fredag 31. august 2012

Flaskepost uke 35

STORFISKAN:

Ei kjempefin uke med flere ulike aktiviteter.
Ukas første samlingsstund ble brukt til å fortelle hva barna hadde gjort iløpet av helga, ei lita sangsstund pluss at det kom et veldig hyggelig besøk nemmelig en av de nye kattungene Camilla med familie har fått :-) Ungene oppførte seg eksemplariske, og var veldig opptatt av at vi måtte være stille og forsiktige slik at kattungen ikke ble redd.

De fleste storfiskene har også malt ferdig juleposene vi skal bruke til alle de fine julegavene vi skal lage utover høsten, og de som enda ikke har fått gjort det får muligheten til dette over helga slik at alle har en plass å oppbevare kunstverkene sine. På onsdag kom finværet, og vi var ute omtrent hele dagen og hadde både diskotek, leker som "alle mine kyllinger", "haien kommer" og rødt lys. Ved måltidet på onsdag ble det en del snakk om hvor vi skulle på tur, og jeg ga ansvaret videre til delfinene slik at de skulle få bestemme hvor turen skulle gå på torsdag. Det kom mange gode forslag, og vi tok en demokratisk avstemming til slutt og valget havnet på Shamoni(?), som er i skogen ved presthus gårdsbarnehage. Ingen av oss voksne viste hvor Shamoni var, og vi rekruterte derfor en tursjef som denne gangen ble Sofie. Hun ledet flokken, og guidet oss til Shamoni. Tusen takk Sofie :-) En kjempefin tur i skogholtet der barna dro fram fantasien for fult. Det var en god del rollelek som mor, far og barn, noen var på båttur, andre var på togtur, mens noen utfordret motorikken ved å klatre i trær, slenge seg i greiner og undre seg over naturfenomen :-) Vi fant også en god del bringebær og surblad på turen, som flere av barna fikk smake på.

På fredag var det barnas valg, der barna kunne velge i mellom tur til en av lekeplassene eller en formingsaktivitet som gikk ut på å lage ei eske som kan brukes til å oppbevare ulike skatter, smykker, ringer eller andre ting :-) Petter, Trym, Aleksander, Sondre og Olivia ønsket å dra på tur til lekeplassen til Trym, mens de resterende ville lage en liten eske som skulle brukes til litt forskjellig.
 Det var også Olivias siste dag i Akvariet barnehage, så denne dagen ble det mye kosing og sussing på Olivia fra de andre barna. Det var tydelig at barna syntes det var trist at Olivia skal flytte, men de presiserte at de forlangte hyppig besøk av henne "for hun skal jo faktisk fortsatt bo i Norge" som Trym sa :-) Det ble litt ekstra kos med sjokoladekake, sang og taler til Olivia, og hun fikk også overlevert et kort storfiskene har lagd til henne :-) Takk for ei flott tid i Akvariet Barnehage, Olivia!

Takk for at dere har vært med på å gjøre denne uka helt super alle storfisker, og riktig god helg til alle sammen :-)

Gunhild & Antonia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...