fredag 22. oktober 2010

Flaskepost uke 42

STORFISKAN

Tirsdag 19. oktober 2010Høstens kalde teppe ligger over Olderdalen denne tirsdagen i oktober.


Storfiskan har utedag. Regnet siler ned, vinden blåser friskt. I kontrast til været – tolv fornøyde barn, for dem er ikke været tema.


De finner hverandre fort i leken, Christine, Maria og Ida samler vann og leker sammen ved klatrestativet.
Endre, Julian, Trym og Aleksander sykler og jobber som de arbeidsmennene de er.
Erika, Sofie og Lille-Ida samler vann i bøtter og lager kaker.


Undertegnede får det generøse tilbudet fra Hedda om å leke sammen med henne, og det man jo ikke takke nei til. Vi bygger slott og hus i sandkassa, Frida kommer og spør så søtt om hun og kan få være med. Og det får hun selvfølgelig lov til. Snart sitter vi en voksen og sju barn i sandkassa. Vi lager en…. BY! Julian jubler, han har det helt klart hvordan det skal se ut. Endre kommer hjelpende til, de bygger en brannstasjon sammen med Trym og Aleksander.


Men så…vi er litt kalde på hender, magene er sultne og halsen er litt tørst. Hva smaker vel bedre enn nybakt brød og kakao da?


Vi tar frem kokeplata vår, kasserolle, melk, kakao og sukker. For sukker er viktig. Det vet vi – av erfaring!:)

Noen spør overrasket: er det slik man lager kakao? I en kasserolle?!?
Snart sitter en liten bukett barn rundt kasserollen med kakao, det lukter hygge, smil, varme, glade barn. Kakao er et fint ord, og det bringer mye godt med seg er vi enige om!:)


Vi spiser og nyter maten vår skikkelig i dag. Men før den første slurken av kakaoen blir tatt høres spørrende barnestemmer… Er det sukker i kakaoen i dag?!
Da må vi voksne le godt.


Onsdag 20. oktober

Den første snøen. Den 20.10 2010, vi våkner opp og ser at noe har skjedd. Omgivelsene våre har blitt pakket mykt og stille inn i løpet av natten. Lyset er helt spesielt, det hvite skinner rent og ubrukt mot oss.


DET HAR KOMMET SNØ!!!


Entusiastiske barn den første dagen med snø på Ranheim i år – det er like stor stas for oss alle hvert år, denne dagen. Den ekte gleden barna viser smitter over på oss voksne, som tar oss i å ønske at vi var fire år igjen…


Før vi fikk teste snøen, koste vi oss med lasagne a la Lars – den smakte fortreffelig!
Og samlingsstund.
I samlinga i dag, har vi kastet terninger. Store terninger, med sangkort på. Og det ble populært. Vi har marsjert som elefanter, sunget om tante Monica, lært oss regle om Per i hagen og sunget vuggesang, blant annet! Vi hadde samling i 45 minutter, barna deltok med iver og engasjement. Artig!!


Tilbake til snøen; etter mye fram og tilbake med votter, luer, halser, ullklær og cherrox – vi er klare for å innta snøen!


Det ble mye hyling og latter fra akende, rullende barn. Noen lagde mini-snømenn mens andre hadde funnet fram akemattene. Lenge leve optimismen!:)
Noen måtte skuffet innse at den store snømannen med gulrotnese, måtte vente til vi får litt mer snø.


Vi har hatt en kjempedag sammen med masse lek og moro – akkurat slik det skal være!:)

God helg!
 
Lars og Lena


SMÅFISKAN:Onsdag 20. oktober:

Samlingstund:

Hvor er Rine? Deeer er Rine!

Hvor er Petter? «Petti?» Deeer er Petter.

Slik fortsetter vi runden, og Småfiskan leter grundig etter Sondre når Randi spør hvor han er. Marie må faktisk ta en titt under stolen, før hun ser på de andre Småfiskan og sier «Borte». Randi forteller at Sondre er på høstferie, men kommer i barnehagen når han kommer hjem igjen.

Olivia har veldig lyst til å synge «trille, trille ballen» og det gjør vi.
«Trille, trille ballen, bort til en jeg liker godt. Trille, trille ballen bort til Emilie.» Emilie blir svært glad når ballen havner hos henne, så glad at hun ikke vil trille ballen tilbake. Etter en liten stund ombestemmer hun seg, og triller den bort til Randi igjen.

Når vi har trillet til alle sammen, vil barna lese Mummitroll-boka. Denne kan de nok på rams, men det gjør ingenting. De er like spente og undrende på hvor Lille My befinner seg, og ler like godt hver gang vi finner Lille My:)

Vi avslutter samlingen med «Hokus og Pokus-sangen». Barna la seg på gulvet, og Randi legger et teppe over, deretter synger vi:

«Hokus og pokus

Hei filliokis

Trollet i esken

Sover du?

Nå skal vi trolle

kaffe og bolle

Hei filiokus kom frem!

Tjo hei!!!!

Teppet blir tatt bort i en fart, og Randi blir møtt av en hylende barnegruppe med statisk hår og trillende latter. Maia ler sånn at hun ikke klarer å reise seg. Vi må synge sangen både 4 og 5 ganger, før barna er fornøyde.

For en herlig gjeng å ha samling med. Jeg gleder med allerede til neste gang :)

God helg.

Heidi og Randi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...