fredag 24. februar 2012

Flaskepost uke 8

STORFISKAN:

Torsdag 23. februar

God mat og drikke er pakket og klar, vi gjør oss klar til bytur. 3 voksene og 6 barn skal ta bussen til natur vitenskapsmuseet i byen, selv om det er bussturen dit vi gleder oss mest til.

Da vi kom frem til spiserommet får vi en hyggelig telefon. Det er pappaen til Petter som sier Petter er på tur til oss.
''Kult å seg deg Petter'' sier Julian når han får øye på Petter. Barna spiser fort mens Lars skjenker litt supersaft til 7 barn som venter spent på at vi skal gå å se oss rundt.

Vi har vært her før men det er mye nytt å se hver gang. Nå er vi klar til å gå. ''JAAA!'' roper Olivia som er super klar nå.

Det første vi skal se på er jo selvfølgelig dyrene de har stående og da mener vi spesielt TIGEREN som lager lyd. Noen synes den er litt skummel, men da er det bra Håvard og Lars har ei god hand å holde i.

Livet under havet utstillingen er neste på listen. Der er får vi se noen av de største fiskene vi har i Norge, ''og de er større enn deg Lars'' sier Erika, ''Men Lars er sterkere'' kommer det fra Aleksander. Noe han har helt rett i;)

Så kommer vi til et rom der vi kan få være med og bygge et fuglereir, det er noe alle barna har lyst til, så vi hiver oss i gang meg byggingen. Nå er klokka så masse at vi må tenke på å komme oss til barnehagen, der Småfiskan står klar med nydelig hjemmelaget tomatsuppe. Så vi springer ned og kler på oss klærne å gjør oss klar til hjemturen. Det har vært en super kul tur mener ei sliten Ida, noe vi andre er helt enig i.


Sara, Håvard, Lena og Lars


SMÅFISKAN:Onsdag 23. februar:


I dag var det kino i barnehagen. Små og store benket seg ned på stua, og var klare for en Kosinus-episode eller to. Emilie, Maia og Marie fant seg godt til rette, og det var tydelig at Kosinus var en klar favoritt. Snorre syntes det var mest stas å se på cd-spilleren der all lyden kom fra, mens Kristoffer og Ciljan syntes det var tryggest å sitte på fanget til Randi mens kinoen pågikk. Mens små og store var å kino bakte Lena nydelige kanelboller til oss.

Etter lunsj var det koselig å sitte ute i solveggen å drikke varm saft og spise kanelsnurrer. «det e jo solskinn ute» sa Emilie før hun sprang i garderoben for å kle på seg.
Torsdag 24. februar:

Småfiskan ruler barnehagen, de største er på tur. Vi setter oss på stua og tar på malefrakker, legger en voksduk på bordet og er klar for en kunstnerisk stund. I dag skal vi male de fine posene våre. De skal vi bruke til å legge våte klær i, slik at mamma og pappa kan ta de med hjem.


I dag får Småfiskan bruke glittermalingen for første gang :) Emilie far paletten sin med maling, ser på lilla-fargen med glitter i, og sier: «Åååå, den va fin den». Snorre og Oliver syntes også glittermalingen var fin, faktisk så fin at de smakte på den opp til flere ganger:) Marie malte både med blå, lilla, gul, rød og orange. Og posen ble kjempefin. Ciljan syntes det var mest spennende å hjelpe Marie, for han ville heller male på hennes pose enn sin egen.

Etter lunsj lekte vi oss inne i dag, med tegning, puslespill og lek med dukkene. Det er herlig å ha barnehagen for seg selv noen ganger. Da Storfiskan kom tilbake fra tur spiste vi hjemmelaget tomatsuppe med rundstykker.


Takk for en fin, fin dag alle sammen:)


Sara, Heidi og RandiIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...