torsdag 14. april 2011

Flaskepost uke 15

STORFISKAN


Vitenskapsmuseet


”Lena!” Trym kommer oppsøkende bort til frokostbordet.
”Ja?” svarer undertegnede, spent på fortsettelsen.
”I dag ska vi på tur vi Storfiskan!” store, ivrige øyne lyser mot meg.
”Å, ja, ska dåkk de?”
”Ja, å da ska æ ha me mæ sparkesykkeln min. Den står uttafor gjerdet”.

Trym hadde full oversikt og planene klare for dagen. Men så kom vi på at det kanskje ble litt dumt med sparkesykkel siden vi skulle kjøre buss til byen. Det var Trym helt enig i – men da måtte vi huske at han måtte få sparkesykkelen sin når vi kom tilbake.

Maria viste lykkelig fram to føtter med joggesko på. Så deilig, så lett – sol og vår er deilig også for små barneføtter! :)
”Ka ska vi ha på når vi går?” lurer Maria videre på.
”Jakke, lue og sko”.
”Bare det?!?” stort smil fra øre til øre.

Lenge siden påkledning til tur har gått så lekende fort. Lars stod overrasket tilbake, for en gangs skyld hadde vi veldig god tid til bussen.

Mens Lars fant fram jakke og sko, listet Lena og tolv barn seg bak hushjørnet. Stille, stille stod vi knisende og ventet på Lars. Det ble mye latter og artighet når Lars forundret stormet ut porten og lurte på hvor alle barna og Lena hadde tatt veien.
Forsinket aprilsnarr? :)

”Æ like å kjør buss æ” fortalte Julian mens vi satt på buss nr 7 i dag. Han utdypet og fortalte at han likte det så godt at han skulle bli bussjåfør. OG jobbemester.
Med grønn bukse, utdypet Aleksander. Grønn selebukse, akkurat sånn som regnbuksa.
”Og så kan vi jo kjør grønn buss sånn som no” sa Julian.
”Jaaa, det kan vær jobbebila vårres!” avsluttet Aleksander.
To som har det klart, greit med litt framtidsplaner! :)

Etter en liten spasertur kom vi fram til Vitenskapsmuseet. Ida B. var veldig spent på hva som ventet oss innenfor døra, hun hadde nemlig hørt noe rykter om en tiger.
Da vi voksne fortalte at vi først skulle spise mat utbrøt hun overrasket:
”Hæ? Ska vi bare spis hær?”

I matpakkerommet spiste vi maten vår og snakket litt om hva vi skulle etterpå.
Christine og Erika var i knisehjørnet, og lo av omtrent alt og ingenting. Og latter er smittsomt, snart lo hele bordet. Dagens latteryogatime? :)

Hedda kunne fortelle at ”hær har æ vært før æ sjø. Æ har vært hær sammen med mamma å Elise en gang. Å da så vi på dyran.”

Vi passerte en stor spekkhogger, noen stakk forsiktig en finger inn i munnen på den. Frida kikket storøyd inn mellom tennene, og lurte nok på hva som gjemte seg lenger inn.

I rommet som heter ”Arken” var det masse forskjellige dyr.
Den som fikk mest oppmerksomhet, var tigeren.
Rine holdt ekstra hardt i hånden og kikket med store, forskrekkete øyne på den. Samtidig var det nok litt spennende, for hun ville gjerne stå der å se litt på den og.

Frida var raskt med å komme bort å holde i den andre hånden. Mange inntrykk og naturtro lyder gjorde nok dette til en eventyrlig opplevelse for Storfiskan.

Julian og Aleksander stormet bort til oss voksne da tigeren plutselig ga fra seg et brøl. Nei, dette var litt i skumleste laget mente Julian.

Christine fant mye fascinerende i det innerste rommet i Arken, der alle fiskene er utstilt.
”E de ordentlig vann inni der” lurte hun og pekte på glassmontrene.
”Ka e de dær?” Hun hadde oppdaget breiflabben.
Merkelig fisk konkluderte vi. Sjøstjernene og skjellene falt i veldig i smak, vi stod lenge og bare kikket på de.

Sofie syntes blekkspruten i taket var imponerende, da vi fant bilder fra Ranheimsfjæra og en gedigen blekksprut var begeistringen blandet med litt skrekkblandet fryd. Hedda delte fascinasjonen, de stod lenge å kikket på bildene av blekkspruten.
”Har den vært i fjæra vårres?!” Det var heldigvis lenge siden nå da.

Ida E. fant en bølgemaskin som hun syntes var litt spennende, hun viste oss voksne hvordan vi kunne bruke den uten å bråke så masse med den. Vi så hvordan båten i den lille vanntanken nesten veltet dersom man lagde masse, masse bølger.

Trym fant et klatretårn, sammen med Lars, Julian og Aleksander klatret de til topps og speidet utover alle dyrene.

Etter å ha tegnet litt og fått sett både bjørner, aper, tiger, elg og fisk på nært hold, var det på tide å finne veien tilbake og hoppe om bord på buss nr 7.

Vi fikk flere kommentarer fra andre denne dagen på hvor flinke Storfisker vi har, hvor høflige de var og hvor flinke de var til å gå på tur. Det varmet selvfølgelig Lars og Lenas hjerter, vi nikket ivrige til dette og var stolte som haner etterpå! :)

Vi toppet det hele med at samtlige barn takket for seg og vinket ha det til verten i kassen på Vitenskapsmuseet.

Heldige oss som har verdens beste Storfisker!

Vi avsluttet den flotte turen med å stoppe på Prix å kjøpe IS!!!
Det smakte fortreffelig! :)

Ønsker barn og voksne en fortreffelig påske!

Lars og Lena
SMÅFISKAN:

Mandag 11. april:

Mandag – og vårens første tur for Småfiskan. I dag gikk turen ned til butikken, vi skulle nemlig besøke vår kjære venn Igleif :) Med i sekken hadde vi glass og metall.

Marie og Emilie fikk sitte i vogna, mens Olivia og Petter gikk ved siden av Heidi. Randi fikk være turkompis med Sondre og Arianna. På veien ned var det mye spennende å se på. Emilie og Marie satt glade og fornøyde i vogna å så på alt vi gikk forbi. Herlig barnelatter hørtes fra vogna :)

Olivia fortalte at hun var stor jente, og gikk. Men hun var mest mammaen sin storjente da. Petter fortalte at han hadde vært i Pirbadet i helga, og der må man passe seg litt for vannet, som kommer kjempefort, men det gikk bra :)

Sondre fortalte om bussturen han hadde hatt i helga, mens Arianna fortalte at hun ville klatre på taket på huset der kråka satt. Vi ble enige om å gå på fortauet, men at vi kunne se på kråka som satt på taket :)

Vel fremme ved Igleif fikk en og en kaste glass, bokser og tuber ned i magen til Igleif. Små barnehender holdt glasset og metallet som en dyrebar skatt, før de slapp det nedi containeren med et brak :)

Vi takket for oss, og vinket hadet til Igleif før vi gikk opp til barnehagen igjen. På veien opp så vi en lastebil, en motorsykkel, en hund, huset til Heidi og huset til Petter. Vi fikk også en liten «spion» med oss på turen opp, en kattepus listet seg nysgjerrig bak oss, og fulgte oss helt opp til barnehagen :)

Det var godt å sette seg i gapahuken å spise mat, etterfulgt av biola og saft.


Takk for en fin tur Småfisker, vi gleder oss allerede til neste turdag :)

God påske alle sammen.

Heidi og Randi

1 kommentar:

  1. Høres ut som en kjempefin tur! Så levende og godt beskrevet:)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...