onsdag 16. februar 2011

Lattermild samlingsstund

LATTERYOGA
Hva er latteryoga?


«Latteryoga er en bevegelse som ble startet av Madan Kataria, en indisk doktor, i 1995.


En god latterkrampe gir både lungene, hjertet og tarmene en god massasje, og mer oksygen tas opp i blodet - «indre jogging» for innvollene våre.


Latter får kroppen til å lage flere og mer aktive immunceller som nedkjemper virus og bakterier. Latter sørger også for at stresshormonene holder seg på et lavt nivå.


Når man ler frigjøres endorfiner, kroppens egne smertestillende midler. De stimulerer immunforsvaret og sakker aldringsprosessen.


I tillegg er latter universalt – le kan man gjøre sammen selv om vi snakker forskjellige språk.
(kilde: http://www.livsloft.no/latteryoga.html)


Med dette i bakhodet skulle undertegnede ha LATTERYOGA sammen med Storfiskan.


Dessverre fulgte det ikke med oppskrift på dette, ergo vi IMPROVISERTE. Vi fikk oss alle en god latter, så om det ikke ble «ekte» latteryoga, fikk vi hatt litt «indre jogging», vi frisknet til og jammen meg så vi litt yngre ut når vi kom ut etter samlinga og.


Spøk til side, her er hva vi gjorde:


Innledningsvis fortalte Lena litt om hva latteryoga er, og hvorfor vi skulle ha det. Videre så vi et klipp på youtube.com, se forrige innlegg.
Her må det være UMULIG å ikke le litt, eller trekke på smilebåndet i det minste. Ungene syntes i hvert fall det var morsomt.Vi stilte oss opp i en ring og lo. Det høres enkelt ut, men ved å framkalle falsklatter, begynner man fort og le – smittsomt er det også! Bare prøv selv.


Nå var vi igang, hvert barn fikk vise frem sin morsomste latter etter tur, også lo vi litt av det også! :)


Til slutt hadde vi grimasegymnastikk, der den ene grimasen verre og morsommere enn den andre dukket opp. Barna lo og kommenterte hverandres grimaser. Det er rart å se hvor forandret man blir ved å gjøre seg til!


Konklusjonen etter å ha prøvd latteryoga: Det er definitivt morsomt, vi fikk ledd en hel del, og vi kan godt gjøre det igjen! Men det hadde vært en fordel å prøvd det selv, hos noen som virkelig kan det. Uansett liten og stor var godt fornøyde, og det er jo det viktigste.

Lena

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...