tirsdag 10. august 2010

AbcAbc`en vår inneholder blant annet tips og forklaring på begreper vi bruker i barnehagen. Vi har laget den alfabetisk for at det skal bli lettere å finne fram til det man lurer på. For nye foreldre anbefaler vi å lese gjennom hele før oppstart i barnehagen.
Abc`en oppdateres ved behov.
Akvarietbarnehage.no: Her finnes det dere trenger å vite om barnehagen og enda litt mer. Vi legger ut ny informasjon og nye bilder stadig vekk, så her gjelder det å holde seg oppdatert! 
Vi har og en egen side på Facebook- med bildealbum og oppdatering på "nyheter". Bli gjerne venn med oss:)
Bleier formet som en T, med åpning på sidene, foretrekkes. Det vil bli hengt opp lapp på barnas hylle når det er på tide å ta med en ny pakke. 
Bursdag: Når man feirer år er det stas å komme i barnehagen. Flagget svaier i vinden, bursdagsbarnet får velge bursdagsmeny og får et kort fra resten av gruppa i samlingsstunden. Det er deilig å være i fokus en dag!
Foreldre sender ikke med noe, barnet er i fokus, ikke maten.    
“Bingen” heter komposten vår. Matavfall blir til jord.
Blekkulf er miljødetektiv. Han kan dere lese mer om ved å følge linken som ligger under siden "Linker".
Bursdagsinvitasjoner til private selskap formidles utenom barnehagen dersom ikke alle barna fra ei gruppe blir invitert. 
Barnas valg: Det å komme i barnehagen på fredag og få velge en gruppe er kjempestas!   Barna trekker om å velge først.
Badetøy må gjerne sendes med når det er godvær.
Dagsrytme:
07.15.............Barnehagen åpner
08.00-08.30.Frokost
11.00.............Lunch
14.00.............«2. måltidet»
16.30.............Barnehagen stenger
Dette er faste holdepunkter på dagen. Gruppene vil være fleksible og impulsive på turer og andre aktiviteter.
Drikkeflasker med vann må være med, spesielt i sommerhalvåret. Disse må tas med hjem for vask hver dag på grunn av helsemessige årsaker. 

Ekte, stolt og unik!
Er barnehagens slagord. Vi jobber for å ivareta at vi er- og tar utgangspunkt i at barna er ekte, stolte og unike.
Egne leker medbringes kun på annonserte ha-med dager. Elektroniske leker, samt våpen leker kan med fordel være igjen hjemme.
Frokost i barnehagen? Kom senest kl 08.15. 
Garderobehyllene er foreldrenes ansvar. Sørg for at barna har riktig klær til riktig vær. Vi legger våte og skitne klær i gymposene. 
Grønt flagg er barnehagens miljøsertifisering. Mer info finnes på høyre side under "Omtanke for andre"
Henter ikke mor eller far skal vi ha beskjed uansett, hver gang. I kontaktskjemaet til barnet kan dere oppføre hvem som kan hente barnet.
Igleif tar imot brukt glass og metall fra oss. Han er en del av vårt fokus på miljø. 
Innesko/tøfler tas på av foreldrene i garderoben hver morgen. 
Jul og andre høytider medfører gjerne spørsmål rundt kristendommen. Vi undrer oss sammen med barna, og følger norske tradisjoner. Dersom noen ønsker at deres barn ikke skal delta i gudstjeneste, eller ikke skal delta i samlingsstund om høytidene, gi oss beskjed. 

K
lær og utstyr ditt barn trenger i barnehagen: 
Sommer: Regnklær, parkdress/ overtrekksdress, solhatt, solbriller, solkrem, støvler, joggesko, sandaler, fingervotter, shorts, t-shirts.                                          
Vinter: Kuldekrem, regnklær, varm dress, lue, hals, regnvotter med for, fingervotter, ullklær, fleeceklær, ullundertøy, ullsokker, vintersko & cherrox.
Skiftetøy:
2 par sokker, 2 bukser, 2 gensere, 2 truser
2 strømpebukser, tursekk, innesko. 

Læring er viktig også for oss voksne i barnehagen. 3 dager i året holder barnehagen stengt, da vi har planleggingsdager til faglig utvikling. Vi følger planleggingsdagene til de kommunale barnehagene. 
I 2011/ 2012 holder vi stengt følgende dager:
19. august - 27.januar - 18. mai.

Middag serveres fast i barnehagen hver onsdag. Målet er å skape et trivelig måltid, samtidig som man blir presentert for nye og spennende råvarer. Også på dette måltidet er det alltid noe grønt. 
Medvirkning står sentralt i Akvariet barnehage. 
Matpakker sendes med hver dag. Søtpålegg & youghurt skal ikke sendes med i matpakken.
Merking av klær: for å holde orden på barnas klær, anbefaler vi at alle barnas klær er merket med barnets navn.
«Nei» og «ikke», er ord vi prøver å bruke minst mulig. Vi sier heller hva barnet kan gjøre.   
Om dere kommer etter 09.30 vil vi ha beskjed. Vi går gjerne på tur i denne tiden, eller setter igang ulike prosjekter.
Parkering bør så langt som mulig skje på gårdsplassen til barnehagen. Dersom det er fullt bes parkering skje opp langs barnehagens gjerde i Brattvollveien. Sørg for at bilen ikke hindrer trafikken og slå gjerne av motoren. 
Pedagogisk grunnsyn 
Hvert enkelt barn har sin egenverdi, med forutsetninger og muligheter for utvikling og vekst.
Barn er individer som har egne følelser, meninger, behov og ønsker. Dette må respekteres og imøtekommes.
I vår barnehage ønsker vi at barna skal utvikle et positivt selvbilde, samt sosial kompetanse i lek og vennskap.  
Vi vil ta vare på og legge til rette for at barna skal få utvikle sine sterke sider, for barna er fremtiden, og de har masse å bidra med.
I Akvariet barnehage ønsker vi å gi barna muligheter til å lære seg gode vaner når det gjelder miljø og ernæring.  Dette ved å være gode forbilder, vise og ta vare på oss selv og miljøet. 
Barn er kreative mennesker, som er veldig mottakelig for læring. Helt ubevisst går de gjennom dagen og suger til seg kunnskap av forskjellig karakter.                                                                                    Læring gjennom lek er vesentlig, det skal være morsomt å lære. 
I Akvariet barnehage skal barna få varierte opplevelser, erfaringer og muligheter til å bearbeide inntrykk gjennom forskjellige uttrykksformer. Det barna lager henges opp som pedagogisk dokumentasjon på det vi gjør i hverdagen i barnehagen. 
Omsorg er en del av det uformelle samspillet i barnehagen. Omsorg forbinder vi med evne til nærhet, ømhet, varme, godhet, hengivenhet, oppmerksomhet, tålmodighet og innlevelse.
Barnehagen skal formidle 
kultur og tradisjoner, derfor markerer vi sosiale og kulturelle begivenheter med bakgrunn i norsk tradisjon og andre land som eventuelt er representert i barnehagen. 

Rammeplan og Barnehageloven er grunnlaget for all planlegging i barnehagen
Sparkesykkel må gjerne tas med i barnehagen.
Skrotnissen samler på alt skrotet vi forbruker.  Alt dere kan se for dere som spennende prosjekter for barna, tas i mot med takk. F.eks: gode oppskrifter, ideer, silkepapir fra handlerunder eller tomme tørkeruller. Gjenbruk er et av våre fokusområder. 
Hver onsdag har vi STORsamling i barnehagen. Da samles små og store til felles samlingsstund. Delfinan, Småfiskan og Storfiskan har ansvar for samlingsstunden hver sin gang.

Taushetspliktskjema er signert av alle som jobber i barnehagen, uansett som de er vikarer for en dag, eller er her som studenter. 
Tursekken skal kun inneholde skiftetøy, matpakke, turkopp og flaske med vann slik at barna klarer å bære sekken selv. Kakao og saft spanderer barnehagen. Tursekken skal være med i barnehagen hver dag- slik at vi har mulighet til å dra på spontane turer utover de planlagte. (På spontane turer legger vi oppi matpakke og vannflaske.)

Uteleken byr på mange gode opplevelser og gir barna gode forutsetninger for å trives ute i alt slags vær. Funksjonelle klær til alle årstider gir oss et supert utgangspunkt.
Ukeplanen som henger på infotavla i garderoben inneholder eventuelle forandringer fra månedsplanen.
Visjon: "I Akvariet barnehage skal alle trives, - hver eneste dag!"
W blir til M om vi snur den på hodet.... Sånne utsagn og andre betraktninger dukker stadig opp i barnehagen. Dette kom fra en småfisk som allerede nå synes det er spennende med bokstaver. 

Yttertøyet tas med hjem for vask og sjekk hver helg, og ellers ved behov. 
Zzzzz... Soving foregår i vogn ute så lenge været tillater det. Avtal med Randi om dere skal ha med egen vogn eller ikke:)
Æ e prinsesse æ!”, eller cowboy, konge eller tiger! Vi tar ofte fram utkledningsklærne, noe som åpner for nye spennende utfordringer. 
Ønsker dere spesielle tema i barnehagen? Mer av noe, mindre av noe annet? Ta det opp med oss, vi er åpne for forslag! Husk at vi trenger tilbakemelding for å utvikle oss.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...