter :) Marie og Emilie likt seg best på «land» og humpet litt på blekkspruten, mens Petter og Maia kjørte med bilene vi har i barnehagen.

Etter mye latter og lek var det godt å slappe av med lunsj i gapahuken. Faktisk så godt at både Emilie og Arianna holdt på å sovne:)


Torsdag 27.januar:

I dag fikk vi hele barnehagen for oss selv da Storfiskan dro på tur. Sondre, Petter, Rine, Marie og Emilie lekte seg godt på Lillehuset. D hadde laget seg bil av de fine nye stolene våre. Rine hadde pakket seg en sekk med Peppa gris bok og en Ole Brum bamse, mens Emilie tok med seg en Mummitroll-bok. Marie, Petter og Sondre satt fremst. Petter styrte, mens Sondre og Marie tok vare på dukker, bamser og togbane-skinner. Da Randi spurte hvor de skulle, kunne Petter fortelle at de skulle til oldefaren hans. Vi vinket og ønsket de 5 små god tur, før de la i vei. «Fort» sa Petter før han tok rattet og kjørte avgårde:)

Vel hjemme igjen fikk Småfiskan lage morsdagsgaver. En og en kom å stua, og fikk bestemme alt selv, noe som var stor stas. Vi kan ikke si hva det er, men mammaene til Småfiskan er svært heldige som får fine gaver når morsdagen kommer.

Så var det tid for lunsj. Småfiskan er blitt flinke til å hente matboksene sine selv. Og det er alltid like populært å åpne matboksen for å se hva som er oppi.

Lena hadde laget kakao til oss, og den drakk vi mens vi spiste frukt. «Godt» sa Marie, «Namis» sa Emilie med kakaobart rundt munnen og frukt på bordet :)

Det ble også tid til en liten tur ut før vi fortsatte dagen med morsdagskort.

Takk for en fin dag alle små :)

Heidi og RandiSTORFISKANOnsdag 26. januarBarn på kjøkkenet

En og en

Eple?

Gul?

Eller grønn?

Pasjonsfrukt?

En flodhest? Nei en katt vil jeg ha!

Jeg tar to hjerter og den damen der!

Blankt og fint innpakket

Med pynteflott bånd

Hva er det egentlig Storfiskan' holder på med?
Torsdag 27. januar


HURRA!


Torsdag = turdag, selv om januar ikke har vist seg fra den beste tursiden med glatte og kulde og alt det som hører trøndersk vinter til. Men i dag var det dagen for tur!


Vi gledet oss veldig alle sammen til å endelig komme oss på tur igjen, etter noen ukers opphold.


Vi bestemte oss for å fra til skogen, da det er lenge siden vi har vært der. Elleve storfisker, Lars og Lena la i vei langs den fortsatt litt glatte veien.


Barna bar sekker med turkopp, matboks og flaske. Lars bar tursekk med kakao. PERFEKT!
Ida B. Smilte, trallet og sang mens hun lurte på hva vi skulle gjøre i skogen?


Maria annonserte at hun ville leke masse inne i skogen, det ville også Ida E.
Julian viste oss som den kjentmannen han er, huset til Sofie som var borte fra barnehagen denne dagen, og sitt eget hus. ” Dær e jo huuuuset mitt jo!!” Alltid like fornøyd med det! :)


Vel fremme ved fotballbanen, Endre lurte på om det snart var lov å slippe hånden til turkompisen og springe opp til skogen, tydeligvis en som var klar for litt ulendt terreng!
Aleksander fulgte raskt etter Julian og Endre, og spurte fint om han kunne få hjelp til å ta av sekken. Her bor trollet, annonserte Trym, med sin livlige fantasi, resten av guttene hengte seg raskt på.


Frida syntes imidlertid dette var litt unødvendig, for fantes det troll i skogen? En usikker Frida tok Lenas hånd, og det tok heldigvis ikke så lang tid før hun ble trygg og lekte seg fint hun og!


Inne i skogen var det snøfritt, grønt og skjønt, helt greit egentlig!


Vi tok lunsj så fort alle var samlet, rart hvor mye bedre maten smaker ute i frisk luft. Trym og Christine satte seg sammen med Lars, praten gikk godt over mosedotter, kvister og blad.
Christine fikk et ekstra gir når hun hørte at det ventet kakao for den som spiste godt av matpakken sin.
Erika ville ikke ha kakao, men spurte så søtt om hun kunne få røre litt på seg – hun var blitt litt kald! Det måtte hun selvfølgelig få lov til! :)


Noen brødskiver fattigere, litt tommere vannflasker og noen kakaobarter rikere – vi var klare for lek!

De fleste tok følge med Lars opp den bratte skråningen i skogen, Hedda annonserte at hun ville være sammen med undertegnede hun, lete etter litt kvister og sånn, faktisk!


Hun gjorde store øyne når vi fant harebæsj, mens Trym syntes det lignet mest på sauebæsj, og lurte på hvor alle sauene var blitt av..?


Ida E. og Maria prøvde seg på å lage sauer og lyr av kongler og pinner, men vi ble enige om å vente litt til våren kommer, da frosne kongler ikke er det beste å jobbe med akkurat.


Fine timer i skogen gikk fort, snart var vi på tur tilbake til barnehagen.


Takk for en fin tur søteste Storfiskan’!
Lars og Lena

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...