mandag 9. august 2010

Godt sagt!


Endre 4,2
Vi er på badet før utetiden. Vi snakker om noen som ble syke og måtte dra hjem. Endre undrer seg over hvorfor denne jenta har blitt syk.
Lena svarer så godt hun kan på dette, og legger forklarende til: "Du va jo syk og va heim heile sist vækka, Endre, nån gang bli man bære syk. Men no e du jo heldigvis frisk igjen!"
Joda, Endre er forsåvidt enig i dette, men legger til: "Men æ like jo å vær hjæm æ da, Lena!"

Christine 5,2
Erika (4,8) etterlyser noen til å være nissepappa i leken deres, da Erika, Frida (3,4) og Christine allerede har andre roller. "Æ kan vær nissepappa" sier Frida. "Nei, det går jo ikke - du e jo kjælegrisen!" svarer Christine som den mest naturlige ting i verden.


Endre 3,4
Lena kommer på jobb. Endre møter henne i gangen og forteller at pappa er på jobb, Mia er på skolen og det er Henrik og. Enn mamma da? spør Lena; er hun også på jobb? Neida, svarer Endre fornøyd. Hun er i kjelleren på kontoret hun.

Julian 3,6
Vi er i fjæra, Tone holder på å sette opp lavvoen. Julian springer bort til Tone, slår ut med armene og sier: Æ elske telt!!

Sofie 2,9:
Randi har frokostvakt, og sitter på puterommet sammen med blant annet Sofie. Mens vi spiser frokost, ser vi Stein Viggo (som er vikar) gå forbi vinduet. Sofie lyser opp, snur seg mot Randi og sier: «du Randi, no kjæm`en Flamingo!
Julian 2,11 Mat
Litt lei brødmat kanskje..?:)

Ida 3,5 om hvorfor hun går i barnehage:
"Æ e ikke beibi lenger vet du.. Åsså e æ ikke voksen. Æ e bare midt i mellom æ skjønne du, og derfor må æ vær i barnehage!"Be deg ut....
Barna sitter ute under parasollene en regnværsdag i Akvariet barnehage og nyter matpakkene sine. Temaet rundt bordet er kjæresteri. Magnus (6 år) ser på Stine (6 år) og sier: "Det er ikke mulig å få be deg ut en lørdag?" Stine svarer: " Jo...., mener du nå lørdag?" 


Politi?
Ida (2,5 år) sitter ved frokostbordet og forteller om at man må ha bilbelte når man kjører bil. det har nemelig Bernt fortalt henne. Hvem er Bernt  lurer Merete på. "Er han politi kanskje?"  "Nei!", svarer Ida bestemt, og sier videre noe oppgitt: "Han er et menneske, Merete!"


Politisk diskusjon...
Tiril (4,5) spør Mia R (4,5) om hvem som bestemmer over verden.
Mia svarer: "det er kongen......."
Tiril: "Det er det absolutt ikke!- For det er Jens det!"Bilsyk
Rødfiskan og Gulfiskan er på tur opp fra butikken. På grunn av veiarbeid i området kjører all trafikken forbi oss. Randi sier: nå må alle gå inn til kanten for her var det mange biler. Tiril (4 år) nikker og sier: ja, huff, her var det så mange biler at jeg blir bilsyk. 


Tøfler.
Randi hjelper Ida (2 år) med tøflene. Randi sier: disse tøflene er nesten for små til deg nå. Kanskje du skal gi disse bort til noen og heller kjøpe deg nye. Ida ser opp forunderlig på Randi og sier: nei, jeg skal vente til tøflene blir så små at de passer til dukka mi.

Mummidalen?

Lena og Stine (4 år) sitter på bussen og småprater sammen. Lena kommenterer " vi skal sitte på denne bussen helt til Olderdalen. Stine ser forundret på Lena og sier: " Ska vi te Mummuidal`n?

Tiger...
Magnus & Cornelius (4 år) leker sammen på puterommet, og Cornelius har tatt på seg rollen som tiger. Magnus løper først med tiger- Cornelius i hælene og roper: "Å nei!- det e den tigern som ødelegg livet mitt!".

En annen dag i barnehagen er det 4 "storgutter" som er ivrig med leikeslossing. En voksen griper inn og sier at de må være mer forsiktige, eller kanskje finne på noe annet? En av guttene kommer med en strålende idè om at de heller deler seg i to grupper. Magnus som skal leikesloss med Cornelius sier med en fortvilet mine: "Men Cornelius, hvis vi ska slåss, kan du vær bare menneske da, og ikke tiger?


Verdensrommet
Henrik får fart på dissa av Stein- Viggo og sier: " Gi meg fart helt opp til verdensrommet!" Stein Viggo spør "hvor er verdensrommet?" "Det er jo inni månen!" svarer Henrik på en selvfølgelig måte.

På fest.
Stine & Sondre (4 år) prater sammen om helgas begivenheter. Sondre forteller stolt at han har vært på fest sammen med morfar. Stine lurer på om de hadde tent bål. "Nei" svarer Sondre- "Men vi hadd jo partytelt!".

Øyenstikkere....

Elida sier til  storebror Joakim (4,5 år): "Vi skal bake rundstykker i dag.... Joakim ser på Lena og sier: "Skal vi bake øyenstikkere i dag?

Nysgjerrigper. 
Stine står og ser på Henrik (5 år) når han tisser, da han snur seg og ser rett på henne og sier: “ikke se på meg da, din nysgjerrigper!”


Banan!                                                                                                
Erlend (2,5 år) og Tobias kryper gjennom hytta de har lagd. Erlend stopper og sier til Beate: “her e det skummelt!”


Erlend: “apekatta!”
Beate: “e di fale?”
Erlend: “Ja!! de spise..........BANAN!”

                                                                                             

Beate: “Åh? Ke som e inni dar?”
Bakterier.
Sondre (4 år): “Bakterian lægg små kikkerta inn i munnen vårres,- å da får vi superkræfta med stråling!”
                                                                                                   
Tsunami.
Vi er på tur ut i regnvær i det Sondre (4 år) mener at han skal ha på seg dressen sin. Camilla sier at i dag tar vi på regntøy. Sondre protesterer og sier “dressen min tåler vann!”. Camilla er enige med mener at det er tryggest med regntøy når det er så vått ute. Da hever Sondre på øyenbrynene før han utbryter: “dressen min tåler en Tsunami den altså!”

Brannmenn.

Beate smører Edward (3,5) med solkrem og sier at vi ikke vil ha brente barn i barnehagen. Da svarer Edward: “Nei, for da kommer brannmennene!”


Bare Littegrann:)
Edward (3 år) sitter sammen med en student og klipper i papir når han plutselig sier: "E vil klippe fingrene dine litt..." "Bare littegrann!"

Føtter.
Beate-Aimeè og Henrik (4 år) prater om foreldre og søsken. Beate-Aimeè forteller om gutten sin som fortsatt er så liten at han ikke kan å gå enda... Henrik setter seg ned og grubler litt før han forferdet sier: "har han ikke føtter?????"
                                                                                                 
Imponert!

Cornelius (3 år) hopper ned fra klatreveggen, ser oppglødd på Marthe og sier: " Æ vart imponert!"
                                                                                                 
Hansker.

Cornelius (3 år) sitter på do, og Marthe tar på en hanske når hun skal tørke ham. "Ka e det dær da?" spør C. "En hanske, - æ bruke sånn når æ tørke ungan æ", svarer Marthe. Cornelius svarer: "Det gjør itj æ. Æ bruke hanska når det har komme snø æ sjø!"


Lue…
Vilde (4 år) er ute i barnehagen og sier til Beate-Aimeè: ”Æ træng itj nå lue…. For æ har fått så mye hår av mamma og pappa…”


Brennesle!
Julie (4 år) snur seg mot Beate-Aimeè og spør: ”ka e det som lukte sånn?
Beate- Aimeè svarer: ”Det lukte brent….”
Julie: ”Det e sikkert brennesle…

Så stor!

Oliver (5,5) kommer inn i  barnehagen mandags morgen og har masse spennede å fortelle fra helga. Han har vært på bondegård og forklarer om en stor maskin. "Den va kjæmpestor asså! "Så stor, og så lang- mytji stør enn mæ!" "Men den va mindre enn dæ......"

17 mai.

I forkant av 17. Mai hadde de største barna samlingsstund, for å forberede den store dagen. Tone spurte barna om hvorfor vi feirer 17. Mai. Det ble reflektert litt rundt temaet, og alle ble til slutt enige om at 17. Mai er Norge sin bursdag. Mathias 4,8 ble betenkt, men rakk plutselig hånda i været. "Æ håpe hele Norge kjæm!".


Lena: No e de mat Julian!
Julian: Æ vil diss!
Lena: Har du itj lyst på ostesmørbrød?
Julian: E de ikke brødskiv og kaviar og kvitost å sånn? Spurter av dissa for å spise...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...