fredag 7. september 2012

Flaskepost uke 35


STORFISKAN:

Ei fantastisk uke, med mange ulike aktiviteter :-) På mandagen pakket vi inn de julegavene vi lagde i forrige uke, og barna fikk også mulighet til å lage enda en ny julegave. Vi lagde også «til og fra» lapper til julegavene selv, og barna ble kjempefornøyde med resultatet.

På tirsdag hadde vi storsamling der både stor og små deltok aktivt. Det var ei fellessamling der temaet «Spania» var sentralt, og barna fikk kjennskap til både landets flagg, kart, temperatur og språk. Barna fikk mulighet til å fargelegge det spanske flagget, og merke av Norge og Spania på et kart, noe som virket kjempespennende og interessant for flere av barna. I og med at vi skal til Spania, fant vi også ut at det kunne være kjekt å lære noen enkle ord på Spansk. Frida var en fantastisk læremester, og lærte oss «O`la = Hei» «Adios= Hade» og «Gracias= Takk».

På onsdag ønsket barna å lage hvert sitt smykke, og det ble mange fine resultater. 4-5åringene hadde også samlingsstund, der vi hadde språksprell. Barna var veldig ivrige på hva som var inne i den mystiske boksen, og barna brukte ørene og lyttet aktivt for å finne ut hvilke gjenstander som var gjemt i den mystiske boksen. Det kom mange gode forslag :-)

På torsdag hadde vi en kjempefin tur til gymsalen, ved gamle Ranheim skole. Vi gikk nedover, og tok taxi tilbake til barnehagen. I gymsalen ble det mye frilek, men også organisert leker som fotballkamp, haien kommer, hopping på tjukkasen og apelek i tauene. Aktivitetsnivået på barna var høyt, og det virket kjempepopulært! Så vi kommer absolutt til å benytte oss av dette tilbudet flere ganger, med flere opplagte aktiviteter utover høsten :-)

På fredag brukte vi dagen til å forberede stranddagen, og barna fikk velge mellom flere ulike malingsaktiviteter. Vi fikk malt både palmer, sol, badeball, is, sol og bølger som er viktige rekvesitter til stranddagen. Vi tok også flyet til Spania, der vi måtte igjennom både innsjekking, pass-kontroll og billettsjekking på forhånd, noe som var veldig spennende for mange :-)


Takk for en kjempefin uke alle storfisker! :-)


Gunhild & Antonia


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...