søndag 29. august 2010

Flaskepost uke 34

Mandag 23. august

 
Samlingsstund


Vi lister oss så stille, stille på tå. Ikke en lyd i barnegruppa. Spente ansikter tripper med tærne forsiktig i gulvet.


Hva skjer nå?


En av gledene med å jobbe sammen med barn, er at de kaster seg med på det som skjer uten å stille spørsmål om hvorfor og vurdere opp og ned og i mente hva meningen med dette er.
Det trenger ikke alltid være mer mening med det enn at det er morsomt. Enkelt og greit!


Tilbake i samlingsstund på puterommet…rettelse! I SKOGEN.


Vi lister oss over steiner, myk mose streifer små barneføtter, vi unngår så vidt en tornebusk, men kommer oss unna.

Hva var det?!?


Var det en heks undrer noen seg?


Vi tar ingen sjanser, vi bøyer oss ned bak noen busker… Ingen å se. Vi fortsetter snart ferden vår videre gjennom den magiske skogen. (Etter å ha forsikret noen usikre sjeler om at hekser, nei de finnes ikke!:) )


Der fremme er en lysning – et pepperkakehus!!


Vi får komme inn. Der er det liten plass, vi må sitte tett, tett sammen. Hans og Grete som bor i huset deler ut pepperkaker med nonstop og melis til alle barna.

Det knaser og tygges, pepperkaker i august er ikke hverdagskost for noen av oss. Men det smaker like godt som i desember!:)


Snart er pepperkakefesten over, vi må gå tilbake. Gjennom skogen.


Og når vi kommer hjem, blir vi så trøtte, så trøtte!


Vi legger oss ned på gulvet, og mens vi ligger der kommer trollmor. Hun synger Trollmors vuggesang for oss:

Når trollmor har lagt elleve (i vårt tilfelle tolv) små troll, og bundet dem fast i halen.
Da synger hun sakte for elleve små troll de vakreste ord hun kjenner.
O-ai-ai-ai-ai-buff, o-ai-ai-ai-ai-buff, o-ai-ai-ai-ai-buff-buff, o-ai-ai-ai-ai-buff!


Stille så stille, vi våkner opp. Magene rumler, det er på tide med mat.


Alle killebukkene hjelper oss til vasken og snart sitter tolv små luringer rundt bordene, klare for litt mat og drikke.


Fantasiens verden er magisk og fantastisk – takk for at dere ville være med!:)


Torsdag 26. august


Torsdag = turdag!


I dag har vi vært på tur på lekeplassen ved Hedda igjen, barna stortrives der, kranbil å se på for de som liker det, disser som kan fly deg nesten opp til månen, vippestativ med plass til fire, steiner vi kan øve balanse på og fotballbane.

Her koser vi oss!:)


Julian, Endre og Aleksander kjørte lastebil og var på hyttur, Julian prøvde for øvrig å sage ned dissene med en plastsag han fant i sandkassen, han hadde stor tro på at dette skulle gå!;)

Trym, Hedda og Aleksander fant seg etter hvert til rette i sandkassa, der de bygde hus og veier og kjørte lastebil. Her var det klare meninger om hvordan ting skulle være. :)


Christine, Maria, Ida og Erika bygde seg badeland med fancy solsenger laget av blomster og en kjempesklie. Et drømme badeanlegg!:) Christine var kreativ og fant stadig ting de kunne bruke til byggverket sitt.


Sofie, Emil, Frida og Trym lekte sammen med Lars på steinene. De hoppet fra stein til stein og sprang bortover gresset og videre til fotballbanen. Artig!!


Etter koselig lunsj i det fri og masse frileik, måtte vi tilbake til barnehagen. Vi ser at barna stadig blir bedre på å holde turkompisen sin i hånda når vi går til og fra turmålet vårt.


Takk for en fin tur Storfiskan’!


Lars og LenaSMÅFISKAN:


Tirsdag 24. august
Samlingstund:Først fant vi ut hvem av barna som var tilstede under samlingen.

«Hvor er Emilie? «Deeeer er Emilie». Vi fant ut at alle var tilstede unntatt Maia og Arianna.Hvilken dag er det i dag? Hvilken dag er det i dag? Er det Mandag? Nei. Er det mandag? Nei.

Hvilken dag er det i dag? Hvilken dag er det i dag? Er det tirsdag? Jaa. Er det tirsdag? Jaa.Vi fant ut at det var tirsdag, og at måneden var august.Deretter tok vi frem samlingstund-boksen vår, og Småfiskan hylte av begeistring da de fikk øye på rytme-eggene våre. De er alltid like populær =)Trille, trille ballen, ballen bort til en jeg liker godt. Trille, trille ballen bort til Olivia.

Trille, trille ballen, ballen bort til en jeg liker godt. Trille, trille ballen bort til Marie.Barna synes det er stor stas å ta i mot ballen/rytme-egget. De rister forsiktig på det, og triller det så fint tilbake til den voksne. Petter og Sondre sjarmerte Småfisk-jentene med å late som om rytme-egget falt ned på gulvet, for så å fange det opp like før det rullet av bordet.Oppe i samlingstund-boksen vår lå det også 3 fisker. Ida, Marie og Petter fikk æren av å være de tre små fiskene, og straks svømte alle småfiskene avgårde:Har du hørt historien om de tre små fisk,

som endte sine dager i n fiskehandlers disk.

Og de svømte og de svømte og de svømte rundt,

for deres mor hadde sagt at svømming var sunt.Båb-båb dædi-dædi, båb-båb suuuh

Båb-båb dædi-dædi, båb-båb suuuh.

Båb-båb dædi-dædi, båb-båb suuuh.

For deres mor hadde sagt at svømming var sunt.Da alle var ferdige å være fisker, forvandlet vi oss til et tog.Nede på stasjonen tidlig en morgen.

Står alle togene så pent på rad.

Mannen i lokomotivet sveiver på et håndtak.

Tut, tut, tut, toget går.Og der tøffet et lite småfisk-tog ut av samlingsstunden :)Takk for i dag alle sammen.Heidi og Randi.

1 kommentar:

  1. Så deilig å få være med på samlingsstunden!! Godt beskrevet- igjen!

    Camilla

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...