onsdag 31. oktober 2012

Månedsplan November 2013Vi var to måneder i Spania og vi vet nå masse om dette landet. Hvordan flagget ser ut, hva typisk spansk mat er og hvordan spansk musikk høres ut for eksempel. Nå sier vi ”Adios Spania!” og reiser videre.

I en samling hadde vi en demokratisk avstemning hvor reisen skal gå. Det var ikke så lett å bestemme seg mellom tre spennende steder, men til slutt fant vi ut at mestparten ville drar til Australia. De to andre forslagene var verdensrommet og jungelen.

Vi jobber etter Rammeplanen som sier: ”Kultur forstås her som kunst og estetikk, felles atferdsmønstre, kunnskaper, verdier, holdninger, erfaringer og uttrykksmåter.”

Derfor vil vi ”formidle verdier og kultur” og bli kjent med den australske kulturen og sammenligne den med Spania og Norge. Hva er forskjellen mellom de tre, hva ligner?
Hvilke mennesker og dyr bor i Australia? Kan vi finne elg der?

Vi gleder oss å undre oss sammen med barna!

En ny årstid er her og da passer følgende måle Rammeplan for barnehagen: ”Oppleve naturen og undre seg over naturens mangfoldighet”, samt ”Oppleve glede ved å ferdes i naturen og får grunnleggende innsikt i natur”
Barna gjør erfaringer med temperaturen og det forandrede utseendet av uteområdet. Også at snø er kald og at den smelter i handa. Hvordan kan man ha det koselig uten å fryse? Er det best med eller uten votter?

Samtidlig som vinteren begynner, har vi noen nye rutiner. Vi går oftere ut på formiddagen og blir inne på ettermiddagen, fordi om morgenen er det varmere ute.

Småfiskan skal gå på tur mer spontant. Vi ser på været og stemmningen i barnegruppa Vi skal også begynne med en fast småfiskgymdag.

Delfinan begynner måneden med å dra på kino- noe de har gledet seg lenge til!

Kristoffer og Gunhild fyller år. Hurra! Det skal feires med krone, kort og mange sanger!:)

1 november er det OD dag. Da kommer Marte (som nylig var i praksis hos oss) for å tjene penger til inntekt for kasteløse ungdommer i Nepal. Dere kan lese mere om prosjektet på od.no.

Husk planleggingsdag 16. november – barnehagen er stengt denne dagen. Da skal vi voksne ha fokus på HMS og gå igjennom rutinene våre igjen.

Vi ønsker små og store en fantastisk november måned!


Hilsen fra Antonia, Karina, Gunhild, Clara & Camilla


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...