fredag 18. februar 2011

Flaskepost uke 7

SMÅFISKAN:

Tirsdag 15. februar:

Storfiskan i gymsalen – og Småfiskan har barnehagen for seg selv. Det betyr mye herje lek og tumle lek:)

Vi startet dagen med at Emilie, Marie og Maia serverte kakao og kaffe til de andre Småfiskan som leste bøker. Sondre fikk en kopp kaffe som var for varm. Maia kom straks å blåste på. Olivia ville ha kakao, og vips hadde Marie fylt opp koppen hennes. Mens Sondre ville ha kakao og kaffe, Emilie tvilte litt, men det tok ikke lang tid før også Sondre var fornøyd med serveringen :) Det er morsomt å se at Småfiskan utvikler seg i leken.

Før lunsj leste vi i bøker. Mummitroll-boka har fått konkurrenter for i dag var det Tassen på tur, en traktor-bok og Bukkene Bruse på lekeland som ble lest.

Etter lunsj, som var smøremåltid var det tid for en hvil og utelek. Arianna og Petter lekte Brannmann Sam på klatrestativet, og begge 2 var brannmann Sam. « for det går ann sjø» Sa Arianna før hun sprang avgårde for å slukke en brann. Sondre og Marie kjørte motorsykkel sammen, mens Randi og Olivia lekte sammen på blekkspruten. Maia og Emilie tok en velfortjent hvil i mens.

I dag ble vi også enige om hva vi skal ha til varm mat neste uke. Da er det nemlig Småfiskan sin tur til å bestemme. Vi ble enige om fiskeboller i hvit saus med poteter og grønnsaker.


Onsdag 16. februar:

Utedag for Småfiskan. Vi var snare med å kle på oss etter frokost. Det er herlig å være ute selv om det blåser litt. 6 Småfisker og Heidi var ute å lekte seg helt til det var tid for varm mat. I dag hadde barna bestemt seg for nachos, noe Småfiskan ikke var uenig i :) nachos med grønnsaker, rømme og salsa ved siden av, gjett om vi koste oss. Resten av dagen koste vi oss inne med bøker, lek og puslespill.


Torsdag 17. februar:

Muffins med en dæsj humor? Hvordan lager man det? Jo, nå skal du høre:

Du tar 5 småfisker rundt to bord. Deretter tar du frem muffinsrøre, former og en te-skje til hver. Til slutt sier du «da er det bare å lag muffins». Og vips, 5 barneansikt lyser opp, og hiver seg over muffinsrøra. Smiler lurt, og putter te-skjeen med muffinsrøre i munnen, og stråler fornøyd.

Mens Randi og Heidi lager muffins til Storfiskan får Småfiskan kose seg med å putte mye røre i magen sin, og litt i muffinsformene. «Det e artig» mente Arianna, «namis» sa Emilie, Maia og Marie. Sondre sa: «Nammenam». Vi puttet også en hemmelighet i muffinsen, for å overraske storfiskan og Petter som kom litt senere i dag. Da vi hadde spist lunsj, var det herlig å spise sine egne muffins. Og jammen meg hadde vi ikke selv glemt hva det var i muffinsen, og ble gledelig overrasket da vi fant gele-toppen vi hadde gjemt. Snakk om lykke.


Fredag 18. februar:

Endelig var dagen her, og det var klart for karneval. En etter en kom barna inn i barnehagen, fornøyde og stolte over kostymen sin:)

Maia var en humle, Marie var en and, Emilie var Ole Brum, Petter var Kaptein Sabeltann, Olivia var Nasse Nøff og Arianna (og Randi) var prinsesser. Etter lek og fotografering var det klart for samling. Småfiskan fikk komme opp en og en å vise seg frem, og fortelle litt om kostymet sitt. Noen synes det var helt fantastisk å få komme frem å snakke, mens andre syntes det var litt skummelt :) vi fikk også komme å danse disko samen med Storfiskan.

Herlig barnelatter, Aqua og grandprix sangen «Haba, haba» hørtes i hele barnehagen :)

Da var det fint å sette seg ned å nyte pizza som Salim hadde laget til oss.

Da karnevalet var ferdig gikk vi ut i et fantastisk vintervær :)

Takk for en super dag alle samen

God helg.

Heidi og Randi


STORFISKAN


Tirsdag 15. februar

”Jaa – i dag ska vi te gymsal’n!” Julians begeistring summerer vel egentlig opp hvordan vi alle følte det inni oss denne tirsdagen i februar.

Gymsalen er alltid like populært, deilig å løpe, herje og tulle så mye man vil uten å få beskjed om at ”dette kan vi ikke gjøre når vi er inne”. :)

Mens vi ventet på buss nummer sju, dukket et kjent fjes opp – pappaen til Julian skulle også ta buss. Stor stas og veldig rart syntes Julian, som kikket litt lurt bort på pappa Frank hele bussturen til Dronning Maud.

Rine lurte spent på hvordan det var i gymsalen. Øynene hennes lyste spent i det vi gikk inn i gymsalen. Her var det mye artig å ta seg til!

Endre viste stolt frem Byggemester Bob t-skjorta si til Julian, Aleksander og Trym. Han var arbeidsmann, de bygget og ordnet opp. Aleksander fant seg snart en innebandy kølle og en ball som han for rundt med, mens Trym ville hoppe om kapp på hoppeball.

Ida E. og Maria svingte seg med full kontroll i turnringene, meeeereeee fart!!!

Jentene imponerte med å vise frem forskjellige triks, blant annet å henge opp ned og komme seg ned selv.

Erika og Christine solgte is til alle som hadde penger. Deilig, kald is gjør godt etter en økt i gymsalen, salget gikk strålende!

Hedda og Sofie viste hvor høyt oppe i ribbevegen de turte å klatre før de hoppet ned på ”tjukkasen” som lå nedenfor. Tøffe jenter!

Ida B. Syntes det var veldig skummelt med turnringene, og passet på at Lars holdt godt fast i ringene mens hun satt i dem. Etter en liten stund skjer det som er så herlig med å være sammen med barn – gradvis får Lars slippe taket, og snart disser Ida B. alene.

For en utvikling på bare få minutter. Stoltere jente med bredere smil har vel Trondheim neppe sett maken til! Ekstra stas blir det med heiarop og applaus.

Frida og Rine spratt bortover gulvet på hver sin hoppeball, leende og andpustne – og lykkelige. Rine pratet som en foss, her var det mange inntrykk som skulle settes ord på!

En forfriskende og aktiv dag i gymsalen på Dronning Maud, vi gleder oss allerede til mars. Da skal vi dit igjen! :)

”Hva er det som er grønt og går opp og ned?
En agurk i en heis.”Lars og Lena


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...