fredag 29. oktober 2010

Månedplan November

JORDA VÅR

Vi er straks i november måned, og temaet for denne måneden er jorda vår. Et tema som er viktig for oss som er en miljøbevisst barnehage.
Både store og små skal ta turen ned til Igleif, for å levere glass og metall. Vi skal også under oss sammen med barna om hvor viktig det er å ta vare på jorda vår, og hvordan vi kan gjøre det.

I noen samlinger kan det hende vi drar avgårde til andre land. Da er det fint å samarbeide å bli enige hvordan vi kommer oss dit, og hvordan de har det der. Men heldigvis kommer vi tilbake til barnehagen når samlingen er over :)
På onsdager skal vi smake ulike retter fra forskjellige land rundt om i verden, og vi håper rettene faller i smak.

I løpet av måneden skal vi dra på turer i nærmiljøet, og vi håper på litt snø, så vi kan dra på aketurer og lage snømann i barnehagen:)

Denne måneden skal vi feire hele 3 bursdager: Christine fyller 5 år, og Endre og Julian fyller 4 år, hurra :)

I tiden framover vil dere merke endringer i Akvariet barnehage. Vi ønsker å legge til rette for at barna skal mestre mere selv. Som et eksempel, vil smøremåltidet bli tilbudt som en buffet til de største barna, hvor de henter det de trenger og har lyst på selv. Vi legger også opp til at de minste skal få forsyne seg selv. Her velger de i påsmurte brødskiver, frukt & grønt. Vi har også kjøpt inn små fløtemugger, slik at de minste mestrer å skjenke i sin egen melk.Inspirasjonen er tatt fra Reggio Emilia pedagogikken. Endringene vil skje over tid, og dere vil bli informert underveis. I Reggio Emlia sier man det slik at, i barnas miljø er det tre pedagogiske faktorer; de voksne, de andre barna og det fysiske miljøet. Vi har fått god drahjelp av dere i løpet av dugnaden, og vi blir å fortsette å endre rombruken til det beste for barna, over tid.Det man hører glemmer man, det man ser husker man, det man gjør forstår man”. (Loris Malaguzzi)

Vi gleder oss til å ta fatt på en ny måned.
Lars, Lena, Camilla, Heidi og RandiIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...