mandag 7. mars 2011

Flaskepost uke 9

STORFISKAN


Tirsdag 1. mars


Samlingsstund

Storfiskan samler seg rundt i en ring. Slik det har gjort så mange ganger før.

Hva skal vi gjøre i dag?
Barna får fortelle hva de liker i samlingsstunden, og hva de ikke liker. Fordelen med å jobbe med barn, er at de er så ærlige, jeg fikk med andre ord mange gode svar som jeg kan jobbe ut i fra til senere samlinger.
I dag skulle vi LEKE i samlingen. JAAAA! Var responsen på det, så det kan vi gjøre mer av virker det som... :)

Leken vi har lekt i dag utfordrer hukommelsen litt samt at barna får testet hvor observante de er til de rundt seg.

En gikk ut i stua, mens ett barn ble gjemt under et teppe midt på gulvet. Barnet på stua ble hentet inn i samlingen igjen, og skulle nå ved å studere barna som satt i ringen, gjette hvem som lå under teppet. Det ble mye fnising – dette var virkelig ikke så enkelt som man skulle tro.

Da undertegnede gjemte seg under teppet, med hele flokken av barn stående rundt for å dekke til der teppet ikke strakk til (....), nådde latteren sitt klimaks, og hun som skulle gjette hvem det var skjønte virkelig ikke hvem det var som kunne være borte... Hun lo godt hun og da teppet ble tatt bort og Lena «hoppet» frem.

«Sånn samling vil vi ha mer av» utbrøt Storfiskan når samlingen var over. Og det skal vi så klart!


Fredag 4. mars

«Ut på tur aldri sur» er en god beskrivelse av turen vår i dag. Utsagnet om at det «ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær» er vel en sannhet med modifikasjoner. For godt kledd var vi alle mann, men ikke en gang de beste regnklær klarte å holde ut det øsende, pøsende regnværet vi fikk på turen.

Når det er sagt har vi vel sjelden hatt en mer latterfylt tur.

Chamonix var destinasjonen vi hadde bestemt oss for, og med pølser og kakao i sekken gledet vi oss alle til lunsj og lek i skogen.

Det var mange hindringer på veien isete og sølete jorder var en av dem. Vi snublet, lo litt, reiste oss opp og falt igjen – riktig så ille var det vel ikke, men det var en del som fikk nærkontakt med bakken et par ganger i hvert fall.
Ingen sure miner for det, tydelig at barna gledet seg!

11 barn og to voksne ankommer Chamonix etter hvert, og kan konstatere at vi har hele skogen for oss selv, det er tydeligvis ingen andre barnehager som er på tur akkurat i dag.

Vi bestemmer oss for å gå på en liten oppdagelsesferd etter maten, men først; PØLSER!!
Ingen tvil om at matlysten er på topp når man er på tur! Både tre og fire pølser forsvinner ned i små sultne mager. Frosne hender varmer seg på en kopp kakao. Drypp, drypp – heldig for oss er trærne såpass tette at vi får spise maten vår i fred for regnet.

Sekkene er pakket, grillene slukket – vi skal på oppdagelsesferd.
Vi lister oss på rekke og rad gjennom den tette skogen. Var det noen som hørte raslingen der borte?
Stille, stille, vi sniker oss videre. Nå har vi nådd toppen, barna utbryter: «Vi ser hele by'yn!»

Etter å ha beundret Ranheim by en stund, sett busser, biler til og med skolen så vi på denne utsiktsposten vår, gikk vi videre. Gjennom våt snø snublet vi oss framover, noen tester hvordan det er å bli sittende fast i snø, andre fikk sett at det går an å snuble inn i et buskas, Fortsatt like blide, og der – en gapahuk. Den må utforskes!

Vi løper rundt den, inn i den, ser gjennom et hull i veggen og sklir forbi den. (Den fine stien hadde blitt til en lang rutsjebane...)

Noen prøver seg på å ha konsert, andre er på tigerjakt. Vi ler, sklir og oppdager. Alle er vi nå gjennomvåte, men lykkelige. Vi blir enige om å gå tilbake til barnehagen, da det er flere som trenger nye klær. Gjennom skog og kratt, over røtter og under en grein, snart er alle 11 skjønne små klare for å til barnehagen gå.

De flinke Storfiskan er våte og slitne etter mange krumspring, vi er stolte av å jobbe sammen med så positive og flotte barn!

TAKK FOR EN FIN TUR!! :)


Lars og LenaSMÅFISKAN:


Mandag 28.februar:

Sondre, Arianna, Emilie, Petter og Olivia gikk ut sammen med Heidi like etter frokost i dag. Ute leken gikk i å samle vann i bøtter og spann. Under klatrestativet satt Olivia, Arianna og Emilie med hver sin spade og bøtte. Mens Petter og Sondre samlet vann fra sandkassen med gravemaskin og «stor-spade». Småfiskan gleder seg ekstra til snøen forsvinner, og vi kan ta ned dissene igjen :)

Småfisk-jentan lekte seg kjempefint, knis og latter hørtes på lang vei. Småfisk-guttan ble forvandlet til arbeidsmenner, og hjalp Randi å strø på den glatte isen. Tunge spader med grus ble løftet i været, og med så god hjelp tok det ikke lang tid før hele uteområdet var strødd.

Etter å ha vært ute nesten hele dagen var det godt å gå inn å spise 2-måltidet. Den ene småfisken etter den andre ble mer og mer trøtt ettersom brødskiven forsvant i magene våre. Etter maten hadde vi lesestund helt til det ble hentetid:)


Tirsdag 1. februar:

Samlingstund:

I dag var det Småfiskan selv som fikk bestemme hva samlingen skulle inneholde. Arianna hadde lyst til å finne ut hvilken dag det var i dag, og dermed sang vi «Hvilken dag er det i dag?» Vi ble enige om at det var tirsdag.

Olivia ville synge «trille, trille ballen»,og Petter ville høre «Hjulene på bussen», dermed sang vi av full hals.

Emilie tok begge hendene og viste frem at apekattene hoppet i senga. Denne har vi lært av Storfiskan:

« 5 små apekatter hoppet i senga,

En ramlet ned, og slo seg i hodet.

Mamma ringte legen, og legen sa:

apekatt i senga, er ikke bra»

Og slik forsetter regla helt til alle apekattene har ramlet ned.

Sondre hadde lyst til å lese «Mummiboka», og som sagt så gjort, boka ble lest hele 2 ganger, før Småfiskan var fornøyde.

Til slutt i samlingen fikk barna komme frem å fortelle litt om det hadde lyst til det.

Emilie fortalte at hun het «Mie, og at om storebror Julian.

Olivia fortalte hva både hun, mammaen, pappaen og hunden hennes het.

Sondre fortalte om pappaen hans som kjører bil og om mammaen.

Arianna snakket om storebror Tony, og om mammaen sin.

Petter hadde en hel del på hjertet, om blant annet mammaen hans som hadde aua på foten, men at det gikk bra, om storesøster Ida, pappaen hans, og om Best.

Etter en lang og innholdsrik samling var det jammen meg godt å få servert Baligryte med salat og ris :)


Heidi og Randi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...