lørdag 26. januar 2013

Flaskepost uke 4

En dag i barnehagen fra øynene til et småbarn (del 2)

...Etter en liten stund i hagen må vi desverre gå inn igjen.
Da vi er inne i gangen kommer den voksne og vil åpne glidelåsen på utedressen min. "Selv, slev!" roper jeg. Jeg kan jo gjør det selv!!! Sånn, glidelåsen er åpen, men jeg får ikke armene ut. Jeg strekker dem i alle retninger men dressen vil ikke av. Jeg roper, at jeg trenger hjelp. "Vent sier den voksne" Jeg har ikke lyst til å vente, så roper jeg igjen - høyere. "Ikke rop, du må vente på tur" får jeg som svar. Oi jeg kjenner at jeg er veldig sulten nå. Siden det hjalp ikke å rope kaster jeg meg på gulvet - nå ser dem at jeg er sur, og må jo gjøre det jeg vil. Jeg kikker litt ut fra armene mine - de ser ikke en gang på meg!! Da begynner jeg å sutre lit. Endelig etter jeg sutrer litt kommer en voksen og tar meg opp og hjelper meg. Ganske slitsomt med de voksne noen gang altså! Spesielt hvis de hører ikke etter med en gang!

Jeg går på badet og vasker fingrene mine. Etter kort tid er jeg ferdig, men det er jo så gøy å leke med vann. Men så må jeg gå og sette meg på bordet. Jeg sitter på stolen min og venter til alle er på plass. Da synger vi matsangen. Etterpå er jeg så heldig! Jeg er det første barnet som får brødskiven! Jeg sier at jeg vil har leverpostei. Det var godt! Når alle har mat og drikke prater den voksne med oss. Jeg ser en fugl i trær foran vinduet. Jeg peker til vinduet. Den voksne synes også det er spennende og ser ut fra vinduet. Koselig å ha en rolig tid og prate med en voksen og de andre barna. Etter at jeg har spist en skive til - jeg var jo så sulten - sier jeg "Takk for mat" og rydder fatet mitt og koppen min. Den voksne smiler til meg og sier "Så flink du er til å rydde tingene dine!" Jeg smiler tilbake og er stolt av meg selv! :-)
En annen voksen kommer inn i rommet og henter meg for å gå på badet. Den tar av bleien og jeg setter meg på potten. Jeg får en bok og den voksne spør meg om det var spennende. Jeg forteller om hunden jeg ser og katten og de andre dyrene. Når jeg er ferdig med å tisse får jeg en ny bleie og vi går ut i gangen. Jeg må kle på meg igjen. Men siden jeg er ganske trøtt får jeg hjelp. Til slutt får jeg smokken og den voksne tar meg og legger meg i vognen min som står foran døra. Det er godt, jeg sovner nesten med en gang.

Etter at den voksne vekte meg og jeg satt litt på fanget, forteller jeg alt jeg drømte om. Så spennende og mye å fortelle. Den voksne ser på meg og da ser jeg at den skjønte ingenting nå - typisk, de forventer hele tida, at jeg forstår hva de sier, men selv forstår de ikke språket mitt.... i det minste er dem høflig og smiler til meg eller noen gang sier de ting som "ah ja, sier du det? Ah ok" Fint å se at de prøver hardt å forstå meg. Jeg ser matboksen min står allerede på hylla. Etter jeg lekte litt og nesten alle barna har våknet, går jeg på badet igjen for å vaske fingrene mine. Jeg lurer litt hvorfor jeg må vaske fingrene hele tida - kanskje vet voksnene at det er gøy å leke lit med vann - bare uten å blir bløt. Jeg spiser alt jeg har i matboksen min.
Etterpå leker jeg med toget. Jeg bygger en lang togbane. To andre barn hjelper meg. Innimellom må vi diskutere litt den beste måten å bygge.
Nå skal vi tegne. Jeg springer til bordet, der den voksne har arker og fargeblyanter. Jeg tegner rundinger - mange mange rundinger. Når jeg er ferdig tegner den voksne også noe på baksiden av arket mitt og henger den opp på veggen. Den voksne synes at jeg tegnet fine rundinger. Jeg smiler og fortsetter å kjøre toget.
Da døren åpner seg kommer pappaen min i rommet. Jeg er glad for å se ham og viser ham toget mitt.

Takk for en fin dag i barnehagen!! :-)


                                                                                                                           (Clara Franke)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...