søndag 3. juli 2011

Flaskepost uke 26

STORFISKAN

Skattejakt


Fredag 1. juli

I denne uka har Storfiskan lært om Shaker, hunden til Ida og Christine i Barnas Samlingsstund. Latter og gledeshyl kunne høres lang vei når de ”badet” i vannsprederen. Og vi har hatt to flotte dager i Hansbakkfjæra, med grilling av ostesmørbrød og pølser, leting etter krabber, natursti, laging av sandslott, skogtur og skattejakt.

Her skal dere få høre litt mer om fredagens skattejakt:

Etter lunsj gikk vi en tur i fjæra for å lete etter krabber og fine skjell.
Mens vi vandrer langs steiner og tang roper Maria plutselig ut: ”Æ har funne nå! En flaskepost!!
Og jammen var det ikke en flaskepost. Med et brev i. Fra Kaptein Knud.
En gammel, kanskje ikke så veldig kjent, pirat.

På flukt fra lovens lange arm hadde han skrevet tegnet et kart med beskrivelse over en skatt han måtte gjemme så ingen andre skulle finne den. Nå hadde flaskeposten drevet i land her i Hansbakkfjæra, og vi var de heldige finnerne.

Vi fulgte de detaljerte beskrivelsene som førte oss inn i den mørke skogen. Fulle av spenning og forventning listet vi oss gjennom kratt og over tuer og glatte berg. Ville vi finne skatten? Og var det egentlig noen skatt?!?
Vi kom til en lysning i skogen og barna kikket under steiner, bak trærne og inni buskene.

Vi hadde nesten gitt opp håpet om å finne skatten, da Ida E. sier:
”Æ har funne nåkka, ei kiste!!!”
Barna stormer til fra alle kanter, og sannelig – der er det ei skattekiste!
Vi må åpne den er felles beskjed fra ungene.

Mens vi strever med å få åpnet den gamle kista, begynner tvilen å spre seg, hva om kista er tom? Det blir en stor skuffelse blir vi enige om.
Vi pirker av tape og silkebånd, og snart skal kista åpnes.

Stillhet.

Fullstendig stillhet.

Spenningen er til å ta å føle på.

Ida E. løfter forsiktig av lokket.

”Jaaaa – godteri!!” Christine viser virkelig hva hun mener om skatten vi har funnet.
Barna i stemmer med glede, voldsom latter og pur lykke. Godteri. På en fredag. I barnehagetida. Det er sjelden kost!

Vi blir enige om at det er lurt å spise det med en gang, da det sikkert har ligget lenge og begynner å bli gammelt.
Seigmenn, sjokolade og kjekt fyller snart samtliges munner. Å finne en skatt har sine fordeler.

Fornøyde barn med sjokolademunner vender tilbake til ”hovedkvarteret” vårt.
Vi tegner tegninger og sender en ny flaskepost. Kanskje finner Kaptein Knud den?
Skattejakt er i hvert fall ordentlig gøy, det er vi alle enige om.

Til Ida E. og Maria som hadde sin aller siste dag i Akvariet denne dagen: Tusen takk for fem fine år sammen med dere - lykke til på skolen!

Lars og Lena

SMÅFISKAN:


Mandag 27. juni.

I dag ble det en jentetur for Småfiskan, i og med Sondre og Petter hadde fri. Vi gikk først ned til butikken. Her hadde vi god utsikt mot alle bussene, lastebilene og bilene som kjørte forbi, mens Heidi var innom å kjøpte ukas varm mat. Vi vinket også hallo til vår gode venn Igleif. Arianna og Olivia ville gjerne inn på butikken for å se litt, og vi ble enige om å gå å kjøpe kjeks når Heidi kom ut igjen. Som sagt, så gjort. Olivia ble med inn for å plukke ut kjeks. Valget sto mellom Tom & Jerry-kjeks, og Gjende sjokolade kjeks. Vi kjøpte likegodt begge to. Olivia ga pengene til kassadama, og var så fornøyd med å få penger tilbake at hun foreslo en tur til lekebutikken :)

Vi ruslet deretter opp til lekeplassen til Arianna, der er det alltid populært å være. Maia og Emilie gikk hele veien opp til lekeplassen, og kunne ikke komme fort nok frem, de ville såå gjerne leke seg. Emilie var også rask med å komme seg ut av vogna, for så å springe rett bort til klatrestativet å begynne å rusje. Marie fulgte etter. Maia, Arianna og Olivia disset i superfart, før de hoppet i sandkassa. Arianna bygde et stort, fint slott, som trollet bodde i. Mens Olivia og Maia lagde sandkaker av sjøstjerner.

Man blir sulten av å være på tur, så det var godt å sette seg på benken å ta frem drikkeflaska si, og matboksen sin. Den ene brødskiva etter den andre ble spist. Og da alle var gode og mette tok vi frem saft og kjeks. Alle ville gjerne smake på sjokoladekjeksen, og den falt visst nok i smak :) snakk om å kose seg på tur altså :)

Selv om vi lekte oss kjempegodt, og hadde det veldig fint, måtte vi tilbake til barnehagen. Arianna ble så trøtt at hun sovnet på veien hjem, mens Olivia, Maia, Marie og Emilie sovnet godt i vognene sine da vi kom tilbake til barnehagen.

Takk for en fin tur alle sammen:) :)


Viss du leser Storfiskan sin flaskepost, får du vite hva som skjedde da vi var på skattejakt i Hanskemoralen :)

Heidi og Randi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...